Shoutbox | Zoeken (tijdelijk uitgeschakeld)
Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Ongelezen bericht Geplaatst op 07 jul 2017 13:13 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

1. Er komt langzamerhand steeds meer kritiek op het ontbreken van diversiteit op de classics feesten. Moeten artiesten meer b-kantjes erbij pakken? Moeten nieuwe platen in classics-stijl ook gewoon mogen? Moet er wat meer gespeeld kunnen worden met de jaartallen, ondanks dat de sound in pak em beet 2012 toch weer anders is?
Kortom, wat is jullie visie op het gehele concept, om het ook voor de komende jaren interessant te houden?
Ongelezen bericht Geplaatst op 07 jul 2017 13:56 
 
Hardtraxxer

Tof dat jullie dit doen heren :)

1. Waarom de liefde voor hardstyle?

2. Jullie hebben al op veel (internationale) podia gestaan. Op welk feest dat nu in het repertoire mist zouden jullie nog graag eens draaien?

3. Hoe ziet volgens jullie de hardstyle scene er over 5 jaar uit en waar staan jullie zelf dan?

4. Produceren jullie beiden of zijn de rollen in de studio nogal verdeeld?
Ongelezen bericht Geplaatst op 07 jul 2017 14:29 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Ook namens mij tof dat jullie dit doen mannen.

1. Als jullie een eigen classics feest op touw zouden zetten, welke namen mogen er dan niet ontbreken?

2. In welk land zouden jullie graag een keer optreden?
Ongelezen bericht Geplaatst op 08 jul 2017 18:11 
 
Hardtraxx Crew
Avatar gebruiker

Norther66 schreef:
Moeten nieuwe platen in classics-stijl ook gewoon mogen?

The Pitcher doet dat ook al. En kan dat alleen maar aanmoedigen.
Ongelezen bericht Geplaatst op 09 jul 2017 19:53 
 
Hardtraxx Elite

Leuk dat jullie dit doen. Heb geen hardstyle gerelateerde vragen maar:

Wat is jullie lievelingseten?
Favoriete voetbalclub?
Dromen buiten de hardstyle?
Beste serie en/of film?
Ongelezen bericht Geplaatst op 09 jul 2017 22:45 
 
Hardtraxxer
Avatar gebruiker

Hallootjes, hier 5 vragen vanuit mijn kant:

Q1: Wat is jullie ergste/slechtste festivalervaring?
Q2: Als jullie 1 ding uit het verleden opnieuw konden doen en veranderen, wat zou dit dan zijn? (Bijvoorbeeld een foute keuze die jullie gemaakt hebben o.i.d)
Q3: Goede trackkeuze en belabberd mixwerk, of belabberde trackkeuze en goed mixwerk?
Q3: Als jullie van 1 iemand de gedachten zouden konden lezen, wie zou dat dan zijn?
Q4: Hoe zou de wereld eruit zien als deze bestuurd zou worden door vrouwen?
Ongelezen bericht Geplaatst op 10 jul 2017 10:05 
 
Hardtraxx Beheerder
Avatar gebruiker

Het topic gaat nu op slot, het is nu aan de heren om de vragen te beantwoorden :)
Ongelezen bericht Geplaatst op 12 jul 2017 15:48 
 
Artiest

Redman schreef:
Bedankt dat jullie dit doen mannen. :thumbsup:

Jij bedankt voor je vragen, zonder vragen geen Q&A. :)

Even luchtig beginnen dan maar:

1. Alles goed met jullie?

Het gaat top, thanks! Druk bezig in de studio momenteel.

2. Jullie hebben al op veel grote feesten gestaan. Hebben jullie nog carrièredoelen die jullie willen bereiken?

Veel meer onze fans betrekken bij wat we doen en waar we mee bezig zijn, dus meer van onszelf laten horen, zowel op socialmedia als met nieuwe muziek. Er zijn genoeg podia die we nog niet hebben gehad. Denk aan: Defqon mainstage, Qlimax, Ziggodome. Maar laten we eerst weer eens beginnen bij het begin.

3. Wat vinden jullie er zelf van dat jullie zo vaak geprogrammeerd worden op classicsstages en minder op moderne stages?

Super vet natuurlijk! Maar aan de andere kant ook jammer, omdat we nooit onze nieuwe tracks kunnen uittesten of ten gehore kunnen brengen. Wat het voor ons ook enorm lastig maakt in de studio merken we. We zijn perfectionistisch en willen graag weten of iets goed klinkt voordat we onze tracks releasen.

4. Wat is jullie visie op de huidige ontwikkeling van hardstyle en het tweespalt tussen raw en euphoric?

Voor ons is Hardstyle Hardstyle. De 1 houdt van wat harder, de ander houdt van wat meer euforie. Toch prachtig dat dat kan binnen 1 muziekgenre?

En mijn laatste vraag voor nu...
5. Hier op Hardtraxx krijgen jullie wel eens kritiek omdat veel van jullie classicssets op elkaar lijken / grote overlap hebben. Dat is eigenlijk zonde, want ik weet zeker dat jullie nog veel meer vette platen kunnen draaien. Wat vinden jullie zelf van die kritiek? Wellicht kunnen jullie dit iets meer toelichten?

