Shoutbox | Zoeken (tijdelijk uitgeschakeld)
Vorige  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 144  Volgende
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 18:26 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Enorm uitgekeken naar het weekend, en uiteindelijk ook grotendeels de verwachtingen waargemaakt. Geen zin om een uitgebreid verslag te schrijven dus gewoon een paar plus en minpunten.

Plussen:

++ De set van Mind Dimension bezoeken in plaats van de Eindshow. Nog nooit een set van Mind Dimension bezocht, alleen Supersized maar daar kan ik me dan weer weinig van herinneren. Heerlijk de kicks wat die man produceert. Voor mij de set van het weekend.
+ Het hebben van alternatieve hard-dance stijlen. Scot Project, 380 Volt en Ghost In The Machine. Was ook nog graag naar Geck-O gegaan, maar dat paste helaas niet in de planning.
+ Phuture Noize album showcase. Stuk voor stuk van zijn platen genoten. En ik dacht dat het applaus op Rebirth al overweldigend was voor hem, Dit ging er nog eens flink overheen. Stond met het kippenvel over mijn hele lijf.
+ Het weer. Het zou fris worden dit weekend, maar dan is dit toch een stuk fijner dan 30+ graden. Zaterdag was het echt het perfecte weer, zelfs een beetje verbrand. Zondag had wel iets beter gekund, maar uiteindelijk zijn er geen flinke stortbuien geweest, alleen wat miezerregen.

+/- De set van Main Concern was opzich ook geweldig, alleen het geluid leek niet echt goed door te komen. Stond zelf in het midden vooraan, misschien niet de beste plek? Hierdoor voldeed deze set niet helemaal aan de verwachtingen die ik van tevoren had.

- Drukte op The Gathering. Was met The Gathering nog niet in de Blue geweest, maar daar was het op de meeste plekken wel erg druk en tering warm. Heb tijdens Phuture Noize & B-Front flink staan zweten. Ook leek het op de camping een stuk drukker dan voorgaande jaren. Heeft misschien ook te maken dat ze al vrij snel geen mensen meer door lieten richting camping 1 t/m 4 vanuit de car parking.
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 18:38 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Drukte op de camping was inderdaad wel een ding, waren zelf rond kwart over drie binnen en konden zelf op veld 5 geen fatsoenlijke plek meer vinden. Zes was toen net geopend, dus daar maar ons kamp neergezet.

Een ander puntje was nog het geluid op sommige stages. Toch vreemd dat er al jaren op de Silver, Magenta en White echt top geluid is, terwijl bijvoorbeeld de Indigo er steevast op dat gebied karig vanaf komt. Nu kom ik er persoonlijk niet zo heel vaak (alleen The Classics Machine dit weekend), maar voor anderen kan dat behoorlijk afdoen lijkt me.

Het zijn maar kleine dingetjes want ik heb verder echt een geweldig weekend gehad, maar verbeterpuntjes kunnen natuurlijk altijd.
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 18:50 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Foeiiiiii wat een setjes! Chris One/The Machine Classics/Promo/Mind Dimension/The Purge/Haze & Abyss/Tatanka & Activator/Geck-O & Wavolizer/Main Concern/Jaws/Scot Project/Zany/Ghost in the Machine/Rude Awakening/Negative A/Clockartz en ben er vast nog wel eentje vergeten. Jammer dat het vrijdagavond zo enorm druk was in de Blue en dat het geluid in de Black zo ontzettend zacht stond bij 20 years of Endymion. Zondagavond binnen een minuut weggereden van de priority parking en na een klein uurtje al thuis, ideaal :love:

Nog even over de camping. Waar we vorig jaar nog zo doorliepen naar veld 5 en een vrij lege camping aantroffen net na tweeën, waren we dit jaar om 14:30 al op een bomvolle camping? Veld 1 t/m 4 waren al afgesloten d.m.v. matrixborden bij de brug en we konden nog net een plek vinden op veld 5 helemaal achteraan. Ook stonden we een dik uur in de rij terwijl het vorig jaar zo doorliep. Weet iemand hoe dit zit?
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 18:51 
 
