Shoutbox | Zoeken (tijdelijk uitgeschakeld)
Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende
Ongelezen bericht Geplaatst op 02 mei 2022 16:39 
 
Kraak... Piep...
Avatar gebruiker

Wat Rick zegt, het is geen vingers wijzen en conclusies trekken. Het is meer retorisch en breed gesproken ook.

Daarnaast heeft Delete tijdens zijn eigen stream toen ook veel verteld over hoe de vork in de steel zit. Wat voor druk hij ervaart e.d. en waar hij moeite mee heeft. Vanuit daar komt die "conclusie" dan.

Rickzel schreef:
Ik ben er ook van overtuigd dat iedereen die dichtbij hem stond, van collega's tot mensen van het label en management. In alle redelijkheid hebben gedaan wat ie kon (zeker na COVID met een volle boekings agenda kun je als bijv. Warface zijnde ook niet 24/7 om iemand bekommeren, en dat is onderaan de streep ook niet ZIJN verantwoordelijkheid natuurlijk).

Maar ik denk wel dat je als artiest/persoon met mentale struggles, de muziekwereld wel een aantal heftige hordes met zich mee brengt.


Dit inderdaad voor een deel. Daarnaast is het niet zo makkelijk om iemand met zulke diep gegronde te problemen te kunnen helpen tenzij je heel dicht bij zo'n persoon staat. Echt heel dicht bij. Vaak laten zij zich niet helpen, ze vinden communicatie hier over moeilijk en voelen dat ze anderen lastig vallen met hun problemen, er beter niet kunnen zijn omdat ze toch tot last zijn.

Dit zijn een paar voorbeelden van waarom het zo lastig is. Een leven met zo'n mentale ziekte zit vol met tegenstrijdigheden die in het eigen hoofd logisch zijn maar voor een buitenstaander totaal niet. Echter is het niet makkelijk om dit de ander te tonen. Logica werkt allang niet meer en eigen logica en waarneming weegt altijd het zwaarste. Eenzaamheid draagt hier enorm aan bij ook.

In die zin is het ook geen schuld van het label of van een Warface, absoluut niet. Dat is echt een enorm smaakloze aanname om te doen. Je moet veel weten van psychologie, direct in die situatie hebben gezeten of een psycholoog zijn om dit soort dingen te kunnen uitvogelen. En zelfs niet alle psychologen hebben de mogelijkheden om diepgegronde mentale problemen te kunnen oplossen. Het is niet als een fysieke wond die met een pleister kan worden opgelost.

Het punt van mij was dus ook dat het meer een openbare vraag was, de vraag van waarom heeft het zo ver moeten komen. Wat voor hulp er dan had moeten wezen is echter moeilijk te vinden, als het al helemaal te vinden is. Hem helpen naar zijn familie in Australië te gaan zodra het kon had misschien kunnen helpen. Maar goed dit is ook allemaal wat als en aannames, je weet niet wat er allemaal geprobeerd is en wat niet en hoe het dan zou zijn gaan lopen.

Mocht het ergens toch gebrekkig zijn gegaan, dan weten de daders zelf wel wat ze gedaan hebben ten koste van hem. Iedereen die hem met zijn problemen hebben gesteund en geholpen verdienen sowieso niets meer dan lof. En dit is iets wat de familie zelf moet uitvinden met hulp van de naasten die Delete hier in Nederland had. Dit is inderdaad onze zaak niet. Daarom was het niet mijn bedoeling de schuld ergens op te schuiven maar meer het probleem in zijn breedte bespreken.

In de muziekwereld is het gewoon algeheel bekend dat dit soort problemen vaak onder de mat worden geschoven, in een wereld vol met drugs en drank waar voor alle anderen de prioriteit ligt dat jij op een podium staat en niet hoe je je voelt. Dat is nou eenmaal de bedrijfsvoering. Je zegt een Avicii docu maar namen als i_o zijn hierdoor vroegtijdig overleden. Namen als Hardwell die ook openbaar aangeven dat dit probleem speelt.

Juist omdat je het niet hoort, betekent niet dat het er niet is. NOTE IK BESCHULDIG NIEMAND! maar zelfs met dit soort zaken zullen mensen doen alsof ze het beste voor hadden terwijl ze juist deel van het probleem waren.

Beschuldig ik mensen rondom Delete hiervan? Absoluut niet, ik weet niet hoe het is gegaan. Maar weet dat het een probleem is en de oplossingen die er voor zijn vergen bijna altijd dat je een deel van je carriere moet opgeven en in verlengde ook anderen moet teleurstellen. Dat kan resulteren in het feit dat je in de vergetelheid raakt door minder boekingen e.d. en dat je zodoende meer in de stress raakt en schuldgevoelens krijgt.