Klopt, maar dat komt ook omdat we zoveel classic sets draaien, we merken dat het steeds moeilijker wordt om te variëren. Als het aan ons ligt draaien we net zoals op de aller eerste tijdmachine in Kdanz een hele J&W set, van Natte Asbak tot I Got You. Daar stond toen publiek die elke plaat meedeed, als we hieraan terugdenken krijgen we nog steeds kippenvel. Maar zouden we dit vandaag der dag doen dan staat neem 85% van het publiek ons aan te gapen en zich af te vragen wat we nou allemaal aan het doen zijn. Daarbij gaan we dan zelf met een enorm rot gevoel naar huis, omdat wij het publiek het naar hun zin willen maken en niet alleen onszelf. Natuurlijk zijn er meerdere platen die, ook aangegeven door fans, we zouden kunnen draaien maar die willen we zelf ook tof vinden. We gaan geen platen draaien waar we zelf niets mee hebben of geen gevoel bij hebben.

Ongelezen bericht Geplaatst op 12 jul 2017 16:29 
 
Artiest

Thommy schreef:
Allereerst bedankt dat jullie dit doen.

No thanks! :)

Dan mijn vraag:

De laatste tijd is de classic hardstyle sound weer met een opmars bezig. Jullie laatst uitgebrachte nummers hebben ook deze sound, echter is het al weer een tijd stil rondom nieuwe nummers van jullie kant. Komen er nog nieuwe nummers aan, en zo ja, zijn er plannen om weer meer te produceren nu deze sound weer populairder aan het worden is?

Jazeker! De 'classic sound' is zeker iets wat ons past en zal altijd wel terug te horen zijn in onze tracks. Maar we zijn daar niet vol op gefocust, onze focus is Hardstyle in het algemeen. Het belangrijkste voor ons is dat we kunnen maken wat we leuk vinden, plezier, inspiratie hebben en met een lekker gevoel in de studio zitten en uit de studio komen. We hebben een tijd zonder studio gezeten ivm verhuizingen, maar we zijn nu rustig weer aan het opstarten. Er staat sowieso al 1 nieuwe track waar alleen de vocalen nog voor opgenomen moeten worden. We zijn nu vooral aan het zoeken naar het juiste geluid, we zitten namelijk in een nieuwe ruimte. Gelukkig kennen we genoeg collega's die voor ons klaarstaan om de tracks te checken of ze goed klinken qua afmix. Onze laatste release dateert uit mei, misschien heb je 'm gemist.. :)

https://forum.hardtraxx.com/hardstyle-releases/josh-wesz-ride-dwx-402-t58134.html

Ongelezen bericht Geplaatst op 12 jul 2017 17:16 
 
Artiest

patrickjeb schreef:
Goedemorgen!

Goedemiddag!

1. Dus, wie is Banhu?

Wij niet. Wij zouden ook niet weten wie het wel is, dus we moeten je/jullie helaas teleurstellen.


2. Toen het concept van de classics steeds groter werd, was iedereen enthousiast. Nu zijn we een paar jaar verder en hoor ik heel vaak dat mensen er wel klaar mee raken omdat 'het altijd dezelfde hitjes zijn' die gedraaid worden. Nu snapt iedereen dat de zogenoemde hitjes beter aanslaan, maar vanwaar worden er zó weinig tracks gedraaid die geen 'hit' zijn. Hierdoor graaft de scene zijn eigen graf en zal het concept niet heel lang interessant zijn.

Antwoord op deze vraag staat 2 posts terug volledig uitgelegd. :) Wij kunnen hierin alleen voor onszelf spreken, hoe dit voor andere artiesten zit weten we niet. Het gevoel van het publiek kennen wij volledig. Wij proberen zelf wel steeds meer te testen bij het publiek hoever we kunnen gaan door ook iets meer 'onbekendere' of net wat oudere platen te pakken tussendoor, zodat het voor ons ook leuk blijft en jullie (het publiek) het naar hun zin heeft. Als het publiek het naar hun zin heeft en los gaat, dan genieten wij het meest.

3. Nu Headhunterz 'terug' is, hoe denken jullie dat dit voor de scene gaat zijn? De eilandjes die de laatste jaren zijn gevormd, zullen die verdwijnen? Krijgt de euphorische Hardstyle een boost?

Wie weet. Hopen mag altijd, de tijd zal het leren. We zijn wel ontzettend blij dat hij terug is! Headhunterz is altijd een aanwinst geweest voor de scene.

Ongelezen bericht Geplaatst op 12 jul 2017 22:09 
 
Artiest

MeneerEend schreef:
Dankjewel dat jullie een Q&A willen doen!

Dankjewel dat jij vragen hebt!


Jullie waren vroeger best grote artiesten, en hebben toch een flink aantal producties en boekingen gehad, dus ik neem aan dat dit jullie full-time baan was.

Dat klopt, en dat is het nog nog steeds. :)

1. Is dit nog steeds jullie full-time baan? zo nee, wat doen jullie verder voor de kost?

Dit is met vallen en opstaan nog steeds onze full-time baan.

