Shoutbox | Zoeken (tijdelijk uitgeschakeld)
1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Volgende
Ongelezen bericht Geplaatst op 07 jan 2013 20:54 
 
Hardtraxx Elite
Avatar gebruiker

Natuurlijk horen we elke vrijdag en zaterdagavond sowieso de beukplaat al op SLAM!FM. Maar YoS is nu de eerste hardstyle plaat die je net zo vaak hoort als elke andere plaat. Ook Lessons in Love (HHZ Rmx) is nu aan de beurt. Vaak hoor ik veel gezeik hierover. Commercieel dit, commercieel dat. En dat is natuurlijk ook zo.
Echter las ik 2 weken geleden (of in ieder geval vorig jaar) dat dit jaar de hardere stijlen nog bekender en populairder dan ooit zullen worden. Dit stond in de SP!TS. Dan is het bijna ook niet te voorkomen dat we de muziek ook op de nationale radio zullen horen. Natuurlijk zullen het waarschijnlijk alleen de grote namen zijn die we voorbij kunnnen horen komen.

Wat is jullie mening over hardstyle op de nationale radiozenders?

Mijn mening: het is een verademing t.o.v. al die andere paupermuziek. Maar het moet wel binnen de perken blijven. Waar ik namelijk bang voor ben is dat er uiteindelijk toch weer een paar producers zijn die normaal raw producen, hier op gaan inspelen door ook happy muziek te maken. Dat is uiteindelijk toch de reden dat zo'n track op de radio te horen is.

Mocht hier al een topic over zijn, dan kan deze uiteraard dicht!
Ongelezen bericht Geplaatst op 07 jan 2013 22:23 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Tja ik vind het aan de ene kant wel een beetje jammer maar aan de andere kant zijn sommige platen een welkome afwisseling t.o.v. wat er normaal op de radio komt.
Ongelezen bericht Geplaatst op 07 jan 2013 22:27 
 
Donateur
Avatar gebruiker

Luister zelf zelden of nooit naar de radio, en als ik dat doe is het woensdagavond op mijn werk naar Hardhouse Generation. Je zult zien dat alle feesten nog sneller uitverkopen, voorverkopen eerder beginnen en er meer mensen op feesten zullen lopen die er niets te zoeken hebben. Vond dat verschil op Loudness al erg merkbaar ten opzichte van vorige edities (allemaal in 010).
Ongelezen bericht Geplaatst op 07 jan 2013 22:31 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

ik ben het ongeveer eens met wat jij zegt, ik ben daar zelf ook bang voor.
Ongelezen bericht Geplaatst op 08 jan 2013 00:02 
 
Bierkoning
Avatar gebruiker

Kan er werkelijk niks positiefs over verzinnen. Voortaan 99% 'dagjesmens' op veel feesten.
Ongelezen bericht Geplaatst op 08 jan 2013 00:05 
 

Hardstyle tot 2011 (L) :love:
Hardstyle vanaf 2012 :sick: :thumbdown:
'nuff said?
Ongelezen bericht Geplaatst op 08 jan 2013 00:15 
 
Hardtraxxer

Spablauw schreef:
Hardstyle tot 2011 (L) :love:
Hardstyle vanaf 2012 :sick: :thumbdown:
'nuff said?

Nee niet nuff said. Als je nou eens antwoord geeft op de stelling
Ongelezen bericht Geplaatst op 08 jan 2013 09:24 
 
Hardtraxx Elite
Avatar gebruiker

Spablauw schreef:
Hardstyle tot 2011 (L) :love:
Hardstyle vanaf 2012 :sick: :thumbdown:
'nuff said?


Ik vroeg inderdaad niet om hoe de hardstyle nu is.
Ongelezen bericht Geplaatst op 08 jan 2013 09:24 
 
Hardtraxx Elite
Avatar gebruiker

Spablauw schreef:
Hardstyle tot 2011 (L) :love:
Hardstyle vanaf 2012 :sick: :thumbdown:
'nuff said?


