Shoutbox | Zoeken (tijdelijk uitgeschakeld)
Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Volgende
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 12:42 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Bouke schreef:
Vraag 7
Ik wil hier in een eventuele volgende vragenronde nog wel wat dieper op ingaan, maar om vast in te spelen op een potentieel antwoord op vraag 6; hebben jullie wel eens overwogen/geprobeerd te experimenteren met het ‘scheiden’ van de kick en de bassline? Of om de tail van de kick wat korter te houden?

Vraag 8
Mijn volgende vraag zit eigenlijk in dezelfde categorie. Een quote uit een interview met HardNews een jaar geleden, over hoe jullie aan een nieuw project beginnen: “De kick is dan het belangrijkst en de rest bouw je daar omheen.” Hoe moet ik dit dan voor me zien met betrekking tot pitchkicks? Volgens mij is de belangrijkste ‘functie’ van pitchkicks, zorgen dat de bassline evenredig loopt met de lead. Maar als je kicks als uitgangspunt neemt, en daar vervolgens de rest (dus ook een melodie) omheen bouwt, dan pas je toch je melodie juist aan aan de kicks (er even van uitgaand dat de kick en de bassline 1 geheel vormen)? M.a.w., beginnen jullie echt met het bepalen van hoe hoog de kicks pitchen, en bedenk je daar een melodie bij? Of heb je een ‘basis-kick’ die je vervolgens aanpast aan wat er later uit de bus komt rollen?

Vraag 9
Jullie hebben al meerdere keren de eer gehad om een anthem te mogen maken. Wat ik me dan afvraag, krijgen jullie bepaalde instructies mee van de organisatie waar de track aan moet voldoen, bijvoorbeeld qua sfeer? Ik vind bijvoorbeeld termen als duister en mysterieus bij een feest als Freaqshow passen, terwijl ik die bewoordingen niet zou gebruiken om jullie muziek te omschrijven. Krijgen jullie dan ook de opdracht om dat te verwerken in het anthem of hebben jullie complete vrijheid om het naar eigen ingeving in te vullen? Overigens vond ik dat jullie dat sfeertje prima in de track hadden gestopt hoor, maar ik vroeg het me gewoon af.

Vraag 10
Hoe bepalen jullie welke tracks jullie draaien op een festival? Is dat puur gebaseerd op wat jullie op dat moment de leukste tracks vinden, of houden jullie ook rekening met (bijvoorbeeld) het publiek, hoe vaak een track al gedraaid is, of het wel aansluit bij jullie stijl et cetera?

Vraag 11
Een veel gebruikt argument onder hedendaagse artiesten om geen oudere tracks te draaien is dat die minder goed passen tussen hedendaagse nummers omdat ze zo verschillen in bijvoorbeeld afwerking of de kicks. Als ik jullie setjes zo eens doorneem, vind ik dat jullie echter wel een goede afwisseling hebben tussen nieuw en oud. Waarom lukt het jullie wel om oude tracks tussen nieuwer werk in te schuiven, doen jullie iets anders dan andere artiesten?

Vraag 12
Hoe staan jullie tegenover MC’s? En als jullie echt het idee hebben dat het vervelend wordt voor het publiek of voor jullie zelf (dat hij té aanwezig is of door climaxen heen staat te schreeuwen ofzo), zeggen jullie daar dan wat van?

Vraag 13
Waarom hebben jullie juist nu een account op Hardtraxx aangemaakt?

Vraag 14
Hechten jullie veel waarde aan kritiek (positief danwel negatief)? En zo ja, wat is voor jullie de belangrijkste ‘bron van kritiek’ om het zo maar even te noemen; collega-producers, mensen op fora zoals hier, mensen op sociale media als Facebook/Youtube, festivalbezoekers, vrienden, andere mensen?

Vraag 15
Hoe kijken jullie naar de splitsing tussen raw en mainstream, waartussen een steeds grotere kloof lijkt te ontstaan? Als er bijvoorbeeld een track gereleased wordt met als titel ‘Fuck the mainstream, we defend the raw’, irriteert jullie dat, of lachen jullie dat weg? Of houden jullie je überhaupt niet zo bezig met die splitsing? En zijn jullie niet bang dat de invloed van raw steeds groter wordt (steeds wat beter vertegenwoordigd op mainstages bijvoorbeeld), wat ten koste gaat van ‘jullie’ stijl?

Vraag 16
Deze vraag is eigenlijk alleen voor Roland. Je bent A&R Manager bij Scantraxx. Is het zo dat Scantraxx zich tegenwoordig meer richt op jonge talenten dan op gevestigde namen (als het gaat om nieuwe singings)? En is jouw taak nu een stuk lastiger nu veel grote namen uit de scene een eigen label beginnen? In een paar jaar tijd is Scantraxx (in mijn ogen) afgegleden van hét toonaangevende label in de scene naar een veredeld opleidingsinstituut. Hoe probeer je/jullie dit tegen te gaan?