2. Hoe komt het dat jullie minder actief werden in de scene?

Voornamelijk door eigen schuld, verkeerde keuzes en een opeenstapeling van dingen, maar vooral het gevoel wat er ineens niet meer was. Wij zaten na onze release Dream Planet zonder gevoel in de studio. Niks klonk goed voor ons gevoel, het was allemaal net niet of helemaal niet. En zo perfectionistisch en eigenwijs als dat we zijn releasde we niks meer, terwijl Dirty Workz heel enthousiast was en alles dolgraag wou releasen. Iedereen kon praten als brugman, maar wij stonden niet meer achter onze eigen producties, en dan releasen we niet (achteraf heel erg veel spijt van), we hadden beter naar anderen moeten luisteren. Nog een factor was; wij konden en gingen niet mee met het socialmedia tijdperk (hier zijn we nog steeds niet goed in, maar daar komt verandering in!), heel belangrijk vandaag de dag. Zoals we eerder zeiden, wij willen jullie en onze fans veel meer betrekken bij wat we doen en waar we mee bezig zijn. Dit was vroeger niet zo belangrijk want wij komen uit de vinyl tijd, uit de tijd dat socialmedia 'nog' niet belangrijk was, je wegkwam met 1 a 2 'goede' release(s) per jaar en daarmee een hoop boekingen pakte. Misschien zijn wij toen wel teveel in dat tijdperk blijven hangen. Kortom, het plezier en enthousiasme waar we ooit mee zijn begonnen aan deze muzikale reis was ineens helemaal weg, we konden het hierdoor niet meer opbrengen om nieuwe tracks te maken. Stoppen dachten we niet over na, want op het podium hadden we het nog steeds naar ons zin (mede door de classics die we toen al draaide in onze sets). Dus er bleef helaas niks anders over dan onaangekondigd een pauze in te lassen.

3. Vervolgens kwamen na een pauze toch weer nieuwe tracks uit jullie studio. Ik vond deze zelf heel erg gaaf. Hoe kwamen jullie op het idee om toch weer te gaan produceren?

Na een pauze van ruim 1,5/2 jaar hebben we inderdaad Retrospect gemaakt. Hier kijken we nog steeds met een trots gevoel op terug. Omdat het plezier en de enthousiasme in de studio weer terug was! Het idee was ontstaan op de Tijdmachine. Wij hebben altijd al iets met de 'klassieke' sound uit 2008/2009 gehad. Toen wij nog veel nieuwe sets draaide in de tijd van 'de pauze' bevatte onze sets al minimaal 4 tot 5 'classic' tracks. Maar door de Tijdmachine wisten we het zeker, hier ligt ons gevoel, dit gaan we maken. Dus.. DE STUDIO IN! Voor de mid-intro ons oude geluid uit Rapture gepakt, kickbase opgepoetst, melodie gepakt uit een opzetje van 2009 (hier zaten weliswaar Fort Minor vocalen in) die hebben we voor Retrospect maar niet gebruikt xd Enfin, de track was zo af en we hadden de smaak weer te pakken, het voelde weer als vanouds. Kort daarna zijn we aan World at Peace begonnen. We waren bezig aan een soort come back, alles ging lekker en inspiratie genoeg. Totdat we uit het pand moesten waar we zaten (antikraak). We hadden geen studio meer.. Beide geen ruimte om te zitten ivm buren (appartement) en nergens een betaalbaar pand te vinden. En zo ging er door omstandigheden helaas weer een jaar overheen. We hebben in de tussentijd wel geprobeerd muziek te maken met een studio koptelefoon, maar dat wou niet vlotten. Wel genoeg materiaal geschreven voor nieuwe platen in die tijd. We zijn in de afgelopen periode ook beide verhuisd, Wesz woont nu in Maastricht en Josh woont nog steeds in Alphen aan den Rijn. Wat ook best onwennig was in het begin, zo ver bij elkaar uit de buurt, maar we hebben beide onze draai weer gevonden. Dus er kan eindelijk weer volle bak muziek gemaakt worden! Believe en Ride waren pas het begin. We zijn nu keihard aan het knallen om de kostbare verloren tijd in te halen. We zijn weer enthousiast en nog lang niet klaar. :cool:
Ongelezen bericht Geplaatst op 12 jul 2017 22:54 
 
Artiest

Stinson schreef:
Kriebelt het wel eens of zijn jullie wel eens geïnspireerd om een harde raw/hardcore track te maken?


Haha! Tot op de dag van vandaag nog niet. Misschien als we op een blauwe maandag in een hele baldadige bui zijn.. Met ons weet je het namelijk nooit. :woot: Een beetje experimenten kan soms geen kwaad, zo is Mindgame ook ontstaan.
Ongelezen bericht Geplaatst op 12 jul 2017 23:03 
 
Artiest

Daveytl schreef:
Stinson schreef:
Kriebelt het wel eens of zijn jullie wel eens geïnspireerd om een harde raw/hardcore track te maken?

Mindgame, Let's Get Durty en Rauwe Brok zijn allemaal wel harde tracks. Of je ze allemaal echt kunt bestempelen als raw hardstyle weet ik niet.

We maakten in die tijd weleens een track om onze set mee af te kunnen sluiten. Wij waren toen helemaal niet bezig met RAW en hokjes etc. We deden gewoon maar wat. :D

Ongelezen bericht Geplaatst op 13 jul 2017 21:16 
 
Artiest

Nuracore schreef:
Bedankt voor de q&a , tof om weer van jullie te horen.

Graag gedaan. :) Jij bedankt voor je vragen!

Q. In het begin van jullie carrière hadden jullie veel contact met low-e, deepack etc, hoe gaat dat tegenwoordig.

We zien elkaar nog steeds, als we elkaar zien is het nog steeds dikke pret, maar het contact is iets minder dan vroeger. Dit heeft geen specifieke redenen. Ieder is z'n eigen weg gegaan in de muziek, dat heb je soms.

2. Wat mogen wij nog van jullie verwachten in 2017

Zeker nog een release of 2.. Hopelijk 3! We zijn druk bezig in de studio, dus komt goed.