Ik vroeg inderdaad niet om hoe de hardstyle nu is.
Ongelezen bericht Geplaatst op 08 jan 2013 12:03 
 

Nvm, anders hebben we weer haatreacties. :yawn:

Maargoed, Hardstyle groeit gewoon hoeveel er hier ook zijn die dat liever niet willen, vroeg of laat kon je het toch verwachten.
En nu?
Ongelezen bericht Geplaatst op 08 jan 2013 14:46 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Ik heb het niet op nummers die, al zeggen de makers zelf van niet, er voor gemaakt zijn om door te breken bij het grote publiek. Maar als een mainstream hardstyle plaat die gewoon kwalitatief zo goed is dat het zelfs door de radio wordt opgepikt vind ik het wel vet eigenlijk. Maar dan wel omdat men dan inziet dat hardstyle ook gewoon mooie muziek is waar emotie in kan zitten. En dat het niet alleen maar boemboemboem hoeft te zijn. De tracks die Frontliner de laatste tijd maakt zou ik niet erg vinden om op de radio te horen. Maar dan moet hij niet met 1 of andere bekende zanger een meezinger opnemen.

Verder zal de hype ook wel weer overwaaien en zal de wat meer underground kant van hardstyle wel gewoon blijven bestaan.
Ongelezen bericht Geplaatst op 08 jan 2013 14:51 
 
Hardtraxxer
Avatar gebruiker

Pommer schreef:
Kan er werkelijk niks positiefs over verzinnen. Voortaan 99% 'dagjesmens' op veel feesten.
Ongelezen bericht Geplaatst op 08 jan 2013 15:29 
 

Ik doel op heel de scene, excuse me.
Ongelezen bericht Geplaatst op 08 jan 2013 20:46 
 
Hardtraxxer

de feesten zullen er vetter en groter van worden, de sfeer zal wel achteruit gaan :/

dat het op de radio komt maakt me niet uit, ik luister toch nooit radio
Ongelezen bericht Geplaatst op 08 jan 2013 21:17 
 

Cruelty schreef:
lekkah loco gaan opt werk met 538 en yos jwt


en de lessons in loveeeee
Ongelezen bericht Geplaatst op 09 jan 2013 00:10 
 
Hardtraxx Addict
Avatar gebruiker

Ik vind heel erg dat er over de HS-scene een sfeer heerst van ''Dit is van ons, en is niet voor jullie''. Een beetje kinderachtig buitensluit-gedrag dat thuishoort in de zandbak op het schoolplein. Iemand die net komt kijken in de scene is een ''dagjesmens'', geen liefhebber, en wordt als een paria aan de schandpaal genageld.

Dat er nu een aantal nummers verschijnen op de grote radiostations is denk ik een redelijk goede ontwikkeling, omdat de scene nu meer exposure krijgt. De mensen die naar hardstyle luisteren worden beter begrepen, het wordt niet meer gezien als die eentonige boemboemboem-muziek. Wat al vele jaren geprobeerd wordt te bewijzen is dat hardstyle een echte muziekstijl is waar veel variatie in zit en dat het de respect krijgt die het verdient. Ik persoonlijk moet mezelf al jaren verdedigen over het feit dat ik naar hardstyle luister, dat het niet eentonig is en dat het helemaal niet zo'n ''belachelijke teringherrie'' is.

Daarnaast komt er, denk ik, een grotere druk op artiesten te liggen om kwalitatief goede muziek te maken. En ik denk dat ze ook de stap kunnen maken om een meer kwaliteit in hun muziek te brengen.
Wat ik hiermee bedoel is dat de algehele kwaliteit van de producties beter wordt, denk hierbij aan sounddesign, betere technieken. Of je een nummer leuk vindt of niet moet je hierbij buiten beschouwing laten, dat is een kwestie van smaak en over smaak valt niet te twisten! Daarnaast denk ik dat de grote exposure van hardstyle nieuw talent teweeg brengt, nieuwe persoonlijke stijlen van nieuwe producers kunnen de scene nooit schaden denk ik, hoe meer diversiteit hoe beter.