Tenslotte, leuk dat jullie dit doen uiteraard. Ik hoop dat jullie nog tijd kunnen vrijmaken voor een eventuele tweede vragenronde, want het lijkt me best interessant om over bepaalde punten in discussie te gaan :)


7. De kick en bassline zijn al gescheiden, alleen hoort niemand dat. Tussen de punch en de tail zit al ruimte met "niks".

8. Wij weten hoe hoog en hoe laag onze kicks kunnen pitchen, dus moet je daar met het maken van een melodie rekening mee houden.

9. Wij hebben tot op heden altijd de complete vrijheid gekregen. WIj kijken altijd naar het feest en thema en maken hier dan een track omheen.

10. Dit bepalen wij tijdens de set zelf. Van tevoren zoeken wij nieuwe tracks uit en stellen een playlist van pak hem beet 70 tracks samen op onze usb sticks. Blijkt dat tijdens de set we toch een andere richting op moeten, hebben we +/- 1000 tracks bij ons die wij vet vinden.

11. Geen idee. Wij lopen al een tijdje mee, dus kennen wij de tracks goed genoeg om te weten of iets past tussen nieuwe tracks. Volgens ons lukt het prima :thumbsup:

12. Een goede MC weet wanneer hij zijn mond moet houden. Gelukkig hebben wij vrij veel goede MC's in de scene. Wij vinden het een verrijking op onze sets. Het opzwepende gehalte op grote feesten is toch echt wel een plus.

13. Om een Q&A te kunnen doen. :thumbup:

14. Nee. We hechten hier tegenwoordig niet echt veel waarde meer aan. Omdat wij al een jaartje of 7-8 rondlopen in de scene, zijn wij inmiddels wel wat gewend. We weten zelf ook heel goed waar wij heen willen. We nemen positief opbouwende feedback wel altijd mee in beslissingen.

15. Wij doen lekker ons eigen ding, laten we het hier maar bij laten ;)

16. Sinds juli ben ik geen A&R manager meer. Dus voor deze vraag zul je met Scantraxx contact op moeten nemen. Wel ben ik van mening dat er bij Scantraxx erg goede talenten en gevestigde namen zitten (Atmozfears, Audiotricz, Devin Wild etc.).
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 12:44 
 
Artiest
Avatar gebruiker

jonah_psvfan schreef:
Leuk dat jullie dit doen!

1. Wat is het raarste wat er op een gig van jullie is gebeurd?
2. Waarom is Hardstyle Haloween met Atmozfears nooit uitgekomen?
3. Hoe zijn jullie bij elkaar terechtgekomen?
4. Welke andere soort muziek vinden jullie leuk?
5. Met wie willen jullie ooit nog een collab doen?
6. Welke track heeft de lekkerste reversed bass?


Leuk dat je vragen te stellen hebt!

1. Er zijn behoorlijk rare dingen gebeurd:
- Het uitvallen van CDJ’s zonder enige reden (of gewoon de verkeerde knop indrukken :’) )
- Rare Snipers in Ghillie suits op het podium tijdens de DQ Closing. (?!)
- Op een festival aan komen en erachter komen dat allebei onze USB sticks nog in de CDJ’s zitten op het vorige festival.

2. Dat weten we eigenlijk zelf ook niet. Dit werd een behoorlijk gehaast project, omdat we vlak voordat we down under gingen de plaat nog niet af hadden. Tim vloog later en heeft hem snel even afgebouwd en opgestuurd. De releasedatum voor halloween werd niet gehaald en om nou een Halloween track in de zomer uit de brengen is ook zoiets ;). We zullen Q-Dance benaderen voor eventueel een free release. Moeten we wel even een studio dag met Tim regelen om alle puntjes op de i te zetten.

3. We hebben 6 jaar bij elkaar in de klas gezeten op de middelbare school. We kwamen elkaar na schooltijd vaker tegen en besloten om eens wat te produceren.

4. Eigenlijk alles. We luisteren uiteraard Top40 spul en we volgen wat er in de House scene gebeurd. Ik (Roland) hou erg van 60-70ies muziek.

5. Vorig jaar zou dit Noisecontrollers zijn geweest, omdat hij onbetwist de beste Hardstyle producer is. In de hardstyle scene zouden wij het zo 123 niet weten, maar een colab met bijvoorbeeld W&W of Showtek zou toch wel vet zijn.

6. Dit zijn er 2:
Headhunterz - Megasound
2 best enemies - Phases
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 12:45 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Pipa schreef:
Zijn jullie van plan om
Net als op Defqon meer diversiteit terug te brengen in de sets, door oude en nieuwe nummers te mixen?


Wij doen dit al jaren zo en we blijven hier dus uiteraard mee doorgaan.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 12:46 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Mitzinator schreef:
Zijn jullie ooit nog verder gegaan met die 48hrswith plaat?