3. Komen er nog energieke plaatjes als lip service radio of durty 7 ?

Tracks komen zoals ze komen, we gaan niet meer pushen dat werkt averechts voor ons in de studio. We hebben op dit moment niks soortgelijks staan, maar wat we hebben staan zit wel weer een hoop drive in.

4. Kunnen wij ook nog out of the box plaatjes verwachten van jullie?

Wie weet, we sluiten niks uit. Misschien in de toekomst een out of the box collab, volstaat dat ook?

Ongelezen bericht Geplaatst op 13 jul 2017 22:24 
 
Artiest

Hekzitter schreef:
Ten eerste super tof dat jullie dit doen!

Geen probleem! Super tof dat jij vragen hebt! :thumbsup:

Mijn vragen:

1. Jullie hebben rond de periode van 2008 -2011 best een goede tijd gehad qua boekingen. Hoe komt het dat er na die periode steeds minder boekingen kwamen?

Dit ging gepaard met het verhaal van 4 posts terug. Als je geen muziek meer maakt, dan nemen de boekingen uiteindelijk ook af.

2. Hoe kijken jullie naar de terugkeer van headhunterz?

Headhunterz is altijd een aanwinst geweest voor de Hardstyle scene. Z'n dance tracks vonden wij overigens ook heel erg goed. Zoals we eerder al zeiden, het is fijn dat hij terug is.

3. Wat vinden jullie van platen in dezelfde stijl als hardstyle tussen 2006 en 2010 en dat deze dan ook op tijdmachine stages gedraaid worden? (Bijvoorbeeld een wildstylez - Roots of jullie plaat Retrospect)

Dat zouden we fantastisch vinden natuurlijk! Wij staan hier wel voor open. Dit zou ons meteen veel meer vrijheid geven, zowel in de studio als on stage. Ook wordt het voor ons nog interessanter om nieuwe platen te produceren in die stijl en uit te testen op classic stages. Wat zouden jullie hiervan vinden als publiek?

4. Zijn jullie van plan om ooit nog de platen van BanHu te gaan releasen? :lol:

Haha! Hoe komen jullie daar nou bij? Zoals eerder vermeld, dit zijn wij niet. We hebben echt geen flauw idee wie het wel is.

Ongelezen bericht Geplaatst op 13 jul 2017 23:33 
 
Artiest

Exterkate schreef:
Thanks voor de Q&A boys! :D

No problemo! :thumbsup:

Veel vragen zijn al gesteld dus ik heb er eigenlijk maar één:

Wat is het vetste feest waar jullie ooit hebben gedraaid? En dan ook kijkend naar de sfeer. Heb redelijk wat setjes van jullie meegemaakt en merk dat Josh & Wesz setjes mij bijblijven door de heerlijke sfeer die er altijd hangt.

Tof om te horen, thanks! :) Ons vetste feest is ons eerste grote feest. Decibel Outdoor 2007. Dit weten we nog als de dag van gister. Dik op tijd aanwezig natuurlijk, want je wilt niet te laat komen op je aller eerste grote boeking. Eenmaal aangekomen bij de Hard Bass tent (een JOEKEL van een tent).. Nou, daar stonden we dan, we mochten draaien als tweede en gingen op van de zenuwen. De tent was al her en der gevuld met wat mensen en DJ Leep was aan het draaien "gelukkig is het nog niet zo heel erg druk", dachten we. We liepen met knikkende knietjes backstage, want over 5 minuten was het al zover, we moesten op. We namen beide nog 1 slokje van onze Go Fast (niet te hachelen dat spul, maar dat terzijde) en liepen trillend het podium op. Eenmaal boven aangekomen, keken we beide heel even over de dj-booth heen.. De tent was van voor tot achter helemaal afgeladen, zelfs buiten de tent stonden mensen. WAUW! We werden aangekondigd.. En wat er vanaf dat moment door je heengaat is niet te beschrijven. Wat is dat kicken zeg! Het ging vanaf het begin tot het eind finaal los. Tot op de dag van vandaag blijft dit 1 van de mooiste herinneringen uit onze carrière. Als we hieraan terugdenken krijgen we nog steeds kippenvel. Onze eerste grote boeking. En vanaf dat moment volgde nog veel meer mooie herinneringen.
Ongelezen bericht Geplaatst op 13 jul 2017 23:36 
 
Artiest

TiMOTHYb schreef:
1. Wat vinden jullie van mijn fan art?

Afbeelding


Wij vind echt helemaal mooi, echt waar! Bedankt phuuuu! :thumbsup:

Ongelezen bericht Geplaatst op 14 jul 2017 00:08 
 
Artiest

simon10pont schreef:
Erg tof dat jullie deze Q&A willen houden.

Graag gedaan! :)

drie vraagjes:

1. Jullie worden voornamelijk geboekt voor classics concepten en stages en in een mindere mate op mainstages, zorgt dit er niet voor een dat nieuw werk (met de vertrouwde oude sound) eigenlijk niet kan gedraaid worden? Zou het concept breder moeten getrokken worden en niet meer in tijdperiode maar in "sound" moeten gedacht worden om de classicstages interessant te houden? Hoe kijken jullie hier naar?

Dat is zeker waar, wij kunnen niet tot nauwelijks onze nieuwe tracks uittesten omdat we vaak op classic stages staan. Wat het voor ons af en toe wat lastiger maakt in de studio, hier balen we soms wel van. Het zou het voor ons een uitkomst zijn als het breder getrokken wordt en dus classic sound wordt i.p.v. classics. Dit maakt het voor ons ook weer interessanter om dit soort producties te maken. Kortom, wij zouden het fantastisch vinden als dit kan, want de classic sound vinden we prachtig!

