Shoutbox | Zoeken (tijdelijk uitgeschakeld)
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 apr 2010 16:09 
 
Hardtraxxer
Avatar gebruiker

FAQ - Nederlands

Dit informatiepakket is samengesteld om de achtergronden van de huidige Hardstyle scene te openbaren en te verduidelijken waarom we ons forum hebben gesloten.

Q) Waarom hebben jullie Global Hardstyle gesloten?

De richting waarin de huidige "hardstyle" scene zich muzikaal heeft ontwikkeld staat haaks tegenover ons oorspronkelijke doel van deze website, namelijk, het verspreiden van een relatief onbekende en ondergrondse muziekstroming binnen de internationale markt.

Wat we momenteel zien is dat "hardstyle" bijkans popmuziek is geworden dat een grote schare mensen aantrekt die het volgen voor de hype in plaats van de liefde voor harde en duistere muziek. Vanuit ons perspectief is hardstyle zoals het was, en de manier waarop het zou moeten zijn, momenteel dichterbij de dood dan ooit.

Bovendien is de kern van de hardstyle scene verrot en gecorrumpeerd, verdere uitleg hierover kun je vinden in vragen verderop in de FAQ. We willen onder geen enkel beding bijdragen aan een genre waar mensen hun positie misbruiken jegens anderen voor eigen gewin.

Q) Waar heb je het over? Hardstyle is groter dan ooit?

Onzin, de muziek die te horen gebracht wordt op de grote meerderheid van grote feesten bestaat voornamelijk uit nu-style. Alle "grote" DJ's die momenteel naar boven gewerkt worden draaien en produceren nu-style.

Als je een fan bent van: Brennan Heart, D-Block & S-Te-Fan, HHz, Noisecontrollers, Wildstylez, Frontliner en soortgenoten dan ben je geen liefhebber van hardstyle, maar een liefhebber van nu-style. Deze artiesten produceren met klem géén hardstyle.

Q) Wat is Nu-style? Nu-style bestaat niet! Het is allemaal hardstyle!

Een vaak gehoord commentaar dat tot grote frustratie leidt bij mensen die een professioneel begrip hebben over hoe hardstyle muziek er op technisch niveau uit ziet. Het is duidelijk en helder dat de "hardstyle" muziek op de feesten vandaag de dag zich ernstig onderscheid van de muziek in 2003. Een grote reden hiervoor is de kwaliteit van de productie, verschil in hardware die wordt gebruikt om de tracks te maken etc. De belangrijkste reden echter is dat de muziek technisch gezien niet meer hetzelfde is!

Nu een technische verklaring:
De manier waarop de kick & reverse bass (de kracht van hardstyle) werd geproduceerd enkele jaren geleden is gebaseerd op een compleet verschillende "drive" en gevoel van energie dan de metaalachtige holle tok-kicks die anno 2010 voor kicks door moeten gaan. De baslijn van weleer is getransformeerd van een energetisch kort geluid naar een "muur vol bas" waardoor alle tracks hetzelfde zijn gaan klinken.

Melodieën werden gebruikelijkerwijze opgebouwd uit korte "stekende" geluiden die simpel doch effectief waren. De huidige melodieën van "hardstyle" zijn gebaseerd op een muzikale term die triool wordt genoemd. Voor meer info zie Wikipedia.

Deze muzikale feiten onderstrepen dat we het hebben over grootschalige veranderingen in de structuur van de muziek. Dit geeft ons aanleiding om te concluderen dat hardstyle & nu-style niet dezelfde muziek zijn.

Q) Wat een bullshit, een naam boeit me niet!

Wees dan koppig en bekijk de volgende YouTube clips.

Dit was het Defqon Anthem van 2003:


Dit is het Defqon Anthem van 2010:


Dezelfde muziek? Wij denken van niet.

Q) Leven jullie in het verleden?