Hardtraxx Elite
Avatar gebruiker

2 Sidez :worship:
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 19:04 
 
Hardtraxx Veteran

Wat een belachelijk vet weekend weer! Vetste setjes waren voor mij MYST, 2-Sidez, Delete, D-Sturb en PN & B-Front. Afsluiter van SZP op de zaterdag was ook boven verwachting goed, zeer goed vermaakt daar. WTF momentje van het weekend was toen 2 buitenlanders ineens zaterdags om 22.00 met een dranghek midden over de main kwamen lopen. Uiteindelijk met een ander groepje Nederlanders die gasten er maar bij weggehaald, want ze liepen iedereen omver met dat ding.

Uitgebreid verslagje volgt later misschien wel. Nu eerst op zoek naar m'n ziel.
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 19:15 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Helicaze schreef:


Na Clockartz heb ik een hele tijd in de Indigo gestaan. AVIO > Classics Machine > Exit Mind. Was allemaal top. Jammer van de regen wel... Alles kapot geschopt bij DJ Nightkiller - Skwert. Die had ik echt niet verwacht! Achter mij stond Hekzitter heel zijn flesje water in iemand zijn gezicht leeg te squirten. xd S/O naar Corneel. Ik zag je in de verte links ook flink tekeergaan. :thumbsup:



Dat was een aangename verrassing zeg! Wat een bommen in die plaat :loving:
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 19:17 
 
Bierkoning
Avatar gebruiker

Uberhout schreef:
Wat een belachelijk vet weekend weer! Vetste setjes waren voor mij MYST, 2-Sidez, Delete, D-Sturb en PN & B-Front. Afsluiter van SZP op de zaterdag was ook boven verwachting goed, zeer goed vermaakt daar. WTF momentje van het weekend was toen 2 buitenlanders ineens zaterdags om 22.00 met een dranghek midden over de main kwamen lopen. Uiteindelijk met een ander groepje Nederlanders die gasten er maar bij weggehaald, want ze liepen iedereen omver met dat ding.

Uitgebreid verslagje volgt later misschien wel. Nu eerst op zoek naar m'n ziel.

Hoorde idd van meer mensen dat ze dranghekken zagen
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 19:27 
 
Hardtraxxer
Avatar gebruiker

Top weekend gehad. Vetste setjes eigenlijk vooral bij de non-hardstyle gehoord. Na Promo op de Gold nog blijven hangen bij Negative-E. Wat waren dat vette hardcore klappers zeg (kende niet veel qua naam, alleen Butterfly VIP ). Geck-o en Wavolizer op de silver was ook geniaal met al die edits.
Verder nog een S/O naar Delete VIP. Eindelijk weer eens een vette VIP set. Syndrome Remix en die Crossbreed/Industrial plaat op het einde :drool:

Ohja Q-Dance op alle andere dingen die top geregeld waren na, regel voor volgend jaar weer eens een fatsoenlijke line up voor de after. Dit was echt een schijt line up eerste klas. Ook jammer dat er geen euforic madness etc meer was op de after. Daardoor uiteindelijk niet meer geweest. Hoorde dat The Prophet de muziek ook nog 3x had stilgelegd met zn zatte kop ... >.<
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 19:28 
 
Hardtraxxer

Wat een weekend weer! Ongelofelijk. Heb het ervaren als één grote gekke speeltuin. Mijn bevindingen voor een gedeelte opgesomd, je zou een boek kunnen schrijven...