Echter, ik zie ook een keerzijde aan het geheel. Door de grotere naamsbekendheid zullen ook de boekingen van DJ's toenemen, wat betekent dat de producers minder tijd hebben om muziek te maken en als dat gebeurt zullen de releases teruglopen. Dit is uiteraard jammer want dit is een buzzkill voor de vernieuwing van de muziek. Hier kan het misschien ook op stuklopen. Te weinig nieuwe platen waardoor de exposure die de scene krijgt maar van korte duur is en snel weer ondergesneeuwd wordt. Hier moeten de artiesten wel op blijven letten en misschien ook eens een keer 'nee' durven zeggen tegen een boeking in Australië, de US of Azië, omdat ze tijd nodig hebben om te doen waar ze mee begonnen zijn: muziek maken.

Er moet denk ik dus een goede balans gevonden worden tussen enerzijds meer naamsbekendheid voor hardstyle en dus kwalitatief betere muziek en anderzijds de scene beschermen door wel bij de core-business van producers te blijven en nieuwe muziek maken. Ik denk zeker niet dat de scene door de grotere naamsbekendheid ten onder zal gaan. Ik vind dat een beetje een ''de wereld vergaat op 21 december 2012'' voorspelling.
Ongelezen bericht Geplaatst op 09 jan 2013 12:06 
 
Aan het typen...
Avatar gebruiker

Ik wil hier eigenlijk niet meer op in gaan, maar je mist nog al een cruciaal gevolg.
Een track als Year Of Summer is vergelijkbaar met Frozen Flame, beiden worden door de eigen scene gezien als kwalitatief goede tracks die de scene goed zullen vertegenwoordigen (even buiten je eigen smaak om). Echter is in de periode na Frozen Flame (en ook in de tijd dat hardcore over de kop ging) de kwaliteit van de producties helemaal niet toegenomen. De nieuwe talenten waar je het over hebt waren in de jumpstyle Patrick Jumpen en DJ Porny. Zij werden het nieuwe gezicht van de jumpstyle scene naar de buitenwereld.
En wat denk je zelf, dat als producers zien dat een plaat als Year of Summer ze erg populair maakt bij het grote publiek, dat ze dan enorm creatieve platen neer gaan zetten die totaal afwijken van het concept Year of Summer, met geen enkele garantie dat het grote publiek dat gaat waarderen (sterker nog ik betwijfel het of Year of Summer en Lessons In Love uberhaupt gewaardeerd zouden worden als die popbreak er niet in had gezeten, aangezien veel mensen in mijn omgeving eigenlijk alleen dat echt mooi vinden.) òf denk je dat ze juist die succesformule gaan kopiëren waardoor er de komende tijd een hoop tracks aan zullen komen met lange breaks met popvocalen en niet al te harde kicks (want dat schrikt de mensen af).
Daarnaast maak je je veel te druk over wat andere mensen denken over jouw favoriete muziek. Wat kan jou het schelen wat andere mensen er van denken. Mensen gaan bovendien echt niet anders denken over de muziek die ik leuk vind, sterker nog ze zullen eerder roepen dat het geen hardstyle is. Want zonder die popbreak en slappe kicks, wordt de muziek die ik luister nog steeds gezien als boem-boem muziek en de mening mensen die dat plotseling niet meer vinden vind ik er al helemaal niet toe doen, gezien ze zich of lieten leiden door vooroordelen of ze hun mening gewoon aanpassen op wat er op dat moment in is, dus meelopers zijn.
Ongelezen bericht Geplaatst op 09 jan 2013 12:23 
 
Hardtraxx Veteran

Parvuz schreef:
bekkende zanger

:lol: :lol:
Verder denk ik ook dat de sfeer op feesten er niet beter op zal worden, alleen maar drukker en voller.
Ongelezen bericht Geplaatst op 09 jan 2013 14:57 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

JVDM schreef:
Parvuz schreef:
bekkende zanger

:lol: :lol:
Verder denk ik ook dat de sfeer op feesten er niet beter op zal worden, alleen maar drukker en voller.