Kan er uren over doorgaan hoe dit speelt, maar het punt snap je denk ik. Ik beschuldig niemand, veel wat ik aankaart is meer breed en retorisch bedoeld en interpretatie vanuit Delete zijn streams. Het is gewoon een openbare vraag waarom het zo ver heeft moeten komen. Het is absoluut geen schuld geven, dat is behoorlijk smaakloos zoals gezegd.

Echter, in deze wereld hadden zo veel doden van goede mensen zoals Delete misschien kunnen voorkomen worden als er net de goede hulp was, als bepaalde invloed van buitenaf er niet was. En daarom sluit ik dat bericht ook af met dat Delete meer had verdiend en dat het diep triest is dat je zo'n goed persoon hierdoor moet verliezen. Net zoals dat geldt voor elk goed persoon dat we zijn verloren door dit soort dingen.
Ongelezen bericht Geplaatst op 02 mei 2022 16:46 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Broken Balance schreef:
Wat Rick zegt, het is geen vingers wijzen en conclusies trekken. Het is meer retorisch en breed gesproken ook.

Daarnaast heeft Delete tijdens zijn eigen stream toen ook veel verteld over hoe de vork in de steel zit. Wat voor druk hij ervaart e.d. en waar hij moeite mee heeft. Vanuit daar komt die "conclusie" dan.

Rickzel schreef:
Ik ben er ook van overtuigd dat iedereen die dichtbij hem stond, van collega's tot mensen van het label en management. In alle redelijkheid hebben gedaan wat ie kon (zeker na COVID met een volle boekings agenda kun je als bijv. Warface zijnde ook niet 24/7 om iemand bekommeren, en dat is onderaan de streep ook niet ZIJN verantwoordelijkheid natuurlijk).

Maar ik denk wel dat je als artiest/persoon met mentale struggles, de muziekwereld wel een aantal heftige hordes met zich mee brengt.


In die zin is het ook geen schuld van het label of van een Warface. Je moet veel weten van psychologie, direct in die situatie hebben gezeten of een psycholoog zijn om dit soort dingen te kunnen uitvogelen. Het is niet als een fysieke wond die met een pleister kan worden opgelost.Dat niet alleen, het begint altijd bij de persoon die de hulp nodig heeft en de manier hoe hij alles verwerkt en relativeert. Mentale hulp aanbieders komen meestal achter het probleem en kunnen vervolgens alleen de, even te noemen, 'tools' aanleveren zodat de persoon er aan kan werken. En vaak gaat het daar mis, kan zijn motivatie, kan zijn omgeving, kan echt van alles zijn dat tegenwerkt in het algehele proces.

Ook relaties kunnen een groot effect hebben en juist wat een individu maakt kan gevaarlijk zijn in het proces. Ik verwerk, denk en relativeer mogelijk op een totaal andere manier dan BB bijvoorbeeld waardoor mijn advies averechts werkt bij hem. Enige wat je als relatie vaak kan doen is steunen en een luisterend oor maar laat adviezen aan de specialisten over. Tenminste, dat is mijn ervaring (soortgelijke situatie meegemaakt maar gelukkig met een goed uitkomst).

Natuurlijk is het vooralsnog erg speculeren wat er met Delete is gebeurt en denk ik dat we dat voor nu (ook de wens van de familie natuurlijk) het los moeten laten en de wens van zijn familie respecteren voordat er allemaal geruchten en ideeen verspreiden.
Ongelezen bericht Geplaatst op 02 mei 2022 16:54 
 
Hardtraxx Elite
Avatar gebruiker

Broken Balance schreef:
Maar daarnaast, in de muziekwereld is het gewoon algeheel bekend dat dit soort problemen vaak onder de mat worden geschoven, in een wereld vol met drugs en drank waar voor alle anderen de prioriteit ligt dat jij op een podium staat en niet hoe je je voelt. Dat is nou eenmaal de bedrijfsvoering. Je zegt een Avicii docu maar namen als i_o zijn hierdoor vroegtijdig overleden. Namen als Hardwell die ook openbaar aangeven dat dit probleem speelt.


HDE had daar de laatste keer aandacht voor.

https://www.hardnews.nl/mentale-gezondh ... -je-je-zo/

Ongelezen bericht Geplaatst op 02 mei 2022 18:24 
 
Hardtraxxer

Jordi schreef:
Eens met hierboven, wil ook nog wel…. koesteren.


Bedankt voor het delen van je ervaringen en mooie woorden Jordi.
Ongelezen bericht Geplaatst op 02 mei 2022 19:34 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Goed, nu het een beetje is bezonken waag ik hier ook een langer bericht.

In Delete zijn beginperiode was ik zeker nog geen fan, verre van zelfs. Die gekke sounds en gekke kicks, ik kon er op dat moment vrij weinig mee. De omslag zal rond zijn release Beheaded zijn geweest. Vanaf dat moment is mijn liefde voor zijn muziek alleen maar meer gaan groeien, uiteraard ook voor zijn vroegere releases. De mid-intro van Time Travel, de mid-intro van Dismissed, de eerste keer Fatal.. Maar een paar momenten waarbij ik in die periode omver geblazen werd.

