Shoutbox | Zoeken (tijdelijk uitgeschakeld)
Vorige  1, 2
Ongelezen bericht Geplaatst op 12 mei 2023 23:57 
 
Kraak... Piep...
Avatar gebruiker

Dus het wel of niet galm/reverb hebben maakt het kwaliteitsverschil? :lol:
Devin Wild, een van de betere, zo niet de beste, producer in hardstyle gebruikt ook een enorme bak galm maar blijkbaar is een truc die al sinds de geboorte van muziek, helemaal in EDM, bestaat opeens een kwaliteitspuntje.

Als we het dan toch over afmix hebben, wat is die krakende distortion die haast meer op white noise lijkt in de reverb en tail bij de meeste kicks en storend aanwezig is, dat is bij Anderex zijn kicks veel schoner. Ook de vocalen en de melodie zijn zachter dan de kicks wat bij Anderex beter is gedaan.

Is dat erg allemaal? Nee, dat is gewoon hoe Code Black produceert en het is hoe Anderex produceert. Een is niet beter dan de andere, het is gewoon een stijlkeuze, dat heeft geen reet met afmixen te maken. Ruis, krakende distortion in tails en enorme galm is wat raw anno 2023 is en niet een is er beter in of om. De een doet het wel, de ander niet. Of je het nou wel of niet vet vindt (of als je de artiest nou wel of niet leuk vindt) is geen indicatie van kwaliteit.

Er zit objectief gewoon geen wezenlijk productiekwaliteit verschil in, alleen verschillende toepassingen van 13/12 raw hs trucjes. Het zijn gewoon twee exact de zelfde soort platen, waarvan een blijkbaar van ervaren artiest die alsnog niet zijn eigen sounds kan vernieuwen na 15 jaar in de scene en het dus kopieert en wat kleine dingetjes verandert.
Vorige  1, 2
Forumoverzicht » Releases » Hardstyle