2. Wat doen jullie in het laatste uur/kwartier voor je moet draaien? / nadien?

We zijn dan meestal te vinden op het vipdeck of backstage (ligt aan de boeking). Zowel voor onze set als na onze set. Na onze set(s) lopen we 9 van de 10 keer bewust door het publiek heen zodat mensen met ons op de foto kunnen of een praatje met ons kunnen maken mochten ze daar behoefde aan hebben.


3.Eten jullie ook daadwerkelijk Ei met ui? ;)

Haha, dat komt uit Den Haag of is Haags. Wij eten ons ei liever met ham/kaas of bacon. ;)

Ongelezen bericht Geplaatst op 14 jul 2017 01:43 
 
Artiest

OutsideSpacer schreef:
Ten eerste, vet dat jullie dit doen :)

Graag gedaan! :)

3 vragen:

1. Jullie maakten in het verleden vette, lompe platen met unieke vocals. Wat is de reden dat jullie na een tijdje stilte, de scene weer binnenkwamen met Retrospect? Ik vind het een toffe plaat, maar het is heel wat anders dan jullie oudere tracks.

Thanks voor het compliment! Een paar posts terug staat de reden van onze stilte en terugkeer in een heel verhaal omschreven. Wij zijn juist heel erg bij onszelf gebleven met Retrospect, alleen moesten we wel mee met de afmix van nu, dus een kick die paste onder de synth en melodie want de track moest ook passen in de sets van nu. Hier keken we vroeger absoluut niet naar, zeker afmix technisch niet. Toen deden we maar wat. We zijn begonnen in FL-Studio en stapelde heel lomp net zolang kicks op elkaar tot het redelijk klonk onder de synth, dat ging ons toen prima af. Je leert in de loop der jaren steeds meer bij. Als je die kicks van toen nu los hoort, begin je spontaan te huilen. Hiermee beschrijven we ons exacte gevoel die we hadden bij het terughoren van alleen de losse kicks. Maar wij zouden die tracks nooit meer anders willen maken of willen vernieuwen. Ze zijn goed zoals ze zijn, en daar zijn we blij mee.

2. I've Lost You, Rauwe Brok edg vind ik echt een voorbeeld van hardere platen die echt 'ertoe doen'. Komen er nog wat hardere platen aan? :)

Mooi om te lezen, bedankt! Voorlopig hebben we 'nog' niks harders staan, tenminste niet zo onwijs en lomp als de bovengenoemde tracks. We focussen ons nu vooral op melodieuze hardstyle. We sluiten niks uit, dus wie weet. ;)

3. Hoe komen jullie op die geweldige tracktitels, en waarom kozen jullie er altijd voor die met een minder serieuze insteek te bedenken? (ben er helemaal fan van, daar niet van :P). Natte Asbak, Rauwe Brok, Nekenieh, etc.

Haha, dat gebeurde meestal in de studio zelf. Natte Asbak is geboren door een net schoongemaakte en dus nog natte asbak die viel die (door het sublaag van de kick), Aanstekâââh en Smokin' maakten dit rokers verhaaltje compleet. Rauwe Brok heette eerst Brokkie Hard, maar meneer Low-E toen nog Glowiej vond het nodig om de titel steeds verkeerd te zeggen. Waardoor wij dachten dat de titel te moeilijk zou zijn, deze hebben we toen veranderd in de titel die Low-E steeds verkeerd zei, Rauwe Brok. Nekenieh is gewoon Heineken omgedraaid, we hadden geen titel en dat vonden we toen lollig blijkbaar.

Ongelezen bericht Geplaatst op 14 jul 2017 13:28 
 
Artiest

Emiel schreef:
Allereerst, tof dat jullie dit doen!

Graag gedaan! Bedankt voor je vraag! :)

Wat ik mijzelf afvraag bij artiesten als jullie, hoe kijkt een label als Hardcopy & Dirtyworkz aan tegen de stijl die jullie willen blijven produceren? De euforische/classic sound heeft (helaas!) een tijd lang diep in de put gezeten en toch wisten jullie het voor elkaar te krijgen enkele kleiter dikke platen uit te brengen. Worden jullie niet gepusht richting die raw-'hardstyle'.. of laten ze jullie echt 'jullie ding' doen?

Wij kregen bij Hardcopy echt alle vrijheid om te produceren wat we wilde. Nog steeds hulde en alleen maar lof voor Deepack voor het vertrouwen wat ze in ons hadden, de vrijheid die we kregen qua producties en alle adviezen die ze ons hebben gegeven en de dingen die we van ze hebben geleerd. Frank en Marcel zijn nog steeds 2 hele goede vrienden van ons, dit zullen ze ook altijd blijven. (L) We hebben de tijd van ons leven gehad daar. En dat is nog zo als we elkaar zien. Dan is het 1 dolle boel.

Hetzelfde geldt voor Dirty Workz, wij worden nergens toe gepusht. Hier is het net als bij Hardcopy, ze moedigen ons juist aan en steunen ons om verder te gaan met de dingen die we doen en de muziek die we maken. En dat geeft zo'n heerlijk en warm gevoel. We voelen ons daar echt als een kind aan huis. Ze bellen ook elke week om te checken hoe het ervoor staat, hoe we ons voelen en of alles lekker gaat. Vaak zijn ze meteen ontzettend enthousiast bij het horen van een preview. Kortom ze doen alles, behalve ons een kant op pushen die we niet willen. En dat is gewoonweg fijn, want dan zit je ook met een lekkerder gevoel in de studio!