En dan, iets nieuws: Delete VIP! Ik weet niet meer wat ik er precies van verwachtte, maar ik heb nog nooit zo vaak een liveset teruggeluisterd als Delete VIP @ Supremacy 2015.. wat-een-set! Precies wat ik zocht in hardstyle. Uniek, Zuiver en ontzettend goed over nagedacht. Vooral dat laatste heb ik in zijn eerste 3 jaar dat hij VIP sets deed steeds ontzettend weten te waarderen. Hoe hij bepaalde tracks net dat beetje extra geeft, hoe hij stukken vocalen bij elkaar zoekt en hoe hij kleine kickrolls weet te combineren met die unieke sounds zonder het te overdrijven.. JAA!!!! Geweldig gewoon. Echt, wanneer je dit niet vet vond, ik kon het niet begrijpen.

Ook al die momenten op feesten en festivals, vooraan, met ook een aantal van de leden hier op dit forum super mooie momenten mogen beleven. Hoe iedereen weer zo'n grijns op z'n gezicht kreeg als er een bepaalde (nieuwe) tracks gedraaid werd en je voor de eerste keer een nieuwe track hoorde, onbetaalbaar. Zoiets heb je ook bij andere artiesten, I know, maar bij Delete zag je gewoon bij zoveel mensen daar dat ze er zo blij van werden.

Als persoon heb ik Ryan enkele keren mogen ontmoeten, en hij stond altijd even klaar voor zijn fans vooraan. Altijd die grijns, altijd dat plezier.. Iedereen wist dat daarachter mentale problemen zaten, maar je zag hem ondanks dat altijd genieten op elk feestje waar hij stond.

Het is echt vreselijk wat er is gebeurd, en ik kan het nog steeds niet echt geloven.. Ik koester de mooie feestherinnering en prachtige/unieke sound van hem voor altijd. Dat het nog maar lang gedraaid mag worden op feesten.

Rust zacht Ryan, je zal gemist worden! (L) :cry:
Ongelezen bericht Geplaatst op 02 mei 2022 21:35 
 
Hardtraxx Elite

Ook even een leuke herinnering die ik wil delen.
In 2013 onbewust voor het eerst kennis gemaakt met Delete op Hardshore. Ik volgde de scene niet zoals de jaren die er op volgde. Ik wilde graag een foto met Deetox waarbij zij een mannetje met een pet erbij trok op de foto, ik dacht wie is dat nou weer? Toen even gebabbeld met hem en toen zei ie dat ie uit Australië kwam en muziek produceerde. Volgens mij draaide hij toen namelijk niet. Thuis dus gecheckt wat voor muziek het was en gelijk verkocht.

In de jaren die daar op volgde veel setjes bezocht van Delete, mede door de kennismaking op Hardshore toen ook in aanraking gekomen met Spoontech, daarvoor was Theracords mijn favoriete label. Toen is dat mede door Delete Spoontech geworden en dat is het nog steeds. Iets minder vanwege de muziek de laatste tijd maar vooral vanwege de sfeer en het volk wat er op af komt.

Ik kan zo niet een memorabel moment noemen maar zijn vip set op Rebirth en zijn vroege set op Defqon in de blue staan me nog heel goed bij, wat was dat top!

Helaas sinds begin corona periode toen hij ook minder/geen muziek uitbracht ook wat minder Delete gevolgd, er viel immers weinig te volgen. Heel jammer en vooral met de kennis van nu is dat we in de laatste jaren helaas te weinig van hem konden genieten als t gaat om events en nieuwe tracks. Logisch ook als je in de wandelgangen hoorde waarmee hij worstelde en ook zeker niet iets wat ik kwalijk neem.
Ik koester de 2 setjes op Rebirth die ik beide nog heb bij mogen wonen, dat was ouderwets top!

Man, wat ga ik deze kerel missen.
Ongelezen bericht Geplaatst op 03 mei 2022 01:12 
 
Hardtraxxer
Avatar gebruiker

Zoveel mooie herinneringen aan zijn sets. Geen één artiest wist mij zo te verbazen als hij deed met zijn unieke stijl.
Één van mijn favoriete herinneringen is zijn VIP set op Defqon tegelijkertijd met de eindshow. Een half gevulde blue met alleen maar mensen die speciaal voor Delete kwamen. Allemaal nieuwe edits, de één nog vetter dan de andere. Aan het eind draaide die voor het eerst zijn Lunatic VIP edit die er zo enorm hard opklapte. Nog nooit nuchter een set zo intens beleefd. Heel triest wat er is gebeurd, nog steeds niet te bevatten...
Ongelezen bericht Geplaatst op 03 mei 2022 09:30 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Ik heb denk ik nergens zoveel calorieën verbrand als tijdens Delete zijn sets. Abnormaal hoeveel energie en euforie zijn muziek los kan maken. Pure blijdschap en adrenaline.