Zeker niet, hardstyle is nog net zo actueel als het 5 jaar geleden was. Het grote probleem is dat het niet zichtbaar is (of moeten we misschien hoorbaar zeggen), omdat het onderdrukt en gediscrimineerd wordt door de grote organisaties.
De grote meerderheid van artiesten betrokken bij het maken van échte hardstyle worden gewelddadig onderdrukt zodat hun invloed op het grote publiek geminimaliseerd wordt.

Q) Waarom laat je het niet met rust en zoek je een andere muziekgenre?

Om heel eerlijk te zijn, zijn we enorme liefhebbers van hardstyle, wat het extra pijnlijk maakt om onze muziek aan de kant gezet te zien worden en te worden vervangen door nu-style. We hebben 3 jaar in hoop geleefd maar er is nauwelijks verbetering zichtbaar.
De meesten van ons zijn inmiddels op andere muziekgenres overgestapt omdat échte hardstyle zo schaars is geworden. Hoedanook willen de meesten van ons geen afstand nemen van hardstyle omdat we er enorm veel plezier en emotie bij beleefd hebben.

Laten we hypothetisch stellen dat de scene op het huidige tempo doorstoomt en de huidige "hardstyle" vervangt door iets dat nog veel commerciëler is en dermate verschrikkelijk dat de huidige nu-style fans er ook van walgen, dan zouden zij dezelfde positie kiezen om de muziek in leven te houden waar ze van hielden.

Q) Waarom probeer je zelf geen "échte" hardstyle te produceren en dat te verspreiden?

Misschien ben je je er niet van bewust dat Global Hardstyle hoofdzakelijk bestaat uit een groep muzikale freaks en hardstyle verslaafden. De meesten van onze gebruikers zijn actieve producers en DJ's in hun lokale regio's. Het probleem dat we hebben is dat na 2006, wanneer de commerciële teloorgang zijn intrede deed, zelfs na 4 jaar van tracks produceren, onze eigen labels gestart te hebben, er nog steeds geen vooruitgang zichtbaar is. Je kunt wel duizend tracks maken en tientallen labels oprichten, maar de grote DJ's zullen de tracks nooit draaien omdat ze op hun vingers worden getikt als ze dat doen. Ten tweede zullen de grote organisaties nooit de invloed van kleinere artiesten en labels tolereren die de muziek wegdrijft van hun commerciële oriëntatie.

Q) Wat is de mening van grote namen uit het verleden zoals Dana, Luna, Pila etc.?

Zonder voor hun te spreken is onze indruk dat zij een voorliefde hebben voor hardstyle zoals het vroeger was. Het grote probleem is dat ze niet vrij zijn in hun platenkeuze omdat ze de huidige populaire tracks moeten draaien als ze op grote feesten staan. Als ze dat niet doen verliezen ze simpelweg hun werk. Om deze reden zul je nooit publiekelijke kritiek vinden die afkomstig is van andere artiesten binnen de hardstyle scene.

Q) Hoe kun je dit allemaal beweren? Denk je dat hardstyle jouw eigendom is?

Niemand bezit hardstyle. Wij bezitten hardstyle niet, en de grote organisaties ook niet (ook al ziet het er nu wel zo naar uit). Dit is wat we willen veranderen. Wij strijden voor de term hardstyle, en willen het niet geassocieerd zien met de zogenoemde "hardstyle" van vandaag de dag. Dit is één van de doelen van Global Hardstyle! Omdat het verschil groot is willen we iedereen bewust maken van dit onderscheid.

Hardstyle is eigendom van het volk, hardstyle behoort toe aan diegene die actief bijdragen aan het maken en ondersteunen ervan. In de huidige situatie is het enige resultaat dat we zien dat de grote organisaties hun zakken vullen met JOUW GELD. Van de hardwerkende student of jongere. Jullie sponsoren een corrupte industrie die keer op keer je zakken leeg melkt terwijl ze met alle macht proberen anderen te onderdrukken die proberen creatief te zijn en de muziek op een breder niveau te tillen.