- Zelfde plaatsje als vorig jaar op camping 5 bemachtigd, dikke prima weer. Controle (hele weekend) stelde niks voor.
- Sfeer Gathering was zoals altijd fenomenaal :love: .Heb me echt uitstekend vermaakt en de vrijdag op DQ is echt uniek. Set BF/PH hoogtepunt.
- Vond de aankleding over het hele terrein dik in orde, hulde wat dat betreft! Het zou alleen fijn zijn als Q-dance volgend jaar de containers opnieuw iets dichter op elkaar zet bij de Indigo. Wie verzint dit zeg? :(
- Heb me dood gelachen na zaterdag/zondag na het feest bij de hangmatten. Een gozer die tot drie keer toe probeerde te gaan liggen, maar elke keer volledig plat op de grond klapte. :lol:
- Heb juist wel veel buitenlanders gezien die out gingen. Ongelofelijk om te zien hoe dom mensen kunnen zijn. Zelf nog een vent op de after op de camping geprobeerd te helpen, ehbo erbij omdat ie out was gegaan, maar vervolgens geen hulp willen accepteren. :thumbdown: Wat maakt de ehbo wel niet mee vraag ik me wel eens af.
- Zondag hele fijne sets bijgewoond van WP/Adrenalize (wat is Get Up toch een geweldige plaat), D-Sturb (net als op Intents enorme drive) en Delete Vip

Wat vloog de tijd weer voorbij zeg. Nu lekker naar de tv staren.... Op naar volgend jaar, voor de 10e keer Defqon
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 19:47 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

corneelwr schreef:
Zondagavond binnen een minuut weggereden van de priority parking en na een klein uurtje al thuis, ideaal :love:

Heb ook geen spijt van Prio Parking, vrijdag, zaterdag en zondagavond in een mum geparkeerd en weggereden.
Overige verkeer werd netjes tegen gehouden zodat Prio kon wegrijden :D
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 20:06 
 
Hardtraxx Elite
Avatar gebruiker

Geck-o Qult classics tl:
01. Geck-o - Space Pilot (Reprise)
02. Geck-o - Raketjes
03. A*S*Y*S - Acid Glitch (Kill Glitch Mix)
04. Geck-o - Out Of My Brain
05. Knife Party - Destroy Them With Lazers
06. Mr. Oizo - Solid (ft. Marilyn Manson)
07. Dog Blood - Next Order
08. ACTI - Slylow
09. ACTI - Zathan
10. Tiga - Mind Dimension 2
11. Tiga - Mind Dimension (Phrantic Remix)
12. Mr Sam vs Human Resource - Dominator (Geck-o QULT Edit)
13. D.O.D - More Cowbell
14. Meowski666 - Meow Machine
15. The Brig - Intergalactic Pirate
16. Geck-o - QULT Indoctrination Tool (ft. Gary Beck - Time For Baby)
17. S1ngular - Qulthelden
18. The Machine - Bassline Skanka (Geck-o Remix)
19. Geck-o - Wappie Love
20. Geck-o & Bold Action - No Animals Were Harmed
21. ACTI & Antolini - Belther
22. Audiofreq & Geck-o - Mutate
23. Bold Action - Boiling Point
24. Geck-o - Uit Je Dak
25. Clouds - Matter
26. ACTI - Braddom
27. Clouds - Chained To A Dead Camel
28. Alex Kidd - Lost The Plot
29. ACTI - Superbia
30. Geck-o - Hit Me With Those Laser Beams (Frankie Goes VIP)
31. Geck-o - Tripper
32. Wavolizer - Excitement Initiated (Geck-o Remix)
33. Max Robbers - Rewind
34. T.I.M - 8 Bit
35. A*S*Y*S - MAD
36. Geck-o - Big Brother
37. ACTI - Slammer
38. ACTI - Theppar
39. ACTI - Narrot
40. Geck-o & Wavolizer - Honey Pls
41. Geck-o ft. J.I. - Unison (Live Edit)
42. Geck-o - Craving
43. Geck-o - A New Wave
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 20:19 
 
Hardtraxxer
Avatar gebruiker

Wat een heerlijke dag was het zaterdag. Lang naar uit gekeken en alle verwachtingen werden overtroffen.