Ik voel deze dagen ook alleen maar leegte. Niet snel dat de dood van een bekend persoon je zo raakt (muv chester bennington). Niet zo gek, als iemand die zulke hoge vreugde pieken bij je heeft veroorzaakt.
Ongelezen bericht Geplaatst op 03 mei 2022 09:57 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Ik vind deze verhalen zo tof om te lezen, het hardstyle publiek beleeft de muziek zo extreem intens, en dat zorgt soms wel voor flinke cringe dingen waar ik te oud voor ben als het om minder serieuze dingen gaat. >.<

Maar de oprechte intense verslagenheid en medeleven dat z'n fans hebben laat ook wel weer zien hoe mooi het kan zijn.

Ook het respect van collega's die misschien 0 connectie met Delete hadden. Die respecteren hem voor z'n unieke sound en creativiteit. Vind dat echt mooi om te zien, maar ook wel weer heel verdrietig dat hij nooit beseft heeft hoe hij gezien werd door anderen. Veel en veel te bescheiden.
Ongelezen bericht Geplaatst op 03 mei 2022 14:31 
 
Hardtraxxer
Avatar gebruiker

Delete memorial topic. Die titel, wat verschrikkelijk om te lezen. Memorial ... hij is er gewoon niet meer.

Toen ik zondagochtend wakker werd hadden twee vrienden al geappt, er was nog geen officiële berichtgeving, waren het nog geruchten? Ik hoopte het zo, met heel mijn hart, maar in mijn achterhoofd voelde ik toch dat dit best wel eens waar kon zijn. Gvd, niet Delete, niet Ryan.

Allereerst overheerste boosheid, waarom hebben "we" dit niet kunnen voorkomen, waarom hebben "we" niet meer gedaan om hem te helpen, waarom is hij niet een tijdje terug naar AUS gegaan naar zijn familie en vrienden, waarom. Speculatie ten top natuurlijk maar gedachtes die wel het eerst in mij op kwamen. Na een moment van bezinning waren die gedachtes eigenlijk helemaal niet eerlijk. We weten niet precies wat er gebeurt is, nu niet en de afgelopen jaren niet. Daarna volgde verdriet, wtf voel ik allemaal. Hoe heftig kwam dit binnen, ik werd emotioneel om iemand die ik slechts oppervlakkig persoonlijk kende, maar door zijn muziek toch ook weer heel goed. Iets wat ik nog nooit had meegemaakt, de hele dag en nog steeds gaat het door mijn hoofd. Hoe heeft het zover kunnen komen, hoe diep heeft hij in de put gezeten, hoe slecht moet hij zich wel niet gevoeld hebben, hoe alleen heeft hij zich gevoeld. Koude rillingen krijg ik ervan als ik daaraan denk.

Ik weet nog goed zijn allereerste gig in Nederland, Decibel 2012 (ja die Sahara editie). Och wat keken we (Sanne en ik) hier naar uit. Alleen al voor hem zouden we een ticket halen, zijn muziek hadden we in de maanden daarvoor uitvoerig ontdekt. Hoe anders dan anderen, hoe creepy (Syndrome) maar sfeervol, hard maar meeslepend, een ongeëvenaard sounddesign. Dat moesten we live meemaken, we waren zo hyped!! Wat had hij nog meer in petto. Nou op dat moment niet heel veel. Voor de set kwam Sanne hem tegen bij de toiletten. "Neuikon in the keuikonn!!" klonk het toen ze hem herkende en aansprak. Katjelam was ie, als dat maar goedkomt... Teleurgesteld dropen we 10 minuutjes na het begin van zijn set af.

Een paar maanden later kreeg hij een nieuwe kans, dit keer Loudness Maassilo (huge respect trouwens b2s). Begrip hadden we voor zijn flater op Decibel, het was voor hem ook superspannend allemaal. Maar nu moest het wel gebeuren. Voor Delete was het erop of eronder in Rotterdam, dit kan zijn carrière maken of kraken.
Hij slaagde met vlag en wimpel, fully focussed en volgens mij ook volledig overrompeld hoe populair hij hier in NL was. Wat een set jongens poahhh. Al die klappers achter elkaar. Volgens was het hier dat ik voor het eerst dacht dat men daadwerkelijk een klaplong zou kunnen krijgen van te hard losgaan. Scheuren stampten we in de grond. Jezus wat vet, alles was vergeten en vergeven. Wat gaan we genieten van deze man de komende jaren!