Veel gebruikers van Global Hardstyle zijn extreem kwaad over de huidige situatie. Velen onder ons hebben hardstyle ontdekt in "de gouden tijd", en hebben op verschillende manieren hieraan bijgedragen. Velen onder ons hebben hardstyle later ontdekt - en door onze ogen open te houden zijn ze geconfronteerd met belangrijke feiten waarvan wij vinden dat iedereen, zowel nu-style als hardstyle fans op de hoogte moeten zijn. Wij willen niet dat welke organisatie dan ook (of welk individu dan ook) totale controle heeft over de term hardstyle - wij willen dat iedereen de waarheid inziet! Niemand zou in staat mogen zijn om zelfstandig een geheel genre te manipuleren. Muziek moet uit het hart komen en niet voor geld gemaakt worden.

Q) Jullie zijn zo negatief! Bekijk het van de positieve kant en geniet van de feesten!!

Men kan enkel het positieve waarderen als men bewust is van het negatieve. Ja, het is positief dat er nog steeds grote feesten worden georganiseerd. Helaas is de muziek die wij, als gemeenschap op Global Hardstyle, liefhebben daar niet meer aanwezig en dat maakt ons erg verdrietig en gefrustreerd.

Q) Wat heeft Global Hardstyle de afgelopen jaren gedaan voor hardstyle?

Na het openen van Global Hardstyle hebben we hoofdzakelijk gefocust op het laten groeien en uitbreiden van hardstyle in buitenlandse markt waar harde dance muziek veelal onbekend was. Vanuit dit startpunt hebben we hardstyle feesten opgezet gezamenlijk met lokale partijen waaronder in Denemarken, Zweden, Frankrijk en de VS. Als eigenaar van Global Hardstyle, was ScuL de eerste Nederlandse hardstyle DJ die heeft opgetreden in Frankrijk en Zweden, en de tweede in Denemarken en de VS.

We hebben verscheidene pre-party feestjes opgezet voor internationale bezoekers van grootschalige evenementen zoals Sensation Black, In Qontrol en Qlimax. Global Hardstyle was de eerste organisatie die een busreis opzette van Stockholm naar Amsterdam voor In Qontrol (de eerste organisatie voor een buitenlandse hardstyle reis ooit). Daarna hebben we geassisteerd bij vele busreizen vanuit Duitsland, Denemarken, Zweden en Frankrijk naar de grote feesten in Nederland.

Global Hardstyle Records werd opgericht om de muziek van onze forumleden te openbaren, en we hebben daarmee 6 releases uitgebracht die vervolgens keihard werden genegeerd door de grote meerderheid van de "grote" DJ's. We hebben circa 850 stuks verkocht van onze populairste tracks waarmee we kunnen aantonen dat dat toch echt niet aan de platen lag.

Q) Hebben jullie ooit enige erkenning of compensatie ontvangen van de grote organisaties voor al het werk dat jullie verzet hebben?

Niks, nakkes, nada. Ze misbruiken ons forum simpelweg als een platform voor gratis reclame omdat onze leden uit eigen wil reclame maken uit liefde voor de muziek. Toen er kritiek te horen was hebben ze geprobeerd ons het zwijgen op te leggen.

Q) Wil je je domein/website niet verkopen?

Nee. Het hoogste bod tot dusverre was 6000€ en het is geweigerd.
De eigenaar van Global Hardstyle, ScuL, ziet de website (en ook de onderliggende hardcore, hardtechno en hardtrance forums), als zijn levenswerk dat is toegewijd aan deze muziekgenres en wil niet dat het in handen komt van iemand die de commerciële richting opvolgt waar de grote organisaties iedereen toe dwingen.

Q) Wat wordt er precies bedoeld met corruptie? Wat is er mis?