Nee eigenlijk niet. We hebben na die tijd geen studiosessies met deze heren meer gehad. Misschien een goed idee om dit weer eens in te plannen.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 12:49 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Darycka schreef:
De laatste tijd gaan er redelijk wat duo's hun eigen weg, hoe is jullie rolverdeling om te zorgen dat jullie beiden je eigen inbreng hebben en je op je plek blijven voelen? Hoe maken jullie als duo beslissingen? :)


Het begint ermee dat wij elkaar al vanaf ons 12de kennen. We kennen elkaar door en door en gek genoeg zijn wij totaal verschillend. Waarschijnlijk werkt het hierdoor zo goed. Rick is de rustige, extreem creatieve, terwijl ik de assertieve en snelle jongen ben. Rick kan dagen kloten aan een geluid terwijl ik in een dag een track af wil bouwen. We remmen elkaar af waar nodig en we fokken elkaar op waar nodig, bijvoorbeeld voor een deadline. Humor speelt ook een grote rol, we houden van een geintje, altijd en overal. We proberen het allemaal zo luchtig mogelijk te houden, dit voorkomt een hoop stress.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 12:54 
 
Artiest
Avatar gebruiker

RoelofBerlikum schreef:
Vet dat jullie dit willen doen! :)

1. Wat is jullie absolute hoogtepunt tot nu toe in jullie carriere?
2. Op welk feest willen jullie nog een keer staan (waar jullie nog niet hebben gestaan)?
3. Hoe is Solar tot stand gekomen, en dan bedoel ik vooral het gebruik van de saxofoon in deze track?

Bonus. zijn jullie al druk aan de slag met tools, edits etc. Voor Q-Xlusive Holland en wat kunnen we verwachten 3 oktober? :innocent:


1. Dit is een moelijke, omdat er de afgelopen twee jaar behoorlijk veel mijlpalen bereikt zijn, dus hierbij de top 3:
- Defqon Closing 2015
- The Sound of Q-dance Chili
- NCBM

2. Qlimax.

3. Puur toeval. We waren bezig met een track en wilden graag een instrument toevoegen. We klikten de eerste de beste aan en dit was een saxofoon. We vonden deze sound zo vet, dat we gelijk een nieuwe track ermee gestart zijn. Binnen 48 uur was daar Solar :cool:

Bonus. Uiteraard zijn wij hier al mee bezig. verwacht een beetje van onszelf en een beetje van andere "Nederlanders" ;)
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 12:56 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Raven schreef:
Allereerst, fan vanaf Indeep, mooi om te zien hoe jullie vanaf DJU zijn geklommen naar "de grote namen", niks anders dan lof voor jullie!

Ik reserveer deze post voor even, als ik thuis ben zal ik hier wat vragen neergooien.


Dit is een automatisch gegenereerd bericht.
Uw reservering zal binnen 24 uur verlopen.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 13:05 
 
Artiest
Avatar gebruiker

SAIN7 schreef:
Vraag1: Hoe is de naam BassModulators tot stand gekomen? Zijn hier meerdere namen vooraf gegaan, of hadden jullie andere namen in gedachten? Zo ja, wat stond er allemaal op het lijstje?
Vraag2: Wat is jullie kijk op de track: 'Fuck EDM'.
Vraag3: Hebben jullie huisdieren?
Vraag4: Wat is het vetste festival/evenement ter wereld in jullie ogen? Dit kan zowel hardstyle gerelateerd zijn als niet-hardstyle gerelateerd.
Vraag5: Wat is de meerwaarde van een mooie stage in jullie ogen?
Vraag6: Wat doen jullie van maandag tot vrijdag, naast het produceren?
Vraag7: Staan er nog (bijzondere) collabs op de planning, en zo ja welke? :D
Vraag8: Maakt het jullie uit hoe jullie artwork is vormgegeven?
Vraag9: Wat is jullie top 3 ergernissen in het dagelijkse leven?
Vraag10: iOS of Android? - Apple of Windows?
Vraag11: Waar liggen jullie interesses nog meer, behalve in de muziek?
Vraag12: Whiskey of vodka? Bier of wijn?

Leuk dat jullie dit willen doen, veel succes met het beantwoorden van alle vragen.


1. Heel kansloos eigenlijk. Wij hadden twee tracks af in 2006 en hadden een naam nodig. We keken op het keyboard en zagen de knop modulation, the rest is history ;) .

2. Behoorlijk vreemde uitspraak. Wij maken namelijk allemaal Electronic Dance Music :whistle:

3. Rick heeft naast de spinnen in de kruipruimte geen huisdieren. Ik heb een zeeaquarium met de hele cast van Finding Nemo.

4. UMF, no doubt.

5. Dit bepaald vaak de sfeer in het publiek. It's all about the presentation.

6. Alle verdere taken die bij het hebben van een muziekcarrière komen kijken, beetje sporten, beetje ontspanning zoeken. Vrij normaal eigenlijk.