Kortom, wij zijn bij beide labels nooit een kant op gepusht, maar vooral gepusht om ons ding te blijven doen. Wij mogen en kunnen zijn wie we zijn. En daar zijn we beide labels heel erg dankbaar voor. :)


Keep up the good work guys :thumbsup:

Zullen we doen! :cool: En onwijs bedankt voor je compliment! :thumbsup:

Ongelezen bericht Geplaatst op 14 jul 2017 14:22 
 
Artiest

TSFH schreef:
Hee mannen. Tof dat jullie dit doen!

Graag gedaan! Coole naam trouwens, als het de afkorting is van Two Steps from Hell. :thumbsup:

Heb zelf geen kritische vragen, alleen leuke vragen :)
Elke vraag is voor ons leuk, daar horen kritische ook bij! Dus mocht je die in de toekomst toch hebben, gewoon stellen! Wij zijn altijd bereid om antwoord te geven. :)

1. Wie is jullie favoriete hardstyle artiest op dit moment?

We hebben er meerdere, maar eentje die er voor ons altijd wel bovenuit springt qua producties is toch zeker Wildstylez. Mooie warme sound en sterke platen die simpelweg heel goed in elkaar zitten.

2. Wie is jullie favoriete opkomende hardstyle artiest of wie zien jullie als veelbelovende hardstyle talenten/artiesten?
(Denk dan aan MYST, Devin Wild, misschien Phuture Noize nog ofzo)

Er bevinden zicht momenteel heel veel goede talenten in de Hardstyle. Maar als wij echt moeten kiezen dan zijn het de gasten van Sub Zero Project, die gasten maken onwijs goede platen en hebben zo'n innovatieve opvallende sound. Het is hard, maar toch ook weer niet zo onwijs, het klinkt gewoonweg lekker en er zit lekker veel drive in hun tracks.

3. Favoriete of beste hardstyle plaat uit 2017 tot nu toe?

Moeilijk te kiezen, want ook hiervan zijn er heel veel. Maar we zullen er 4 willekeurige tracks noemen die we beiden heel erg vet vinden op dit moment.

Great Spirit (Wildstylez Remix)
Headhunterz - Destiny
Noisecontrollers - The Spirit of Hardstyle
Audiotricz - Let there be light


4. Wat is voor jullie de beste hardstyle plaat ooit? Of 1 van de beste.

Zonder enige twijfel: Donkey Rollers - Immeasurably. De plaat met de ultieme kick (die elke producer uit onze generatie wilde namaken) en toch ook een hele sterke melodie heeft. Zo moest Hardstyle klinken! Een sterke melodie, met een 'goede' kick die mooi meeloopt. Althans dat was ons ultieme beeld toen.


Ongelezen bericht Geplaatst op 14 jul 2017 17:09 
 
Artiest

Mark With A Tarrel schreef:
Oké, hier mijn vraagjes, en dan vooral over de beginjaren.

Dus op een dag heb je het, je gaat muziek maken.

Hoe ging dat bij jullie? En hoe zijn jullie bij elkaar gekomen? (we voegen deze 2 vragen even samen, dit maakt het makkelijker voor ons om antwoord te geven.)

Voor geen meter eigenlijk! (Nee, gekkigheid.) Ik (Wesz), ben in aanraking gekomen met draaien door m'n oom (die had alle spullen staan, ook de nieuwe Pioneer cd spelers). Ik werd daar meteen door aangestoken, ik vond dat zo vet dat beat matchen enzo, dit wou ik ook kunnen. M'n oom heeft me alles bijgebracht wat hij wist, daarna heeft Josh mij meer bijgeleerd, want die was al langer bezig. Komen we meteen op het punt waar wij elkaar hebben leren kennen. We voetbalden beide heel fanatiek, in Alphen waar wij beide woonde had je een voetbalkooi en daar kwamen wij met elkaar in aanraking. (We konden elkaar al langer) Alleen toen kwamen we erachter dat we beide de interesses hadden in dezelfde muziekstijl, dat we beide een beetje aan het rommelen waren met vinyl etc. Josh heeft leren draaien bij z'n tante, ironisch genoeg woonde die in dezelfde staat als waar ik woonde. Ik (Wesz) heb een hoop bijgeleerd van Josh vanaf toen, die was ook al bezig met muziek maken in FL-studio, zover was ik nog helemaal niet. Ik wist niet eens dat dat bestond, tenminste niet op die manier, wel Magix Musicmaker natuurlijk haha. Enfin, we zijn beiden begonnen met het draaien van vinyl (club, trance) alleen onze echte passie lag bij toen nog Hardhouse(Bitte ein beat enzo) We gingen daarom bijna elke week naar Mid-town of Dj's Only in Zoetermeer (Waar we Deepack hebben leren kennen) om ons zuur verdiende zakcentje te spenderen aan nieuwe platen en uit te breiden. En zo begon alles langzaamaan verder te groeien, en kreeg Josh z'n eerste gig in Alphen aan den Rijn (Het Kasteel) Alleen wat bleek nou, hij wou dat niet alleen doen.. Hij wou dit samen met mij doen. Wel spannend, want dit was m'n eerste keer op een podium i.p.v. m'n slaapkamer. En zo is Josh & Wesz eigenlijk ontstaan. Zo zijn we ook samen muziek gaan maken (beetje aanklooien en prutsen), door daarmee bezig te zijn leer je ook meer mensen kennen die hetzelfde doen. We hadden hoop lol met muziekmaken, we werden steeds beter, maar achteraf gezien deden we maar wat. Totdat we ineens gebeld werden door Dj Luna (Straight On Recordings) Hij wou onze track Rock It heel graag uitbrengen, en vroeg of wij ook een B-kant hadden. Die was er toen nog niet, maar die hebben we heel snel gemaakt, genaamd Floorfiller. Vanaf dat moment was onze eerste release op vinyl was een feit, nooit bij stil gestaan dat zoiets ook kon gebeuren. Eigenlijk hebben wij een heel hoop te danken aan Deepack, hun waren de eerste die een plaat van ons draaide. En wij denken dat zo het balletje voor ons is gaan rollen.