En dat deden we dan ook, overal volgde we hem, misschien wel 50 sets. Zijn eerste VIP set, zijn eerste set vs Vazard in NL, zijn eerste keer Defqon, zijn eerste keer Hardbass, zijn eerste classics set. We moesten erbij zijn gewoon, zo gaaf en uniek was zijn muziek. Is het erg dat hij zichzelf daar misschien niet zo van bewust was? Ik denk het niet. Hij bleef bescheiden, bleef zichzelf en bleef zijn eigen ding doen zonder naar anderen te kijken. Hij was ongefilterd, puur. Zijn tracks waren hun tijd ver vooruit, dat blijkt maar uit hoeveel mensen met terugwerkende kracht zijn oude tracks zijn gaan waarderen. Hoe druk was het wel niet op Rebirth tijdens die classics set?! Zijn laatste set pff, alles kwam langs. Alle bangers waardoor wij met zn allen zijn talent hebben ontdekt en van hem zijn gaan houden. Toch kon ik er niet voor de volle 100% van genieten, want on stage stond een gebroken man. Dat zag je gewoon aan hem. Op de weg terug dacht ik, mssn iets te vroeg voor zo'n publiek 2 keer in één weekend maar toch. Vond het zo zielig maar ook zo knap dat hij er toch stond en zijn platen draaide. Mixed feelings dus tijdens wat bleek zijn laatste muzikale kunststuk.

Mijn echte persoonlijke favorieten van de afgelopen 10/15 jaar zijn op één hand te tellen, Delete kwam vaak al bij de duim. Bedankt voor alles wat je voor de scene, voor je geliefden, je fans en voor mij betekent hebt. Je muziek zal de pijn verzachten maar nooit ... verwijderen.

Rust zacht Ryan

*EDIT: Die Decibel waar ik het over heb was dus in 2013.
Ongelezen bericht Geplaatst op 03 mei 2022 15:55 
 
Hardtraxxer
Avatar gebruiker

Ik was niet heel bekend met Delete buiten zijn werk op Theracords en de collab met The Outside Agency, dus ik kan ook geen lofzang over hem houden en hem scharen tussen mijn favorieten of hem beoordelen als held, visionair of legende. Wel blijft het natuurlijk ontzettend sneu om te zien hoe iemand zichzelf verliest door mentale struggles. Ook als je ziet in dit topic hoe geliefd hij was en dat zijn muziek (hoe donker) ook voor vreugde zorgde is het een groot verlies voor de muziek.

R.I.P.
Ongelezen bericht Geplaatst op 04 mei 2022 15:58 
 
Hardtraxx Addict
Avatar gebruiker

Ik vind dit echt zo verschrikkelijk en raar. Raar, omdat ik eigenlijk bij geen enkele andere DJ het parcours van de artiest zo van nabij gevolgd heb als Delete. Geen enkele artiest heeft me live zo een euforisch gevoel gegeven dan Delete, nu ja Thera mss ook. Maar toch, bij Delete was het anders. Ik kan nog even doorgaan, maar heb meer zin om te typen wat me van deze absolute baas is bijgebleven...

-Ik heb voor het eerst live kennis gemaakt met hem door de Still Here Remix te horen. Deetox sloot er mee af op Alcatrazz 2012. Wat een gekkenhuis. Ik had nog NOOIT, maar dan ook nog NOOIT zoiets hards, chaotisch en gestoord meegemaakt live. Naar mijn gevoel is de Still Here Remix de track die hem echt gelanceerd heeft, zeker qua boekingen in Nedereland. Hier is trouwens de aftermovie van Alcatrazz met op het einde de Still Here Remix.-Eind 2012 was het dan eindelijk zo ver. Z'n eerste boeking in Nederland! Loudness 2012 in Rotterdam. Man man en maakte hij de verwachtingen waar zeg! Je zag hem amper staan achter de DJ-booth, van waar wij stonden zag je enkel z'n petje en z'n armen die heel de tijd mee los gingen xd. Prachtig om te zien was dat. De sfeer die er toen hing was echt geniaal, ik kan het nog steeds niet vatten en ben zo dankbaar dat ik dat heb mogen meemaken...-Ook nog een heel mooie herinnering vind ik Hardshore 2013, waar Theracords een area hostte. Hij stond toen niet mee in de line-up, maar had net getekend bij Theracords. Thera was zo vriendelijk om hem een kwartier set tijd te schenken. Toen ze hem aankondigden wist ik met mijn vreugde echt niet wat ik moest doen. Hij begon zen kwartier chaos met wat later z'n eerste release bij Theracords zou worden, Mutants en daarna Beheaded! Niemand had die tracks ooit al gehoord. Nou, toen die mid van Mutants erin kwam, jonge jonge. De smile die ik toen had... Al stappend riep ik naar een maat die Delete nog niet zo kende, maar waarschijnlijk mijn gezeur over hoe goed hij was al lang beu was, "SNAP JE HET NU, DIT IS HEM!!" Terwijl ik dit typ krijg ik weer kippenvel :).

-Even later Decibel, ja daar is alles al wel over gezegd. Dat was zo ontzettend jammer, maar hij heeft zich toen enorm goed herpakt!