7. Op dit moment staan er geen nieuwe collabs op de planning buiten ons NCBM project.

8. Ohja zeker ;) . WIj vinden het heel belangrijk dat alles wat wij uitdragen in muziek, ook te zien is op beeld.

9. Heb je even?
- Onmogelijk te openen verpakkingen.
- Mensen die te langzaam rijden.
- Als je met een schonen sok in iets nats gaat staan in de badkamer.

10. Rick is Android fan, ik ben Apple fan.

11. Dat is lastig, omdat wij heel veel interesses hebben. We houden van techniek en gadgets, auto's, film, uitgaan/feesten etc.

12. Whiskey & Bier
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 13:10 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Fuzzylogic schreef:
Tof dat jullie dit willen doen!

Q: Lezen jullie vaak mee op fora als Hardtraxx en Harderstate? Doen jullie ook wat met eventuele feedback op nieuwe tracks op deze fora?

Q: Hebben jullie beiden evenveel invloed in de studio of doet een van jullie het meeste en zit de ander erbij voor tips en ideeën?

Q: Jullie draaien regelmatig oudere tracks in jullie setjes (lof daarvoor!). Maken jullie van tevoren een selectie van deze tracks en kiezen jullie daar dan ter plekke een aantal tracks uit deze selectie, maken jullie helemaal geen selectie en improviseren jullie gewoon ter plekke, of beslissen jullie van tevoren al welke oudere platen jullie willen draaien?

Q: Even terugkomend op de vorige vraag, hopen jullie ooit eens op een tijdmachine-stage geboekt te worden gezien het aantal oudere platen wat jullie op een mainstage al draaien?


1: Jazeker lezen we dit. Niet alles natuurlijk, maar meestal wel als een plaat net nieuw is. Mocht kritiek terecht zijn dan doen we daar zeker wat mee. Helaas heerst er over het algemeen een afzeik cultuur op internet waar we minder mee kunnen. Al moeten we zeggen, dat wij daar tot op heden gelukkig vrij weinig last van hebben.

2:
Over het algemeen ben ik (Rick) de nerd van de 2 xd die dagen lang op 1 screech of synth kan zitten. Ik vind sounddesign en melodieën maken helemaal geweldig. Roland is daarentegen heel goed in de concepten, arrangementen, de hook van de track en opbouw en edits. Je zou kunnen zeggen dat we elkaar perfect aanvullen in de studio.

3:
Al onze sets zijn geïmproviseerd. Onze usb sticks staan gewoon vol met al onze favoriete oude platen en die pakken we er ter plekke bij als we het gevoel hebben dat ze bij het moment passen.

4:
Dit lijkt ons zeker leuk. We hebben al een paar keer als Oldschool Modulators gedraaid. Dit beviel ons wel voor de afwisseling, en de reacties waren ook goed. Dus een tijdmachine setje zou zeker niet misstaan.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 13:11 
 
Artiest
Avatar gebruiker

RadicelArmy schreef:
Lijkt het jullie iets om met een raw-hardstyle producer de studio in te duiken, zoals Frontliner & Radical Redemption dat hebben gedaan en Atmozfears regelmatig doet.

En zo ja, met wie?


We hebben al HEEL lang een afspraak staan met Bob, om een opvolger te maken van Quarantine en Pathology. Het is wel zaak dat het in ons straatje past. Dus wie weet ^^
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 13:31 
 
Artiest
Avatar gebruiker

patrickjeb schreef:
Goedemorgen,

- Roland, het klopt toch dat jij demo's luistert voor Scantraxx? Op basis waarvan zeg jij 'Dat is iemand die ik wel bij Scantraxx wil zien'? Lang antwoord: Hoe gaat dat proces in zijn gang?
- Wat is jullie favoriete film en waarom?
- Kijken jullie ook nog series, zo ja, welke?


- Sinds Juni van dit jaar ben ik niet meer verantwoordelijk voor de A&R bij Scantraxx. Dit viel niet meer te combineren met de carrière helaas.
Het proces is eigenlijk vrij simpel. Je luistert de demo, als deze potentie heeft wil je meer horen. Als dit ook potentie heeft, ga je met de persoon praten en wil je natuurlijk weten wat de producer wil. Het kan namelijk best zijn dat iemand helemaal geen podiumambitie heeft. Het gaat tegenwoordig om het totaalplaatje. Vanuit daar ga je werken aan een carrière. Je geeft iemand tips over producties maar zeker ook over de zaken eromheen.

- Roland: Casino. Dit is een drie uur durend ooggasme, met de laatste echt grote acteurs die de wereld voortgebracht heeft.
Rick: Inception.

- Roland: House Of Cards, Mr. Robot, Narcos.
Rick: House Of Cards
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 13:34 
 
Artiest
Avatar gebruiker

The Venator schreef:
Heel erg vet dat jullie dit willen doen!

1. Zijn er naast hardstyle nog andere genres die jullie of een van jullie produceren? Ik zie vaak dat andere producers (ook ikzelf) puur voor inspiratie oid andere genres produceren. Persoonlijk vind ik dit super vet om eens 'uit te proberen'.