Zijn jullie meteen Jump gaan maken (ik heb hier nog ergens een remix van jullie van Chipz - 1001 Nights liggen lol) of hebben jullie eerst andere genres aangedaan?

We maakten hardstyle en jump, net waar we zin in hadden. We hadden vooral een hoop lol samen bij het maken van tracks.

Heeft een ieder van jullie hiervoor ooit iets muzikaals gedaan?

Nee, dit was voor beiden ons eerste muzikale ervaring. Nu speelt Wesz ook gitaar, keyboard/piano en drum.


Wat waren struggles in de beginperiode?

Dat we niet zoveel sporen konden laden als dat we wilde, we moesten alles bouncen ivm de pentium 2 die we hadden, waarop Like Thiz is ontstaan. Dat arme beestje ging helaas niet zo snel. Een hoop vastlopers en reboots. Tegenwoordig produceren we op Mac, dat loopt allemaal een stuk soepeler.

Wat voor apparatuur gebruikte jullie?

Vroeger op de Pentium 2, heel lang gewoon computer speakers of een 2.1 setje. Daarna hebben we nieuwe pc's aangeschaft, Genelec speakers, een Virus Ti snow, midiboards en Motu Mk2/3 firewire geluidskaarten. Wat nu al een tijdje is veranderd in Apogee en Mac, Logic 10 en een Virus Ti2.

Favoriete VST's door de jaren heen?

Rapture voor onze mid-intro's toen der tijd, Sylenth voor onze zaagjes (one shots), opvulling en daar haalden we soms en nu nog ook onze bassline's uit, Nexus en Sylenth voor onze synths. Tegenwoordig gebruiken we heel veel de Virus Ti2 voor Synthese en sounds, ook gebruiken we heel vaak Spire en Serum. Het verschilt echt per project en aan wat voor 'n sound we willen creëren.

Zijn jullie echte bouncers of maken jullie geluiden liever gewoon in het project elke keer opnieuw?

Ligt aan het project en/of onze Mac het trekt en ook aan wat we willen bereiken met een geluid. Soms kan je meer met een bounce en een sampler zoals Kontakt.

Hoe zijn jullie op de melodie van Like Thiz gekomen? Die lead heb ik ooit geprobeerd na te maken maar dat is me nooit goed gelukt. Ik neem aan dat het vooral Nexus moet zijn. Tipje van de sluier oplichten? (stuur anders ff heel het project op :whistle: ). Waar halen jullie ook die vocalen vandaan over house muziek enzo, geniaal altijd.

Zoiets overkomt je, je hoort iets in je hoofd en dat ga je uit werken of je bent een beetje aan het pielen en denkt ineens: "HEY dat is vet!". De melodie van Like Thiz kwam bijvoorbeeld opzetten als poepen. Haha, als je de LD German Trumpet 3 pakt uit Nexus dan ben je al een heel eind. Het project bestaat helaas niet meer en is net als de rest verloren gegaan bij een computer crash. We hebben alleen de sporen nog. :( Hier hebben we wel van geleerd, we maken nu van alles een back-up. Vocalen zoeken we vaak gewoon op internet, daar komt niks spannends bij kijken.

En dan die kicks. Jullie hebben altijd erg karakteristieke kicks gehad met een harde punch en een zeer duidelijk aanwezige triplet reverse wat heerlijke bouncy tracks opleverde (Like Thiz, Rubdown etc). Nog plannen om een dergelijke tracks uit te brengen?

Er staat genoeg op de planning, maar dat zijn echt one of a kind tracks, zeker Like Thiz. We kunnen wel alvast verklappen dat we opzetjes hebben staan die weer een 'nieuwe' triplet bassline(s) bevatten.

Ik heb de afgelopen jaren bij collega's van jullie steengoede snippets en demo's van jullie gehoord waar verder nooit iets mee gedaan is. Waarom niet? Zijn jullie te perfectionistisch?

Veel te perfectionistisch. We hebben zoals in een vorige post verteld ook heel lang echt zonder gevoel in de studio gezeten en stonden niet achter onze tracks, want wij vonden het niet goed genoeg of het klonk niet lekker. Als wij niet achter onze track(s) staan of iets niet goed genoeg vinden, dan brengen we het niet uit. Sorry daarvoor. Misschien komt het 1 en het ander ooit weer boven waaien. En releasen we het alsnog of geven het gratis weg. :)

Ongelezen bericht Geplaatst op 14 jul 2017 18:00 
 
Artiest

Sonnebloem schreef:
Allereerst; tof dat jullie als artiest de tijd nemen om een Q&A te doen op een forum. Had eigenlijk geen vraag, maar is er toch een aan komen waaien die ik standaard stel;

Graag gedaan, hier nemen wij graag de tijd voor! :) Jij bedankt voor je vragen.