-De eerste keer Vazard & Delete in het klokgebouw op dat geluid... Het is trouwens ook de eerste keer dat ik de aflsuiting op een feest niet gezien heb. Ze moesten als voorlaatste voor Radical Redemption. Ik moest echt lachen als de eerste Radical kicks er in kwamen. Dat waren echt natte scheten vergeleken met wat de heren uit Australië hadden laten zien. Inpakken en wegwezen! Succes Joey, dacht ik.


Uiteraard zijn er nog veel meer goede herinneringen aan hem, maar dit zijn zowat diegenen die me echt zijn bijgebleven en me tot op de dag van vandaag (en voor altijd waarschijnlijk) een lach op m'n gezicht toveren. Rust zacht Ryan, en kerel, bedankt voor alles. Je hebt mijn festivalleven nog 10x vetter gemaakt!
Ongelezen bericht Geplaatst op 04 mei 2022 16:26 
 
Artiest
Avatar gebruiker

Wat een prachtige verhalen hier allemaal.

Ook ik wil graag hier iets delen over mijn ervaring met Delete, omdat ik weet dat ik hier makkelijker mijn woorden kan ventileren dan op een instagram oid.

Delete was voor mij een koning in de sound die wij nu Raw noemen. Van af zijn eerste releases bij Spoontech ben ik hem gaan volgen, niemand snapte mij: "hoe kan je dit nou muziek noemen..".
Door de jaren heen ben ik ontzettend fan geworden van zijn sound en wat hij vertegenwoordigde. Maar ook voor mijn carrière was hij belangrijk. Delete was een van de eerste artiesten die mijn tracks draaide, een van de eerste artiesten die naar mij toe kwam om te vertellen dat ik door moest gaan. Ik denk dat ik voor vele spreek als ik zeg dat ik zonder hem niet zou staan waar ik nu sta.

Toen mijn vriendin uit haar nachtdienst kwam en mij wakker maakte om het nieuws te vertellen viel ik eerst stil.. Daarna werd ik overspoeld door verdriet. Niemand verdiende dit, en al helemaal niet Delete.

Afgelopen winter hebben we geprobeerd een dag in te plannen om af te spreken. Niet voor een collab maar om elkaar weer buiten de feesten te zien... Telkens kwam het er niet van om verschillende redenen die verder ook niet belangrijk zijn. Maar wat zou ik alles opzij schuiven om deze date nog een keer in te plannen...

Rust zacht lieve Ryan. Ik ga je missen.
Ongelezen bericht Geplaatst op 04 mei 2022 16:52 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Ja het posten van hele verhalen op de artiesten insta begint bij sommigen beetje verkeerde keelgat te schieten he... wat dat betreft deed je dat wel stijlvol van wat ik heb meegekregen.

Ben wel van mening dat iedereen (van fans tot artiesten) het recht heeft om het op z'n eigen manier te verwerken. De een doet het wat uitbundiger dan de ander. Maar krijg bij sommigen wel echt het idee dat het (waarschijnlijk onbedoeld) op een verkapte marketing posts begint te lijken.

Maar mooie woorden man! Ook al was er geen collab in de maak, zou grandioze combi zijn geweest denk ik.

Verhaal van Vazard zojuist op FB greep me ook wel ontzettend aan. Voor de geinteresseerden:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=40 ... 7075092020
Ongelezen bericht Geplaatst op 04 mei 2022 19:28 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Prachtig al deze verhalen. En dat verhaal van Vazard raakte mij nog wel het meest denk ik. Die man kan het echt mooi omschrijven ook.
Ongelezen bericht Geplaatst op 04 mei 2022 19:38 
 
Hardtraxx Beheerder
Avatar gebruiker

Prachtig al die herinneringen hier. Ik besef me nu echt hoe hecht onze scene toch is, en eigenlijk altijd al geweest is. Het leek de afgelopen jaren een beetje 'te groots' en 'commercieel' te worden, maar als je dit dan weer ziet merk je weer hoe klein en hecht het eigenlijk is.. Petje af naar iedereen die daar zijn/haar aandeel in heeft (gehad).

Ik herinner me mijn eerste ontmoeting met Ryan nog goed, Kings of Core 2013. Hij stond voor, of net na Deetox op de raw hardstyle stage, een stage die voor mij op dat moment niet meteen interessant was. De raw was in die periode echt een 'upcoming' ding en het ging alle kanten op, maar toen hij zijn set draaide viel mijn mond open, wat een geweld, zo ontzettend uniek en anders dan de rest. Hoe had ik hier nog nooit van gehoord???

Voor zijn set heb ik nog een paar biertjes met hem gedronken, samen met Deetox en Thyron was het erg gezellig bij de stage, we waren daar als 'hardstyle liefhebber' natuurlijk in de minderheid, dus er was lekker veel ruimte om gezellig een praatje te maken voor/na de sets. Het viel mij meteen op hoe geïnteresseerd en tof hij overkwam, en dat tijdens de eerste ontmoeting.