Rick produceert naast Bass Modulators nog house onder zijn Rick Mitchells Alias. Verder experimenteren wij altijd in de studio.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 13:37 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Fantazoo schreef:
Heel vet dat jullie dit doen :thumbsup: behoorlijk fan, met name vanaf Radiance jullie meer gaan volgen.
Ik heb een paar vragen:

- Hoe zijn jullie in je eerste periode als artiest aan boekingen gekomen?
- Met wie zouden jullie graag nog een keer samenwerken?
- Bestaat er een reële kans dat jullie live edit van Radiance met de Music is my Life vocals nog uitkomt? :loving:

Alvast bedankt en keep up the good work!


- We zijn vrij snel bij een boekingsbureau gekomen, welke dezelfde was als Tatanka waar wij op dat moment onze platen bij uitbrachten. Eerste gigs die we hadden waren onder andere XXlerator en de Lucky in Rijssen.

- Wij werken nu samen met Noisecontrollers en dit gaat zo goed, dat wij geen plannen hebben om hiernaast nog met andere artiesten samen te werken.

- Deze edit mogen wij helaas niet weggeven van het desbetreffende label.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 13:43 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Delt-A schreef:
1. Wat is jullie favoriete game?

2. Jullie draaien niet veel echt rauwe platen, luisteren jullie het wel wat vaker, of dat ook niet?

3. Afwassen of afdrogen?


1. Call Of Duty: Modern Warfare 3

2. We draaien een aantal rauwe platen aan het einde van onze sets. Het is ook afhankelijk van wie er na ons staat. We luisteren vrij weinig raw hardstyle, niet echt ons ding.

3. Vaatwasser #thuglife
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 13:48 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Gigg schreef:
Jullie zijn ongeveer tegelijkertijd gestart met producen als meerdere hardstyle artiesten die op de top staan.
Hoe reageerden jullie toen die artiesten doorbraken in de scene en dit bij jullie enkele jaren later pas tot stand kwam?
Mij lijkt het dat het aardig frustrerend kan zijn, of waren jullie puur gericht op het maken van muziek?

Solar is echt een verademing voor de scene in mijn ogen en hoop dat er nog veel meer van deze tracks zullen volgen, keep up the good work :thumbsup:


Op dat moment was dat zeker niet leuk te noemen. Achteraf gezien misschien maar goed ook. We doen alles lekker op onze manier en voor ons werkt dat prima. We hebben dermate ervaring opgedaan in die jaren, dat we nu tijdens bepaalde pieken niet hoeven te stressen of alsnog podiumvrees hebben. Als we toen hadden gepiekt, of opgepikt waren door een label had jij misschien nu je Solar niet gehad ;)

Thanks Gigg, dat horen we graag! :thumbsup:
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 13:54 
 
Artiest
Avatar gebruiker

SL8492 schreef:
1. Hoe kijken jullie naar de huidige Hardstyle? Wat vinden jullie op dit moment echt goed en wat kan naar jullie mening echt veel beter?
2. Hoe zijn jullie bij de Hardstyle terechtgekomen?
3. Wat is volgens jullie de beste plaat die jullie geproduceerd hebben?

Groetjes.


1. Alles kan altijd beter, maar als je ziet waar hardstyle in de afgelopen 13 jaar naartoe is geëvolueerd, mogen wij met z'n allen toch best wel trots zijn op deze scene.

2. We waren rond 2000 allebei behoorlijk fan van hardtrance. Dit ging zich evolueren in een hardere stijl en daarmee kwamen de eerste feestjes om en rond Haarlem en Amsterdam. We haalden toen al vinyl in de platenzaak waar Pavo werkte, dus kwamen er snel mee in aanraking. Het was pas in 2006 dat de sound (DBSTF, J&W etc.) ons zo ging boeien dat wij het zelf wilden maken.

3. Elke track heeft zijn eigen sterktes en zwaktes, maar Radiance en Solar zijn toch wel op alle vlakken de beste platen die van onze hand (en die van Bas) gekomen zijn.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 13:54 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Stinus schreef:
Allereerst meer een opmerking en niet direct een vraag: Hoe is het in godsnaam mogelijk dat haast elke track van jullie of die mede door jullie tot stand is gekomen, neigt naar perfectie? :worship: Goude handen? :thumbsup:

Vraag 1: In welke opkomende talenten zien jullie veel potentie?

Vraag 2: Nu de scene zich aardig verdeeld in Euphorisch en RAW, heeft het jullie voorkeur deze twee 'stijlen' te scheiden qua podia? Daar bedoel ik mee dat draaitijden voor jullie interessanter zijn wanneer er verschillende podia zijn, dan dat het -op één podium- al snel over gaat tot RAW?

Vraag 3: Is de goede relatie met Bas (Noisecontrollers) tot stand gekomen na jullie ontzettend vette Remix van Faster 'n Further of was hier al eerder sprake van?

