Shoutbox | Zoeken (tijdelijk uitgeschakeld)
Ongelezen bericht Geplaatst op 09 nov 2016 13:37 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Voorafgaand aan de oefeninterland Nederland – België, vanavond in Amsterdam, zullen de spelers een minuut stilte in acht nemen. Ook spelen beide teams met rouwbanden. Dat gebeurt om de rampzalige gebeurtenissen in Amerika van woensdagochtend te gedenken.

Sober karakter
Dat maakte KNVB-directeur Gijs de Jong woensdagochtend bekend. ,,We hebben zelfs overwogen om de wedstrijd niet door te laten gaan, maar voetbal is ook vermaak en dat hebben de mensen op een dag als vandaag nodig. Met de Belgische bond is afgesproken dat er gewoon gevoetbald wordt, maar wel met rouwbanden. De wedstrijd krijgt natuurlijk ook een sober karakter. Met de spelers die bondscoach Danny Blind deze ronde heeft geselecteerd, zal dat best wel lukken”, aldus De Jong.

Oranje speelt vanavond met rouwbanden. Foto: Pro Shots

Geen wave
Aan dat sobere karakter moeten, zo zegt De Jong, ook de Oranjespelers meewerken. ,,Bij een vrije trap voor België, dicht bij het eigen doel, zal er bijvoorbeeld geen muur worden gezet. In het licht van de recente uitspraken van Donald Trump over een muur bij de grens van Mexico zou dat te pijnlijk zijn. Ook hebben we onze spelers verzocht vanavond geen vrouwen aan te randen; dat zou immers ook opgevat kunnen worden als blijk van steun aan Trump. Ten slotte verzoeken we de supporters om vanavond geen wave te doen en zal Kleintje Pils alleen stemmige meezingers spelen.”

Wrange bijsmaak
Danny Blind beseft dat de wedstrijd van vanavond een wrange bijsmaak krijgt. ,,Als je mensen later vraagt wat ze het meest is bijgebleven van nine eleven 2016, zullen ze niet direct aan Nederland – België denken. Maar we gaan er toch maar proberen het beste van te maken en een mooi resultaat neer te zetten. Volgens de Amerikaanse polls is België de torenhoge favoriet, dus we maken een goede kans om te winnen.”
Ongelezen bericht Geplaatst op 09 nov 2016 13:40 
 
Donateur
Avatar gebruiker

Ohja.. we hebben ergens nog een voetbalteam :lol: :lol: :lol: :lol:
Forumoverzicht » Off-topic » Actueel