Shoutbox | Zoeken (tijdelijk uitgeschakeld)
Ongelezen bericht Geplaatst op 27 mei 2016 15:05 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Na een brute verkrachting en moord op een jong meisje door een grote groep, heeft Indonesië rigoureuze maatregelen genomen tegen pedofielen. Veroordeelde pedofielen worden chemisch gecastreerd. Dat meldt Mashable.

GEVANGENISSTRAF
President Joko Widodo heeft de wet woensdag ondertekend. „We hopen dat we mensen hiermee ontmoedigen seksuele misdaden te plegen waar kinderen bij betrokken zijn”, laat de president weten. De gevangenisstraf is ook niet mals: deze is verlengd van 10 naar maximaal 20 jaar.

Lees ook: Opstelten pakt kindersekstoerisme verder aan

Activisten hebben de president gevraagd maatregelen te nemen tegen het seksuele geweld. In april was de druppel: een 14-jarig meisje werd door 14 jongens, voornamelijk jonger dan 18, het bos in gesleurd en verkracht. Daarna werd ze vermoord. Drie dagen later werd haar naakte lichaam vastgebonden gevonden toen de stank zich begon te verspreiden.

CONCIËRGE
Hoewel dat misdrijf de druppel lijkt, is het niet de eerste keer dat er een gruwelijke verkrachting plaatsvond. Eerder deze maand wurgde een man een meisje van 9, waarna hij haar verkrachtte. In 2014 werd er een jongetje van zes door zijn conciërge verkracht.

14.000 SLACHTOFFERS
Indonesië is één van de populairste landen waar mensen heen gaan voor kindersekstoerisme. In 2008 schatte Unicef dat er zo'n 14.000 kinderen seksueel misbruikt zijn of naar toeristische plekken zijn overgebracht om seks te hebben met toeristen.

http://www.metronieuws.nl/xl/raar/2016/ ... -castreren
Forumoverzicht » Off-topic » Actueel