Vraag 4: Als ik een (euphorische) artiest of artiesten moet opnoemen, welke in mijn ogen een :bomb: kick heeft/hebben, staan jullie ongetwijfeld hoog in de lijst. Gaat jullie focus vooral daar inzitten, en komen dan de geniale melodieën vanzelf? Of gaan jullie uit van een melodie en komt de kick als 'tweede'?

Vraag 5: Waar zien jullie jezelf staan in pak en beet 3-5 jaar?

Keep up the good work guys! :thumbup: En ontzettend tof dat jullie op deze manier onze brandende vragen kunnen beantwoorden!


1: Op dit moment draaien we erg veel nieuwe platen van Jinxed en Devin Wild. Beide erg getalenteerde producers waar we nog veel van gaan horen.

2. Op dit moment zijn we nog tevreden met onze draai tijden, maar mocht de Raw nog meer naar voren schuiven in de programmering op de gemiddelde mainstage dan is het misschien wel handig om de stijlen te scheiden zodat de euforische artiesten ook beter tot hun recht komen. Maar uiteraard hopen we dat het niet zover zal komen. Want mocht de Raw nog meer plaats innemen op de mainstages, dan zou je kunnen stellen dat dat straks mainstream is en wij underground. ;)

3. We kennen Bas al van voordat hij Noisecontrollers was en wij Bass Modulators waren. Maar onze goede band is wel ontstaan nadat we de Faster n Further remix hadden gedaan. Een uitgebreider antwoord kan je een stuk terug vinden.

4. Het ligt aan de track. Als we met een melodie beginnen zoeken of maken we daar een kick bij die goed past. Mochten we een track maken waarbij het om de kick gaat, dan is dat het uitgangspunt en zoeken we daar geluiden bij die het mooi aanvullen.

5. Dit is moeilijk te zeggen aangezien alles zo snel verandert. Onze smaak en skills maar ook de Hardstyle zelf en de hypes en feesten die daarbij horen. Je zou kunnen stellen dat de meeste van onze dromen betreft onze carrière al zijn uitgekomen, dus we hopen voornamelijk deze lijn door te kunnen zetten en onze sound wereldwijd te kunnen laten horen. Verder hopen we met onze muziek te kunnen blijven verrassen en vernieuwen. Daarnaast lijkt het ons vet om nog een paar mooie samenwerkingen te doen met zowel producers als vocalisten. Door collabs leer je veel en blijf je jezelf vernieuwen. Misschien is een album ook nog wel een mooi doel.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 14:09 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Norther66 schreef:
1. Hoe kijken jullie tegen de toekomst van hardstyle aan? Bijvoorbeeld Wildstylez die aangeeft het genre breder te willen trekken, de oude sound van 2006-2010 die weer in populariteit toeneemt... Welke rol zien jullie voor jezelf in de ontwikkeling van hardstyle binnen pakweg de komende 2-3 jaar, met de bijbehorende sub-stromingen?


2. Met welke niet-hardstyle gerelateerde artiest/groep/band zouden jullie weleens mee willen samenwerken?


1. Dat is moeilijk te zeggen. Het is wel een feit dat de toegankelijke sound het langst zal duren. Dit komt natuurlijk simpelweg omdat dit een grotere groep mensen kan aanspreken. Hypes zijn er natuurlijk altijd, maar zoals wat Joram zegt, en de 2006-2010 sound (lagere bpm, toegankelijke rifs en melodieen), heeft wel de grootste mogelijkheid om te overleven en te evolueren. Blijven hangen in een genre is nooit goed. Dit zal de thuis luisteraars misschien wel blijven behagen, maar een scene moet ook kunnen overleven (winstgevende feesten, DJ's en hun brood op de plank). Als dit niet meer lukt, krijg je minder muziek en minder feesten, waardoor een genre langzaam uitsterft. Evolutie is de key. Het is natuurlijk ook zo dat veel mensen de "oude" sound als superieur en prettig ervaren, omdat ze daar een bepaalde emotionele trigger bij gehad hebben (Eerste feestje, eerste keer verliefd, eerste cd gekocht, eerste pilletje etc.).
Om een lang verhaal kort te maken; geen idee wat er gaat gebeuren ;)

2. Het zou toch super vet zijn om de ballen van hardstyle te combineren met een band als Kensington? ;)
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 14:17 
 
Artiest
Avatar gebruiker

provehito schreef:
Leuk dat jullie dit doen, en ook gaaf dat de leukste vragen in een video verwerkt worden.
Gave tracks, leuke gevarieerde sets, en hopelijk blijft dit voorlopig nog zo :thumbsup:

1. Bedenken jullie ter plekke welke tracks je allemaal gaat draaien, of plan je dit grotendeels van te voren? Zoals met defqon, oude & nieuwe tracks door mekaar.
2. Hoelang doen jullie gemiddeld erover om een nieuwe track te produceren?
3. Voor welk feest zouden jullie het liefst een anthem maken?
4. Waar halen jullie inspiratie uit voor nieuwe tracks?
5. Wat is nou precies hetgene dat jullie samen met noisecontrollers deze zomer zouden doen? Of was het alleen de release van solar?
6. Doen jullie aan sport?