De jaren daarop volgend een aantal sets van hem bijgewoond, was eigenlijk altijd een zekerheidje op een festival. Delete VIP op Defqon.1 2019 was denk ik de laatste keer dat ik hem live zag, maar wat een bizarre mix van oud en nieuw spul was dat. Altijd met een grijns van oor tot oor gestaan. Ik zal deze momenten dan ook nooit vergeten.

Ik hoop dat het proces van hem naar huis halen en het goed en volledig afscheid nemen van hem ook zijn familie en vrienden de rust geeft die ook hij zo nodig had.

Thanks for everything, Ryan.
Ongelezen bericht Geplaatst op 05 mei 2022 13:28 
 
Hardtraxxer

Cryex schreef:
Wat een prachtige verhalen hier allemaal.

Ook ik wil graag hier iets delen over mijn ervaring met Delete, omdat ik weet dat ik hier makkelijker mijn woorden kan ventileren dan op een instagram oid.

Delete was voor mij een koning in de sound die wij nu Raw noemen. Van af zijn eerste releases bij Spoontech ben ik hem gaan volgen, niemand snapte mij: "hoe kan je dit nou muziek noemen..".
Door de jaren heen ben ik ontzettend fan geworden van zijn sound en wat hij vertegenwoordigde. Maar ook voor mijn carrière was hij belangrijk. Delete was een van de eerste artiesten die mijn tracks draaide, een van de eerste artiesten die naar mij toe kwam om te vertellen dat ik door moest gaan. Ik denk dat ik voor vele spreek als ik zeg dat ik zonder hem niet zou staan waar ik nu sta.

Toen mijn vriendin uit haar nachtdienst kwam en mij wakker maakte om het nieuws te vertellen viel ik eerst stil.. Daarna werd ik overspoeld door verdriet. Niemand verdiende dit, en al helemaal niet Delete.

Afgelopen winter hebben we geprobeerd een dag in te plannen om af te spreken. Niet voor een collab maar om elkaar weer buiten de feesten te zien... Telkens kwam het er niet van om verschillende redenen die verder ook niet belangrijk zijn. Maar wat zou ik alles opzij schuiven om deze date nog een keer in te plannen...

Rust zacht lieve Ryan. Ik ga je missen.


Thx voor het delen, mooi om ook vanuit de artiestenkant verhalen te horen (L)
Hadden jullie elkaar dan eigenlijk nog gesproken op Rebirth? Ik vroeg me af hoe dat nou was gegaan, omdat jij daar eerst draaide (het leek op een vervanging, maar toen kwam hij toch zelf). Misschien wil je dit overigens helemaal niet delen, dus ik begrijp het uiteraard ook als je het alleen bij bovenstaand verhaal houdt.
Ongelezen bericht Geplaatst op 06 mei 2022 11:12 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Ongelofelijk dat Ryan er niet meer is. Een van de meest creatieve artiesten die er was, terwijl hij toch altijd zijn eigen stijl bleef houden. Hij wist voor mij altijd precies te produceren of draaien wat vet was en bleef me telkens verbazen. Ik zag hem voor het eerst live op Defqon 2014, en daarna was Delete vaste prik op elk festival of feest waar ik was. Ook al betekende het dat ik mijn vrienden in de steek moest laten om zaal 2 van de Ziggo Dome te zoeken, of van de ene kant van het festivalterrein naar de andere moest lopen. De sets van Delete waren het altijd waard.

Maar nog belangrijker was Ryan als persoon. Ik heb nog nooit iemand een negatief woord over Ryan horen zeggen. En ook hier zie ik tientallen persoonlijke verhalen die aantonen hoe vriendelijk, geïnteresseerd, oprecht en warmhartig hij was. Tegen iedereen. Persoonlijk heb ik hem één keer ontmoet. Ik had op Defqon 2016 mijn groep weer eens achtergelaten om naar Main Conern te gaan, waarna ik opeens belandde in een Spoontech meeting. Ik kende verder niemand, dus ik stond een beetje alleen, tot Delete mij zag. Ik kende hem ook totaal niet persoonlijk, maar hij begroette mij, vroeg of ik het naar mijn zin had en begon gelijk te praten over het feest, Spoontech, en over zijn VIP set, later die dag. Een klein gebaar van hem, maar het maakt wel de dag van iemand die ontzettend fan is. En dat dus wekelijks, met ontelbaar fans.

Nu ben ik zelf al een tijdje, vanwege verminderde interesse en corona, nauwelijks naar feesten geweest. En op Partyflock zie ik dat mijn laatste keer bij een Delete-set op Rebirth 2018 was. Wat ontzettend pijnlijk om te beseffen dat daar nooit meer een optreden bij komt. Wat ik ervoor zou geven om nog één keer los te gaan bij de ene na de andere gated kick, de persoon naast je aan te kijken met verbazing in je ogen en vol nostalgie de kickrolls mee te trommelen van classics die in je geheugen staan gebrand.