Q: Als jullie een collab mochten doen met een artiest, uit welk genre dan ook, welke zou dat dan zijn?
Josh en Wesz en Martin Garrix/Green Day/weet ik veel wat, om maar eens wat te noemen, kan alles zijn.

Wesz: Het lijkt me prachtig om een stuk te schrijven/componeren samen met Thomas Bergersen om dit dan later te verwerken of uit te werken in een Hardstyle plaat.

Josh: Pharrell, die man ademt muziek. Ben al fan sinds Pharrell toen die nog bekend was, met Chad Hugo, onder 'The Neptunes'


En

Q: Wat is jullie ultieme doel om te bereiken in de scene, of met welk doel zijn jullie muziek gaan maken?

Ons doel was en is nog steeds om mensen te laten genieten van onze tracks en het plezier en gevoel over te brengen waarmee wij onze tracks hebben gemaakt. Daarnaast is ons doel weer zoveel mogelijk (grotere) boekingen te pakken zodat nog meer mensen onze muziek kunnen horen. Mits ze dit willen natuurlijk, daar kiezen ze uiteindelijk zelf voor.


Ongelezen bericht Geplaatst op 14 jul 2017 18:09 
 
Artiest

RTM93 schreef:
1. Gated kicks of Reversed ?

Reversed base natuurlijk, veel meer drive! :cool: Alhoewel er ook een paar goede tracks zijn gemaakt met gated kicks, laten we dat niet vergeten.
2. Wat is jullie hobby naast muziek, en heb je er veel tijd voor.

Wesz: Voetballen (Josh en ik voetbalde samen in 1 elftal voordat ik verhuisde naar Maastricht), fitness, terras zitten met (speciaal) pils en een goede serie of film mag ik ook graag kijken. Nee, ik ben verhuisd, dus nog een beetje zoekende. Ik wil mezelf wel weer inschrijven bij een sportschool puur voor ontlading. Voetballen zal niet meer lukken ivm tijd tekort en het indelen van tijd/boekingen. Voor nu probeer ik minimaal 8 tot 10 uur per dag te besteden aan muziek.

Josh: Ik ben wel van het gamen eigenlijk. Shooters, FIFA, beetje de standaard games. Voetballen doe ik eigenlijk ook graag maar helaas weinig tot geen tijd voor. Als het een beetje meezit squash ik nog wel eens met een maatje op een blauwe maandag maar dat is (helaas) ook alweer lang geleden.


3. Volgen jullie sport, zo ja welke.

Jazeker!
Beide: Voetbal! Eredivisie, UEFA Champions League, Europa League.
Wesz: Zo nu en dan als ik tijd heb dan volg ik ook Formule 1 voor Max Verstappen, maar dat is de laatste tijd snel afgelopen.


4. Met wie in de hardstyle wereld hebben jullie het meest contact ?

Wesz: Met Josh

Josh: Met Wesz


5. Met wie zouden jullie het liefst nog een keer een collab doen?

Poeh, dat zijn er nogal wat. We zullen een paar willekeurige namen noemen, want het lijstje is TE lang:

- D-Block & S-te-Fan
- Wildstylez
- Noisecontrollers
- Audiotricz
- Sub Zero Project
- en natuurlijk Headhunterz


6. Kijken jullie ook nog tegen iemand op buiten de hardstyle scene ?

Heb je even?
- Thomas J. Bergersen (Co-founder off Two Steps From Hell) die man is een GEWELDIG componist, een muzikaal genie.)
- Two Steps From Hell
- Ludovico Einaudi
- James Hetfield (Metallica)
- Jimmy Page (Led Zeppelin)
- Angus Young (AC/DC)
- Pharrell Williams
- Jack White (The White Stripes)
En nog zoveel meer.. Over muziek zijn wij nooit uitgesproken en ook nooit klaar met luisteren.

7. Welke talentvolle artiesten moeten we in de gaten houden ? (over de gehele hardstyle)

Sub Zero Project, die gasten zijn zo goed en innovatief bezig momenteel. Er zijn nog veel meer goede talenten, maar zij vallen ons echt op. Dit is onze mening natuurlijk. Smaken verschillen :)

Ongelezen bericht Geplaatst op 15 jul 2017 15:43 
 
Artiest

Delt-A schreef:
Jullie zijn kort na de Early Hardstyle periode doorgebroken, waren jullie helemaal into de Early Hardstyle, of meer van de Jump, of misschien andere muziek?

Helemaal into Hardstyle toen der tijd, dit is voor ons ook de reden geweest om dat te gaan produceren en draaien. Naast het maken van en draaien van Hardstyle, luisteren we natuurlijk ook gewoon naar andere muziekstijlen. In september gaat Wesz naar Metallica bijvoorbeeld.


Wat is jullie Top 5 van Early Hardstyle tracks (2005 en eerder)?

Mooie vraag, maar ook een hele lastige. Er zijn voor ons zoveel goede platen, dus we hebben niet echt een top 5. We zullen 5 willekeurige toppertjes opnoemen:

- Donkey Rollers ‎– Immeasurably
- Deepack - The Prophecy
- Technoboy - Atomic (Technoboy's King Konga Mix)
- Deepack vs. Luna - Stomper
- Spy-Kore - The House In PauseVorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Forumoverzicht » Algemeen » Algemeen