1. We improviseren altijd alles tijdens onze sets. We hebben wel een tracklist met alle tracks die wij vet vinden natuurlijk, maar daarin zoeken we pas tijdens de set wat goed bij het moment past.

2. Dit verschilt heel erg. Er zijn tracks waar we een half jaar over gedaan hebben maar ook tracks die in 3 uur af waren. Dus reken daar het gemiddelde maar van uit ;)

3. Defqon 1

4. Vooral uit andere muziek. Zowel hardstyle als andere stijlen. Dubstep geeft bijvoorbeeld inspiratie voor sounddesign en klassieke (film) muziek weer voor melodieën en akkoorden progressies. Maar ook top 40 muziek brengt ons vaak op vette ideeën. Daarnaast blijft de grootste inspiratie bron de feesten zelf. We staan ook vaak zelf in het publiek na onze set om andere artiesten te checken. Dan hoor je in 1 keer de essentie van een plaat pas echt goed en zie je ook hoe de mensen erop reageren. Veel van onze platen zijn hier uit voort gekomen.

5. Je zou het een creatieve samenwerking kunnen noemen. We hadden zo'n klik in de studio dat we dit graag wilde communiceren naar de buitenwereld. Solar en Rocked up waren hier het begin van maar er komt zeker nog meer aan, maar dat merk je vanzelf ;)

6. We doen vooral aan sport kijken. ;)
Verder doen we een poging om elke week naar de sportschool te gaan die direct naast ons huis zit (Ja we zijn inderdaad buren) maar dit schiet er in de drukke zomermaanden weleens bij in.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 14:17 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Blear schreef:
Tof dat jullie dit doen! Altijd veel respect voor jullie en jullie muziek gehad!

1. Wat vinden jullie van het hedendaagse "alles kapot, dood verderf" aan de rauwere kant van de hardstyle?

2. Ik krijg van jullie tracks van 1 a 2 jaar terug nog altijd instant kippenvel, tracks als I want your love, anthem of summer etc vond ik echt gevoelsplaten. Hoe komt het dat jullie überhaupt deze stijl zijn gaan aanhouden in de loop der jaren? Wanneer ik bijvoorbeeld naar een Omen of Take it Back luister, komt dit niet terug. Is dit gewoon de evolutie van jullie smaak, of heeft het andere redenen zoals de splitsing die toentertijd al redelijk duidelijk begon te worden.

3. Deze vraag heeft indirect te maken met vraag 2, kunnen jullie Take it Back niet wat vaker draaien, wat een plaat is dat :love: :drool:

Bedankt!


1. Tjah, wat zullen wij daar eens over zeggen. Het doel van muziek is voor ons om je lekker te voelen. En daar voelen wij ons niet lekker bij. ;)

2. We maakten van alles, alleen toentertijd hadden wij moeite om de dikke melodieën die wij in ons hoofd hadden uit te werken (door onhaalbare pitchkicks, of net geen goeie lead kunnen maken). Met de tegenwoordige technieken en onze verbeterde studioskills, hebben wij wel de mogelijkheid om deze ideeën uit te werken. Een evolutie in smaak heeft er natuurlijk ook wel deels mee te maken, maar de liefde voor melodieën is er altijd geweest.

3. staat genoteerd. ^^
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 14:22 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Conzpiracy schreef:
Als het goed is hebben jullie ooit eens een plaat gemaakt genaamd 'Damage Control'. Is er een kans dat daar ooit nog wat mee gedaan gaat worden?


We hebben er geen plannen meer mee aangezien hij behoorlijk oud is en we niet meer achter de kwaliteit staan. Dus eerste instantie niet maar je weet maar nooit.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 14:27 
 
Artiest
Avatar gebruiker

iMark schreef:
Hey Baas Modulators, leuk dat jullie een Q&A houden. Een paar vraagjes.

1. Platen als Radiance en Solar hebben geen vocalen. Als ik Headhunterz mag geloven is dat bijzonder moeilijk om te maken. Hebben jullie bewust ervoor gekozen om tracks te maken zonder vocalen, of sloop dat er zachtjes in?

2. Scantraxx heeft de laatste jaren een hoop grote namen verloren. Onder andere jullie en Atmozfears hebben de naam weer wat opgekrikt, maar denken jullie dat Scantraxx nog zo'n belangrijke rol kan vertonen in de Hardstyle scene als in 2010/2011?

3. Vrij regelmatig draaien jullie klassiekers in jullie sets. Kiezen jullie die van tevoren uit of komen die ter plekke naar boven omdat jullie die toevallig op de USB hebben staan?