Hehe, liever een zangeres dan. Heb het spelfoutje even aangepast hoor. :P
Ongelezen bericht Geplaatst op 09 jan 2013 15:12 
 
Hardtraxx Addict
Avatar gebruiker

Skyscraper schreef:
de feesten zullen er vetter en groter van worden, de sfeer zal wel achteruit gaan :/

dat het op de radio komt maakt me niet uit, ik luister toch nooit radio


Dat vind ik dus echt retarded "luister zelf niet, dus wat maakt het uit"... Lekkere fan ben jij!

Dat hardstyle op de radio komt vind ik wel tof, inderdaad zoals sommige al zeggen, beter dan een hoop andere meuk. Het nadeel van de radio is wel dat nummers super vaak herhaald worden, en daardoor je sneller klaar kan zijn met een nummer. Maar het idee dat er straks een 538/Slam is met veel hardstyle vind ik wel chill :D Lekker de hele dag door hardstyle op de radio!

Qua feesten denk ik dat we al in een fase zitten waarin ieder groot feest helemaal vol staat met 'dagjes volk', geen probleem, verzamel wel de mensen om me heen die ik nodig heb. Alleen de invloed op de setjes mag niet te groot zijn natuurlijk! Dat lijkt het net of je radio aan t luisteren bent, op een gruwelijk feest...
Ongelezen bericht Geplaatst op 09 jan 2013 15:22 
 
Kraak... Piep...
Avatar gebruiker

Wat maakt het uit.

Ik luister ook totaal geen radio, ben ik daarom minder fan van hardstyle?
Wat maakt mij het uit dat het op de radio komt. Het wordt er niet slechter of beter op als ik het luister of niet..
Ongelezen bericht Geplaatst op 09 jan 2013 15:49 
 
Hardtraxx Addict
Avatar gebruiker

Broken Balance schreef:
Wat maakt het uit.

Ik luister ook totaal geen radio, ben ik daarom minder fan van hardstyle?
Wat maakt mij het uit dat het op de radio komt. Het wordt er niet slechter of beter op als ik het luister of niet..


Indirect wel ja, want blijkbaar maak jij je niet druk om een ontwikkeling binnen het genre, puur omdat het jezelf niet direct aangaat, en niet het inzicht hebt om te zien dat het wat kan betekenen voor het totaal. Wat maakt het dus uit? Dat bepaal je zelf, als fan zijnde, wat het uit kán maken! Door je zo op te stellen zeg je eigenlijk: what ever, doe maar, ik ben blind voor eventuele gevolgen --> "lekkere fan ben jij"

EDIT: Ik ben het veelal eens met Wouter's eerdere bericht. Goed verwoord!
Ongelezen bericht Geplaatst op 09 jan 2013 16:06 
 
Hardtraxx Veteran

W0uT3R schreef:
Ik vind heel erg dat er over de HS-scene een sfeer heerst van ''Dit is van ons, en is niet voor jullie''. Een beetje kinderachtig buitensluit-gedrag dat thuishoort in de zandbak op het schoolplein. Iemand die net komt kijken in de scene is een ''dagjesmens'', geen liefhebber, en wordt als een paria aan de schandpaal genageld.

Dit is in een bepaald opzicht ook onze muziek. Wij zijn er op eigen kracht bekend mee geraakt, in plaats van door de strot geduwd door de radio. Tuurlijk kun je uiteindelijk liefhebber worden als je eerste contact met hardstyle via de radio is, maar zolang je alleen de drie grootste producers kent, ben je dat in mijn beleving simpelweg niet. Er moet naar mijn mening toch een bepaalde mate van verdieping (hey ik gebruik een lyst-woord :thumbup: ) zijn wil je in mijn ogen liefhebber zijn. Ik heb lyst een keer een metafoor zien gebruiken die ik zelf ook nog steeds gebruik; je bent ook niet automatisch een Opel-liefhebber omdat je er toevallig eentje rijdt. Dagjesmensen zijn in mijn ogen mensen die naar festivals gaan om de happening, niet voor de muziek en die boos gaan zitten worden wanneer anderen wél losgaan. Het is daarom niet persee het tegenovergestelde van liefhebber. Wel denk ik dat de aantallen dagjesmensen flink gaan toenemen nu deze muziek en daarbij informatie over de festivals/feesten terecht komt bij mensen waar het eigenlijk niet terecht hoeft te komen.

