Shoutbox | Zoeken
 Antwoord op onderwerp Vorige  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Ongelezen bericht Geplaatst op 14-01-2019, 22:41 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruikerHet album waar dit het titelnummer van is, stond bij velen vorig jaar bovenaan hun jaarlijstjes. Ik ontdek em nu pas, maar deze komt met terugwerkende kracht ook bij mij wel hoog te staan, wat goed zeg :surrender:
Ongelezen bericht Geplaatst op 08-02-2019, 11:48 
 
Kraak... Piep...
Avatar gebruikerEindelijk nieuwe Periphery :D
En aankondiging van Periphery IV: Hail Stan.

Luister dagelijks nog Periphery III: Select Difficulty. Perfecte combinatie van hard + rauw en melodieus en zweverig. Voor mij naast Breaking Benjamin de beste band die er is. Muzikaal en technisch gezien sowieso een van de beste bands die er is.

Platen als Habitual Line-Stepper, The Way The News Goes, Marigold, Lune, Absolbomb van dat album zijn echt perfectie.
Habitual Line-Stepper perfect voorbeeld hoe ze van hard en lompe technische metalcore geleidelijk over het hele nummer veranderen naar echt epische melodieuze progressive metal gaan.

Stem van Spencer Sotello is echt ongeëvenaard goed, screams, hoog, laag, alles klinkt zo goed. En het gitaarwerk van Misha blijft altijd goed, niet voor niets een van de beste gitaristen en producers ter wereld.
Ongelezen bericht Geplaatst op 01-03-2019, 10:10 
 
Kraak... Piep...
Avatar gebruiker:love: :love:
Ongelezen bericht Geplaatst op 05-04-2019, 13:04 
 
Kraak... Piep...
Avatar gebruiker

Nieuwe album van Periphery is uit :clap:

https://open.spotify.com/album/1seeMmdvQUplCh1cTRbWJx

01. Reptile (8,5)
Jezus een nummer van 17 minuten :lol: Hij blijft echter wel mooi variëren met clean en ruig. Kunst op zich om zo'n lange plaat interessant te blijven houden maar ja, prog metal hè. Het luistert heerlijk weg in de latere stukken.

02. Blood Eagle (8)
Heerlijk om weer is een enorm ruige plaat van Periphery te horen, zieke breakdowns en vet spelen met vocalen in de tussenstukjes later in het nummer. Vooral hoe de plaat begint en die breakdown erin knalt.

03. CHVRCH BVRNER (7)
Weer een behoorlijk lomp en snel nummer. Heel technisch alleen deze ligt me niet heel erg.

04. Garden In The Bones (8)
Typisch Periphery plaat, heerlijk melodieus en technisch en geniale zang en heel bombastisch in de refreinen. Stuk van 2:20 en 4:40 tot het einde is heerlijk.

05. It's Only Smiles (8)
Meer een stevig pop achtig nummer in het begin. Klinkt melodieus enorm goed maar is me soms toch iets te rustig. Tot het einde waar hij opbouwt tot een enorm episch nummer en wat steviger wordt.

06. Follow Your Ghost (7)
Begint behoorlijk stevig. Wel een klein beetje monotoon. Rest van de plaat gaat wel een beetje op die noot door. Het is technisch goed maar een beetje standaard metalcore/djent verder. Later in het nummer gooien ze het nog wel om wat weer vet is. Laatste stuk is enorm goed, had alleen gehoopt dat het langer en was en eerder in het nummer kwam :P.

07. Crush (7)
Lijkt wel een beetje Rammstein qua opening :P. Geinig gedaan met die elektrische elementen, het is bekend dat Misha fan is er van, vind het hier niet heel chill imo. Het nummer is niet slecht verder.