4. Met wie zouden jullie graag nog een plaat willen maken?

5. Wat is eigenlijk de bedoeling van Scantraxx Silver? Een label waar ieder talent op kan releasen (als de kwaliteit goed genoeg is) of moeten de artiesten echt gebonden zijn aan Scantraxx?

Alvast bedankt voor de antwoorden. Dankzij jullie en Atmozfears hou ik mijn interesse in Hardstyle, nadat ik hem eigenlijk was verloren. Ga zo door!


1. Soms gebeurd dit zo. Toen Radiance instrumentaal stond, gingen wij uiteraard kijken naar een vocal. We kwamen er alleen al snel achter dat de kracht van de instrumental dermate was, dat een vocal alleen maar afbraak zou doen aan het gevoel. Vocalen moeten bij ons wel écht wat toevoegen, voordat wij het willen gebruiken. Vocalen in bijvoorbeeld Let Me See Ya, versterken de drop en vocalen in Our Dreams versterken het zomer gevoel.

2. Natuurlijk kan dit. Er werken bij Scantraxx zoveel getalenteerde en creatieve mensen, dat wij zeker geloven dat er in de komende jaren super toffe dingen daar gaan gebeuren.

3. Die schudden we een beetje uit onze mouw. ;)

4. Eigenlijk denken we daar op dit moment niet zo over na. We zijn het NCBM project gestart, wat voor ons moeilijk te overtreffen valt.

5. Een label voor getalenteerde producers die releases nodig hebben om ervaring op te doen. Producers die creatief erg sterk zijn maar die nog ervaring in de studio nodig hebben om tot echte knallers te komen.

Thanks voor het compliment! :thumbsup:
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 14:30 
 
Artiest
Avatar gebruiker

hurricane schreef:
Als eerste super leuk dat jullie dit willen doen! :thumbsup:

1. Bezoeken jullie zelf ook feesten waar jullie niet op geboekt zijn? Lijkt me dan best gaaf om los te gaan als je een track van jezelf hoort.
2. Wat is jullie mooiste ervaring in het buitenland? Ik heb het idee dat de bezoekers daar, in bijvoorbeeld Chili, ontzettend bezeten zijn van Hardstyle. Merken jullie daar ook iets van bij zo'n buitenland boeking?
3. Hebben jullie nog meer ongereleasde tracks op de plank liggen? Oxygen was ook al een tijdje klaar voordat hij voor t eerst op HardBass werd gedraaid heb ik ooit van Roland begrepen. Zou toch zonde zijn als zulke paraltjes blijven liggen ;-)

Als laatste gewoon een opmerking dat ik onwijs blij ben met jullie producties en sets zoals jullie ze neerzetten en hoop dat er nog velen mogen volgen. En als fan van pichkicks wil ik daar ook graag een opmerking bij maken dat jullie die perfect weten uit te voeren :)


Super leuk dat je vragen te stellen hebt! ;)

1. In de hardstyle niet. Mochten we een feest bezoeken waar we zelf niet geboekt zijn, zijn we voor de gezelligheid mee met een collega en zijn we aan het socializen.

2. Chili, definitely Chili :cool: De beleving bij die mensen is zo intens, dat je er als DJ zelfs een beetje geïntimideerd door raakt.

3. Op dit moment niet. We zijn met meerdere projecten tegelijk bezig, maar er liggen geen langlopende projecten op de plank.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 14:35 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Chroman schreef:
Hallo mannen,

1. Als jullie een feest zouden organiseren, zouden jullie dan kiezen voor minder DJ's en langere sets of meer DJ's en kortere sets?

2. Waar gaat jullie voorkeur qua setduur naar uit? 1 uur? 1,5 uur? 2 uur? Langer?

3. Merk je verschil als jullie in het buitenland draaien, en passen jullie je set daar op aan?


Hi!

1. Lastig verhaal. Kortere sets betekent vaak dat je niet alles kan laten zien. Meer DJ's op een line up betekent natuurlijk meer animo voor kaarten.

2. 1,5 uur.

3. Zeker, vooral in enthousiasme. Mensen in bijvoorbeeld Chili boeit het niet of een track "vaak" gedraaid is. Hit is hit. Ze kopen daar een kaartje om een avond volledig los te gaan, ongeacht of er wel genoeg "promo's" gedraaid worden. Helaas missen we dat soms in Nederland een beetje. We zien ook weleens dat iemand vanachter zijn PC een set van ons beoordeeld op trackkeus. Dit kan helemaal niet, daar moet je bij zijn geweest. Wij kiezen tracks uit op het publiek en op beleving.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 sep 2015 14:36 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Kiloknaller schreef:
Tof dat jullie dit doen heren. Ik heb eigenlijk maar 1 vraag aangezien de rest al wel gesteld is:

Horen jullie ook 'imbeciel' in het stukje vocal van Let Me See Ya?


Hi!

Nu je het zegt :lol: , we gaan hier gelijk een XQ Holland versie van maken, thanks!
Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Volgende
Forumoverzicht » Algemeen » Algemeen