W0uT3R schreef:
Dat er nu een aantal nummers verschijnen op de grote radiostations is denk ik een redelijk goede ontwikkeling, omdat de scene nu meer exposure krijgt. De mensen die naar hardstyle luisteren worden beter begrepen, het wordt niet meer gezien als die eentonige boemboemboem-muziek. Wat al vele jaren geprobeerd wordt te bewijzen is dat hardstyle een echte muziekstijl is waar veel variatie in zit en dat het de respect krijgt die het verdient. Ik persoonlijk moet mezelf al jaren verdedigen over het feit dat ik naar hardstyle luister, dat het niet eentonig is en dat het helemaal niet zo'n ''belachelijke teringherrie'' is.

Zoals al eerder wordt gezegd; je hecht teveel waarde aan de mening van anderen. Ik neem de moeite niet om hardstyle te verdedigen. Mijn muzieksmaak is toch breder dan de mensen die dit soort dingen zeggen. Ook hebben de meeste mensen die uitgaan van dit soort vooroordelen niet genoeg kennis van muziek om een discussie op niveau te voeren.

W0uT3R schreef:
Daarnaast komt er, denk ik, een grotere druk op artiesten te liggen om kwalitatief goede muziek te maken. En ik denk dat ze ook de stap kunnen maken om een meer kwaliteit in hun muziek te brengen.
Wat ik hiermee bedoel is dat de algehele kwaliteit van de producties beter wordt, denk hierbij aan sounddesign, betere technieken. Of je een nummer leuk vindt of niet moet je hierbij buiten beschouwing laten, dat is een kwestie van smaak en over smaak valt niet te twisten! Daarnaast denk ik dat de grote exposure van hardstyle nieuw talent teweeg brengt, nieuwe persoonlijke stijlen van nieuwe producers kunnen de scene nooit schaden denk ik, hoe meer diversiteit hoe beter.

Nee, de druk wordt groter vanuit bepaalde labels om hits te maken, zoals dat gebeurt bij andere genres. Productiekwaliteit staat daar verder buiten, aangezien volk toch het verschil tussen een goede kick en een scheet niet weet te herkennen, om maar een voorbeeld te noemen. :)

W0uT3R schreef:
Ik denk zeker niet dat de scene door de grotere naamsbekendheid ten onder zal gaan. Ik vind dat een beetje een ''de wereld vergaat op 21 december 2012'' voorspelling.

Ik moet het nog zien. Het bewijs uit het verleden bij jumpstyle en hardcore ondersteunt deze voorspelling behoorlijk, maar we zullen zien. :)
Ongelezen bericht Geplaatst op 09 jan 2013 16:54 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Ik ben er niet blij mee. M'n zusje vind Year of Summer natuurlijk helemaal geweldig, maar zet ik een 'Dark Symphony' e.d. op, is het weer kutherrie. En zo is de mening van veel meelopertjes die Year of Summer en wat andere hitjes leuk vinden.

Uiteraard willen deze mensen ook eens op een feest kijken, waar ze losgaande mensen maar uit gaan lachen en alleen losgaan als hun hitje komt. Ik denk ook dat dj's hun sets hier op aan gaan passen en minder vaak oudere en hardere nummers gaan draaien. De sfeer zal er zeker op achteruit gaan !

Om over mijn favoriete muziekgenre nog maar te zwijgen :)
Ongelezen bericht Geplaatst op 09 jan 2013 19:15 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Eensch met urbandesigner
1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Volgende
Forumoverzicht » Algemeen » Algemeen