Ryan, je zal gemist worden door een grote groep fans die jou kennen als artiest en door de personen om je heen die je kenden als geweldig persoon.
Ongelezen bericht Geplaatst op 06 mei 2022 15:06 
 
Hardtraxx Veteran

https://www.instagram.com/tv/CdNf7S4tdl ... _copy_link

:cry:
Ongelezen bericht Geplaatst op 06 mei 2022 16:04 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Duruz schreef:
https://www.instagram.com/tv/CdNf7S4tdlq/?utm_source=ig_web_copy_link

:cry:


Kippenvel. Mooi gedaan.
Ongelezen bericht Geplaatst op 06 mei 2022 23:20 
 
Hardtraxx Elite
Avatar gebruiker

Mijn allereerste Hardbass 2016, kende van team red alleen Warface en Deetox maar Delete was voor mij onbekend tot dan.
Toen ik de eerste keer Absolute Terror live hoorde was ik verkocht, daarna ging ik alles luisteren op spotify en soundcloud en kwam toen op zijn VIP act terecht en zag dat hij met VIP op Qapital stond.
Ik moest erheen en wat een lijpe VIP set was dat zeg, Ik stond redelijk vooraan en wat HTers stonden met Ryan te praten maar ik had zelf geen intentie om naar hem toe te gaan tot hij zijn arm uitstak nadat hij mijn Delete pet zag gaf ik hem mijn hand natuurlijk.
Toch wel gaaf dat een dj dat doet, zo was hij.

Op Defqon naar de fanmeeting met Ryan en Vazard voor zijn Vip set en ik wilde op de foto met hem. Na in de rij te hebben gestaan groette hij mij lachend en complimenteerde alweer mijn pet en na een leuk praatje de foto die gelijk mijn fb profielfoto werd. Die avond met VIP en het laatste kwartiertje b2b met Vazard vergeet ik nooit meer hoe dik.

Daarna ben ik bij elk feest waar ik was en Ryan draaide bij zijn sets geweest zelfs naar feesten op donderdagen en zondagen geweest om hem te zien draaien.

De sets op Defqon 2017 op zondag om 1 uur en de Vip van 2018 hebben dikke indruk achtergelaten en zijn een paar favoriete sets van mij. Bij elke release keek ik er naar uit en kon niet wachten tot die in mijn playlist kon, elke id kon ik bijna uit mijn hoofd. Decibel 2019 zaterdag is de laatste keer dat ik Ryan voor het laatst gezien hebt voor corona en nu helaas voor altijd, samen met Hekzitter compleet uit ons plaat gegaan daar niet wetend dat het de laatste keer was.

Tijdens corona het nieuws rond Delete goed in de gaten gehouden en daar kwamen helaas slechte berichten vandaan. Ik heb persoonlijk vaker aangegeven dat het voor Ryan beter is als hij terug naar Australie zou gaan maar helaas.

Tijdens de Convoi pre party het bericht dat hij nog wat onzeker op het podium stond maar hij was er wel en dat gaf me hoop.

Helaas toen ik het bericht binnen kreeg vorige week vervloog die hoop.


Afbeelding

Rust zacht Ryan.
Ongelezen bericht Geplaatst op 08 mei 2022 20:19 
 
Hardtraxxer
Avatar gebruiker

Ongelezen bericht Geplaatst op 08 mei 2022 20:53 
 
Hardtraxx Crew

Ongelezen bericht Geplaatst op 09 mei 2022 09:53 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Wow, vette mashup. Is dit een stuk uit een VIP set of zou D-Sturb dit geknutseld hebben? Toc een week geleden al weer, heeft me echt tot de dag van vandaag nog wel dagelijks even beziggehouden.

In ieder geval heel vet gedaan deze. Unstoppable is misschien wel het meest passende nummer voor een tribute die er misschien ook wel in hoort, maar voor mij absoluut geen favorietje uit z'n discografie. Die andere tracks daarentegen :drool:

Mooi dat er op zoveel verschillende plekken bij werd stilgestaan dit weekend.

Ik denk dat je het de komende maanden nog wel meer gaat zien, maar hoop/verwacht dat Q het samen met Vazard in de blue tot een mooie 'climax' van de rouw periode kan brengen. Zou wel heel vet zijn als ze er een anderhalf uur Delete tribute van maken ipv een Spoon tribute. Half uur Delete classics, half uur Vazard collabs half uur van z'n beste recente werk.

Al zou het wel jammer zijn als Vazard geen solo tracks draait want ik zou er niet raar van op kijken dat dit nog wel eens z'n laatste optreden kan worden...
Ongelezen bericht Geplaatst op 22 mei 2022 21:16 
 
Hardtraxxer

https://www.eventcreate.com/e/rememberingryanbiggs
Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende
Forumoverzicht » Algemeen » Algemeen