Shoutbox | Zoeken
 Antwoord op onderwerp Vorige  1, 2
Ongelezen bericht Geplaatst op 21-04-2020, 11:30 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

THArdstyler schreef:
Chroman schreef:
Een Sickmode, Malice, GPF, Warface, etc zullen nu ook uit een ander vaatje moeten tappen. Er zullen nog steeds fans zijn van hun muziek, maar ik denk niet dat er veel mensen thuis achter hun laptop OOOOH beginnen te roepen bij een kickswitch naar een nog hoger piepje.

Naast dat ik het eens ben met je stelling en hoop dat dit ook zo zal zijn, denk ik dat je met bovenstaande niet het juiste beeld hebt van de aanhangers van die soort 'hardstyle'. Uiteraard was het misschien vooral voor de video, maar als ik zie hoe sommigen voor hun webcam zaten in de Qapital livestream... Die vinden dat echt vet als ze maar kunnen blijven kickrollen en andere gekkigheden uit kunnen blijven voeren.


Zo kunnen ze de kickrolls nog beter oefenen voor op een feest. :lol:

OT: Ben het helemaal met je eens. Ik heb ook het gevoel dat er nu meer kwaliteit uit de studio's gaat komen. In plaats van het snel afmaken voor een festival kunnen ze een plaat nu helemaal goed afwerken. Ben heel benieuwd met wat voor platen alle DJ's gaan komen. :)
Ongelezen bericht Geplaatst op 21-04-2020, 12:52 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

In de laatste Art Of Creation TV zei Noisecontrollers juist dat hij momenteel niet echt gemotiveerd is om veel te produceren omdat hij niet de mogelijkheid heeft deze aan het (grote) publiek live te laten horen. Ik snap zijn punt wat dat betreft ook wel. Hoop alleen niet dat dit bij teveel artiesten gaat gebeuren.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21-04-2020, 16:22 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Inderdaad, veel producers halen motivatie uit het toewerken naar een Defqon/Decibel/Qlimax etc. De druk is er nu vanaf maar sommige producers hebben die druk nodig om zichzelf te kunnen pushen.
Ongelezen bericht Geplaatst op 14-05-2020, 15:28 
 
Hardtraxxer

Chroman schreef:
Nog een voordeel:

Verbetering van de kwaliteit van muziek?

Omdat vele artiesten thuis opgesloten zitten en ook niks beters te doen hebben, kunnen ze meer aandacht besteden aan hun productieskills en platen beter afmaken. In de podcast van DBSTF hoor je ze vaak zeggen dat ze een plaat onder stress moeten/willen afmaken voor hun volgende boeking. Dit geldt natuurlijk voor meerdere artiesten. Als er geen druk op zit, worden er wellicht minder tracks geproduceerd, maar wel met hogere kwaliteit.

Ook de tracks die het alleen live 'goed doen' zijn nu minder interessant. Een Sickmode, Malice, GPF, Warface, etc zullen nu ook uit een ander vaatje moeten tappen. Er zullen nog steeds fans zijn van hun muziek, maar ik denk niet dat er veel mensen thuis achter hun laptop OOOOH beginnen te roepen bij een kickswitch naar een nog hoger piepje. De vraag naar deze bagger zal dus afnemen en de artiesten moeten iets anders proberen, of blijken een one-trick-pony waar in de thuissituatie geen vraag naar is.

Het thuiszitten leidt ook tot creativiteit. Andere artiesten gaan iets heel anders proberen, mede doordat er geen druk is om nieuwe tracks voor het volgende festival af te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het Clockartz Chord V album, ik luister dit thuis met plezier. Dit was niet echt een doorslaand succes op feesten (als ik me de reacties goed herinner). Als meerdere artiesten zoiets proberen zou ik dit alleen maar toejuichen. Er kunnen zelfs hele nieuwe subgenres ontstaan.

Wat denken jullie hierover?


Denk inderdaad dat producers meer tijd nemen om een plaat te perfectioneren, daarentegen staat dan wel dat er nu geen druk op staat dus er wellicht minder tracks uitkomen dan gehoopt. Ik hoop zelf dat artiesten ook bezig gaan met draaien en het niveau daarvan proberen op te schroeven. Uit de 'quarantaine setjes' zie al wat meer variatie ontstaan. Wat een verademing zou het zijn als na deze periode artiesten niet alleen gevarieerder gaan draaien, maar ook hun mix skills wat hebben opgeschroefd.

Artiesten die zichzelf zien als meer een producer dan DJ kunnen deze periode juist gebruiken om het draaien wat op te schroeven. Helemaal als het in de studio even wat minder loopt. Daar hebben ze op dit moment ook nog wat aan, met de Qonnects en hun eigen content/livesets die toch interessant moet blijven. :P
Antwoord op onderwerp Vorige  1, 2
Forumoverzicht » Off-topic » Actueel