Genoten van heerlijke setjes, het weer en gezelschap
Spitta schreef:
Goed en wel 15.15 uur stonden we het eerste biertje te nuttigen met m'n maatje stuiterbal


+++ Rejecta. Eerste setje van de dag die wij niet wilden missen. Bij XQlusive van de Freqz was het al top, maar nu gingen echt een uur lang helemaal los!
+++ Warface. Toch wel een verrassing voor mij, want had niet verwacht tijdens dit setje de stappenteller zo’n boost te geven. (En ja, ook ik had hem eigenlijk na SZP willen zien).
+++ D-block & S-te-fan - Ghost stories. Wat een heerlijke plaat is dit zeg :worship: :worship:

Last but nog least:
+++ De wraps met kip van de foodtruck...foodporn op een festival :corn: :lol:
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 21:20 
 
Hardtraxxer
Avatar gebruiker

Robuust schreef:
Wat staat er nou achterop het defqon boekje? Nieuwe film van ome willem op 20-10-2018?

Ah, is tijdens ADE, showcase? Show in de Ziggo Dome?
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 21:42 
 
Hardtraxx Newbie
Avatar gebruiker

Jongens wat een prachtig mooi weekend was dit. Ik zit hier nou thuis in m'n stoeltje na te genieten in de tuin. Ik wou dat ik al terug kon keren, al zou m'n lichaam dat vermoed ik niet aankunnen op dit moment xd De tijd vliegt helaas veel te snel voorbij daar. Een heel weekend lang liggen maaien en bier drinken ( soms ietsje te veel want ben bepaalde stukken wel kwijt gewoon van vergeten te eten en blijven zuipen.. :D). Wat ik kut vond vrijdag is dat we toekwamen rond 3u, eerst 1u30 moeten aanschuiven en vervolgens om half 5 is er al nergens plaats meer? Alle plaatsen waren al bezet. Ik ben dan bij het groepje van helicaze gaan liggen in de sloot omdat er echt geen plek meer was. Dat mag toch wel beter geregeld worden mijns inziens. Vrijdag maar een uurtje of twee gaan feesten omdat mijn vrienden nog later kwamen. Was echt ook iets te druk maar goed leuke setjes wel van B-front en Phuture Noize. Zaterdag vollebak gemaaid op de Magenta en de Indigo, wat een heldensetjes allemaal. En net zoals vorig jaar met een mooie bende afgesloten bij Mind Dimension, mag van mij wel een standaardje worden ieder jaar! Ik hoop wel dat ze de Indigo volgend jaar wat gaan verruimen ipv versmallen.. Was echt veel te klein.. Dan kwam het hoogtepunt van het weekend, de after met Lennard, Joey die net recht uit The Karate Kid leek te komen, Hekzitter, Helicaze, Urbandesigner en de legendarische Keta Monnik. Jezus heb nog steeds pijn van het lachen toen xd xd Zondag ook nog er flink op los gemaaid en bier gedronken ( duhu). 2-sidez was ook weer echt genieten. Toen Headhunterz gedaan had was m'n plan om te gaan slapen maar uiteindelijk gestopt bij die after. Toen die gedaan was nog een hele tijd liggen ronddwalen omdat ik toch geen zin meer had om te gaan slapen. Beland bij de tipi tenten was nog een of ander wc feest aan de gang, bij random Noren in de tent hun after gaan verstoren en dan nog twee uur staan lullen en een broodje eten aan een van de togen op de camping om vervolgens rond half 6 uiteindelijk toch nog aan m'n tent geraakt om daar het weekend af te sluiten zoals het was begonnen, met een mooie pot bier! Al bij al dus een hele geslaagde editie, zeker muzikaal.Hopelijk mogen we snel weer een keertje! (L)
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 21:45 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Echt een fantastisch, maar vooral gezellig weekend gehad. Zelden zo veel moeten lachen! :lol: Vrijdagmiddag rond half 3 aangekomen op de parking, wat ontzettend goed mee viel zonder file, ideaal. Uurtje in de rij gestaan voor het scannen van kaartjes en de fouillering. Uiteindelijk naar veld 6 gelopen omdat alles al vol stond, wat erg raar is want het was ongeveer een uurtje of 4? Mooi plekje bemachtigd en rond 8 uur naar de Blue gegaan. Setje van Heady was prima met een leuk sfeertje. Mooi om te zien hoe veel zin iedereen er in heeft op de vrijdagavond. :D Endymion en B-Front & Phuture Noize waren de setjes van de avond.