08. Sentient Glow (9)
Heel oldschool Periphery, klinkt vet. Dat tweede gedeelte is echt weer prachtig gedaan.

09. Satellites (9)
Afsluitplaten van Periphery zijn altijd enorm sfeervol en wat meer chill, dit ook geen uitzondering. Sluit goed aan op de vorige plaat. Hoe hij er opeens in knalt is echt vet gedaan. De zang in dit nummer en de compositie van de melodieën is echt ongekend goed, hoe fucking hoog kan je zingen.

Het album is iets wisselvalliger dan de vorige. Paar aparte platen er tussen, zeer innovatief maar niet alles valt mij even goed. Daar tegenover zijn er wel weer een paar enorm sterke platen. Met PIII duurde het ook even voor ik alles kon waarderen dus het is zeker geen definitief oordeel maar ik vond de platen daarop een beter geheel. Ben wel blij dat ze grotendeels de stijl van PIII hebben behouden.

De sfeer in de platen is veelal goed, het gitaarwerk en de drums zijn enorm goed en de zang van Spencer blijft altijd iets van buiten deze wereld. Hoe die gast van enorm laag en ruig naar enorm hoog en clean gaat is ongekend.

Satellites, Reptile, Sentient Glow, Blood Eagle en It's Only Smiles zijn wel de favorieten, waarbij Satellites de kroon toch neemt. Dat nummer laat echt zien hoe goed Periphery technisch, melodieus en vocaal is.
Ongelezen bericht Geplaatst op 20-04-2019, 21:24 
 
Hardtraxxer
Avatar gebruiker

Recent het bandje Naxatras tegengekomen. Hoofdzakelijk instrumentale psychedelic rock. Ligt me echt bijzonder goed :love: Jammer dat ze niet zo groot zijn, zou ze graag een keer ergens live zien.
https://open.spotify.com/track/67jrllUC ... 7hpwyICHNA
https://open.spotify.com/track/1LDQriWx ... qcE3tZyHRg
https://open.spotify.com/track/7wjarvlM ... 5qWkesglaA
Ongelezen bericht Geplaatst op 01-07-2019, 22:12 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Na alle defqongekte nog steeds hard aan het nagenieten van de set van Tool op Rock Werchter afgelopen vrijdag. Eindelijk kon ik ze eens live zien in België. Wou dit echt voor geen geld van de wereld missen. Achteraf gezien erg blij dat ik gekozen heb op de vrijdag van Defqon te skippen hiervoor. Vind het echt prachtig hoe ze zich aan "hun concept" houden. Niet filmen (als in officiële camera's van de organisatie zelf) en in plaats daarvan hun vage visuals op de led schermen tonen. De zanger staat ook steeds op de achtergrond. De focus ligt zo al meteen veel meer op het muzikale. Ik stond zelf redelijk vooraan en zat echt helemaal in dat wazige sfeertje. Met als klap op de vuurpijl sloten ze af met Vicarious (favorietje) en Stinkfist. Echt een dikke aanrader om een concert van Tool mee te pikken als je hun muziek goed vindt.

Ongelezen bericht Geplaatst op 24-07-2019, 21:36 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Het nieuwe album van Sabaton, The Great War, staat weer goed spul op :worship:

Een concept album waarbij elk nummer is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de Eerste Wereldoorlog.

En bij meerdere nummers hebben ze zelfs een video waarbij het achterliggende verhaal wordt verteld. Zeer interessant allemaal :DOngelezen bericht Geplaatst op 25-07-2019, 12:20 
 
Kraak... Piep...
Avatar gebruiker

Verdomme dit nummer vanaf 2:08 pakt me elke keer weer. Vooral vanaf 5:35.Eindelijk in november ook weer eens naar een concert toe, Periphery in Nijmegen/Amsterdam.
Ongelezen bericht Geplaatst op 22-08-2019, 12:45 
 
Kraak... Piep...
Avatar gebruiker

Nieuwe album van Killswitch Engage is ook uit. Staat zelfs een collab met Howard Jones op die zeer lekker klinkt. Tof om Jesse en Howard in een nummer te horen.

Antwoord op onderwerp Vorige  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Forumoverzicht » Off-topic » Andere muziek