Shoutbox | Zoeken (tijdelijk uitgeschakeld)
Ongelezen bericht Geplaatst op 24 jul 2014 15:29 
 
Kraak... Piep...
Avatar gebruiker

Een passagiersvliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Air Algérie is neergestort in Mali. Dat heeft commandant Koko Essien van de VN-missie in Mali bevest
Vliegtuig met 119 inzittenden neergestort in Mali

Het toestel, met 119 inzittenden, kwam in het noorden van Mali neer en was op weg naar Algiers. Vijftig minuten na het opstijgen uit Ougadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, ging het contact met het vliegtuig verloren.
Aan boord van het verdwenen vliegtuig waren waarschijnlijk veel Fransen. Dat heeft de Franse minister van Transport, Ségolène Royal, donderdag gezegd. Air Algérie bevestigt dat er tenminste vijftig Fransen aan boord zaten.
Algerijnse media spreken verder over twintig inzittenden met de Libanese nationaliteit, zeven mensen de Spaanse, en vijf de Canadese. Ook zouden er Belgen, Algerijnen, Duitsers en Algerijnen aan boord zijn.
Twee Franse gevechtsvliegtuigen die in Noord-Afrika zijn gestationeerd, gaan het vliegtuig lokaliseren. Volgens de VN-missie is het neergekomen tussen Gao en Tessalit.

Koerswijziging
Volgens Reuters ging het contact met het toestel verloren nadat het toestel aan de luchtverkeersleiding van Niamey had gevraagd om een koerswijziging om een storm te vermijden.
Het lijkt te gaan om een MD-83 die werd geleased van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Swiftair. Het toestel was onderweg naar Algiers, een vlucht over de Sahara en had om 6.10 uur (Nederlandse tijd) aan moeten komen. Het nieuws over de vermissing van het vliegtuig werd pas enkele uren nadat het toestel geland had moeten zijn naar buiten gebracht.

Inzittenden
Volgens Swiftair waren er 112 passagiers aan boord en zeven bemanningsleden. "Swiftair bevestigt dat een MD-83 van het bedrijf, dat vliegt onder de vlag van Air Algerie, uit Burkina Faso niet op de verwachte tijd is aangekomen. Tot op heden is er geen contact geweest met het vliegtuig."

Nederlandse troepen zijn in het kader van de VN-missie actief in het noorden van Mali. Commando’s zullen inlichtingen vergaren in het noorden van Mali en analisten zullen de gegevens beoordelen. Dertig politietrainers gaan lesgeven aan lokale agenten. De militairen blijven tot zeker eind 2015. De meeste Nederlandse militairen zijn gevestigd in Gao.
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jul 2014 10:50 
 
Hardtraxx Elite

Had het gelezen ja, je zal ondertussen bijna niet meer durven vliegen in deze periode :/
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jul 2014 12:46 
 
Hardtraxx Elite
Avatar gebruiker

Ook het vliegtuig in Taiwan, niet te vergeten.
Ongelezen bericht Geplaatst op 25 jul 2014 12:53 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Hele rare periode qua vliegtuigen.
Forumoverzicht » Off-topic » Actueel