Zaterdagochtend op tijd naar het terrein vertrokken om even bij Max Enforcer te kijken. Wat zag de Red er dik uit dit jaar zeg! :loving: Vervolgens naar de Blue gegaan voor Degos & Re-Done, die o.a Connected, This Mind en Assquake draaiden, heel dik! Daarna naar de Indigo voor Chris One die één van de vetste sets van het weekend draaide met veel van z'n oude tracks, wat een baas! :worship: Toen naar de Silver gegaan voor Wavolizer & Geck-O, wat ook moeilijk dik was. Dat trage bpm icm die smerige kicks was echt genieten. Ook het geluid op de Silver was echt bizar! Na een half uurtje de Magenta opgezocht voor Scot Project, waar ik eigenlijk wel wat meer van verwacht had. Zaten flinke klappers tussen, maar miste helaas wel een beetje drive. Verder nog naar The Beholder, Pavo, TOA en Zany geweest, was allemaal flink knallen. Vervolgens was het tijd voor de set waar ik het meeste naar uitkeek: Tatanka & Activator! Godver wat een set was dit zeg, echt niet normaal wat voor bommen er voorbij kwamen daar. O.a. Pupils, Equensu Ocha en Tatanka Doesn't Like The Records That U Play gehoor.:love: Daarna was het tijd voor Main Concern in de Blue. Wat een sfeertje vooraan zeg, mooi om te zien hoe iedereen daar volledig uit z'n plaat stond te gaan. :worship: Hierna naar de Indigo voor Mind Dimension. Echt absurd hoe hard die kicks door de Indigo knalden zeg. Had Mind Dimension al een tijd niet meer gezien, dus al die nieuwere platen nog niet live gehoord. Vooral Haters (Live Edit) was echt niet normaal dik! :cry: Ook mooi dat het vuurwerk van de endshow te zien was terwijl iedereen stond te rammen. Hierna even naar de after in de Blue gegaan. Stelde niet veel voor, dus toen The Prophet (drinkt die wel eens een pint?) klaar was naar de 24 uurs gegaan. Wat een maffe bende was dat zeg, flink genoten! :lol:

Zondag rond een uurtje of half 1 richting de Silver gelopen voor Ghost In The Machine en Rude Awakening, wat echt asociaal lomp ging. :drool: Hierna naar Faistos op de Magenta gegaan, wat best wel tegen viel. Op De Tijdmachine in 2015 draaide hij dikke early, terwijl het nu helaas wat Classics hitjes waren. Daarna o.a. nog naar Dither, Keltek en Clockartz gegaan. Leuke verrassing toen Sjoerd er opeens was, die onaangekondigd aanwezig was met nog wat maten van me! :thumbsup: Vervolgens naar de Indigo voor AVIO en The Machine, waarbij vooral laatstgenoemde een moker dikke set neerzette, wat een klappers! Toen naar de Gold gegaan voor Promo, wat ook heel dik was. Prima sfeertje en heel fijn geluid. Hoogtepunt was toch wel King Of Pain, wat een kicks! :surrender: Hierna nog naar Satan, 2-Sidez en The Purge gegaan, dat ook flink tekeer ging. Verrassing van het weekend was toch wel Delete VIP. Vind Delete de laatste tijd 3x niks, maar tijdens deze VIP set zaten echt heel wat dikke platen. Vooral die Industrial achtige plaat klapte er goed op. Project One Closing op de Red was ook flink genieten met een mooie show! :loving: Hierna nog een paar uur bij Radio De Koperen Hond gestaan, wat ook gelijk het meest rare van heel het weekend was. De meest random platrn werden gedraaid, met als absolute hoogtepunten: Neophyte - Je Moet Je Muil Houden en Kale Vandalen - Ik Heb een Hekel Aan Politie :lol: :lol: . Die DJ's waren volgens mij ook al een paar nachten wakker en flink naar de tering, wat een figuren.

Dit was m'n tweede Defqon weekend en op muzikaal gebied heeft het de editie van vorig jaar dik overtroffen! De heimwee zal nog wel even duren vrees ik. :cry:
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 23:04 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Overigens de legendarische Pipa Paulusma ontmoet. Hij steldr zich voor met een zeer cryptische hint.
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 23:06 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Wat waren de aankondigingen van het boekje dit jaar? Zondagavond geen boekje kunnen bemachtigen helaas!
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 23:30 
 
Hardtraxx Veteran

Khadber schreef:
Wat waren de aankondigingen van het boekje dit jaar? Zondagavond geen boekje kunnen bemachtigen helaas!


Over boekjes gesproken, ik miste de Defqon krant wel. Vind dat altijd wel een leuke herinnering en heb liever zoiets dan het standaard festival promo boekje met feesten die ik ook 30x per dag op mijn Socials voorbij zie komen met reclame.
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 23:45 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Geluksmomentje: Legends Never Die in the closing ritual :loving: :loving:
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 23:46 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Basshunterzz schreef:
Khadber schreef:
Wat waren de aankondigingen van het boekje dit jaar? Zondagavond geen boekje kunnen bemachtigen helaas!


Over boekjes gesproken, ik miste de Defqon krant wel. Vind dat altijd wel een leuke herinnering en heb liever zoiets dan het standaard festival promo boekje met feesten die ik ook 30x per dag op mijn Socials voorbij zie komen met reclame.

Ik miste de fysieke boekjes sowieso al dit jaar. Vind het vrij bijzonder dat ik, als weekendbezoeker, op zaterdag uitgebreid op zoek moet gaan naar een plaats waar er nog fysieke timetables te vinden zijn. Ook het 'thanks for visiting' boekje heb ik als weekendbezoeker helemaal niet gekregen. Wel alsnog beide kunnen bemachtigen voor de collectie, maar vond dat toch zeer matig geregeld dit jaar. Duidelijk op bespaard lijkt mij.
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jun 2018 23:59 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Tja, ik snap dat ergens wel. De helft van die boekjes worden 50 meter verder weer op de grond geflikkerd.
Ongelezen bericht Geplaatst op 26 jun 2018 00:08 
 
Hardtraxxer
Avatar gebruiker

Helicaze schreef:
Tja, ik snap dat ergens wel. De helft van die boekjes worden 50 meter verder weer op de grond geflikkerd.


Dit was ook de uitleg die ik kreeg toen ik er naar vroeg bij t halen van zo'n timetable.
Ongelezen bericht Geplaatst op 26 jun 2018 01:20 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

De Timetable en plattegrond kon je dus gewoon halen bij de info balie naast de White en ik heb gewoon een ‘Thanks for visiting’ boekje gekregen zaterdag. Ben alleen ff kwijt waar xd
Ongelezen bericht Geplaatst op 26 jun 2018 01:33 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

RoyAPO schreef:
De Timetable en plattegrond kon je dus gewoon halen bij de info balie naast de White

Bedankt Roy. Dat was inderdaad de enige plaats waar deze te verkrijgen waren.
Ongelezen bericht Geplaatst op 26 jun 2018 02:22 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

pim0412 schreef:
RoyAPO schreef:
De Timetable en plattegrond kon je dus gewoon halen bij de info balie naast de White

Bedankt Roy. Dat was inderdaad de enige plaats waar deze te verkrijgen waren.

Waren ook verkrijgbaar bij de CD stand naast de Black.
Op zich iets meer moeite doen, maar het bespaard een hoop zooi op de grond, wat best zonde is.
Vorige  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 144  Volgende
Forumoverzicht » Algemeen » Feesten