Ook als je hardstyle nog niet lang heb gevolgd toont het volgende diagram duidelijk wat er mis is:



Bovenstaand diagram representeert het gehalte label/organisatie van de grote artiesten op de hardstyle podia van de genoemde feesten. De duidelijke conclusie die je hieruit kunt trekken is dat de variatie in hardstyle zichtbaar is afgenomen en dat één bepaald label in het specifiek extreem hard heeft gewerkt om totale overheersing te bereiken.

Om specifiek te zijn is het juist dit label dat nauwe banden onderhoudt met de grootste hardstyle organisatie en daarom altijd voorgetrokken wordt bij het indelen van hun artiesten op de line-ups. Ten tweede krijgen ze altijd voorrang bij het productieproces van anthems en hebben ze nog vele andere voordelen ten opzichte van andere labels.

Q) En hoe zit het dan met andere artiesten en labels?

Velen van hen gaan gewoon mee met de rest omdat ze hun baan niet kwijt willen! We zien echter dat sommige artiesten zich hebben afgescheiden en onafhankelijkheid hebben gezocht (zoals Showtek). Zelfs al is hun huidige muziek veelal commercieel hebben we enorm veel respect voor hun keuze om afstand te nemen van de corrupte Nederlandse scene en het heft in eigen handen te nemen.
Vele kleinere artiesten en labels, en juist ook mensen die voorheen erg beroemd waren binnen de hardstyle maar niet met de rest mee willen worden nu moedwillig genegeerd, gediscrimineerd en afgeperst.

Zulke DJ's worden bijvoorbeeld de volgende scenario's voorgeschoteld:
Als je op feest X van organisatie Y draait dan ben je bij ons niet welkom
We bieden je alleen een plek in onze line-up aan als je voor het halve geld wilt komen
Als je ons contract niet tekent dan ben je niet meer welkom

Q) Waarom is deze situatie zo extreem en specifiek toepasselijk op hardstyle?

We zijn er van overtuigd dat er ook in andere muziekgenres soortgelijke misstanden zijn en deze niet geheel vrij van corruptie zijn. Het grote nadeel van hardstyle is dat je simpelweg nergens anders heen kunt! Als je het niet eens bent en niet opvolgt wat de grote organisaties van je verlangen dan kun je optiefen. Als hetzelfde zich voor zou doen binnen trance, hardcore, electro, of welk ander groot en zelfstandig genre dan heb je als DJ nog steeds meer dan afdoende opties om ergens anders te draaien of contact met andere organisaties te zoeken!

Q) Er zwerft een document rond met informatie die van deze website afkomstig zou zijn - hoeveel is hiervan waar?

In de eerste plaats moeten we duidelijk onderstrepen dat het bedoelde document een mengsel is van teksten & artikelen van verschillende bronnen. Wel kunnen we verklaren dat de volledige inhoud van dit document 100% authentiek is en volledig op de waarheid berust. Alle citaten en feiten kunnen met dank aan betrouwbare ooggetuigen en kopieën van privéberichten, e-mails, chatlogs en dergelijken worden bewezen. Het probleem dat zich openbaart is dat een grote schare fans niet kan of wil begrijpen dat hun "idolen" zich met vervelende praktijken bezigen en ze zich daarom er snel vanaf willen maken door alles als onzin te betitelen.

Q) Jullie zijn simpelweg jaloers op het succes van de grote DJ's en nu-style!

In de eerste plaats zien we niet in hoe we jaloers kunnen zijn op DJ's die muziek draaien die we verschrikkelijk vinden. In de tweede plaats zouden we nooit in hun positie willen staan omdat we tevreden waren met hardstyle zoals het was vóór 2006.
Ten derde maken deze artiesten grote opofferingen om hun huidige positie te behouden zoals het in leven houden van corruptie en het leiden van een leven vol leugens. Een normaal mens met enige vorm van morele normen & waarden zou zo'n leven niet willen leiden.

Q) Wat willen jullie bereiken?

We willen onze hardstyle terug!
We willen een duidelijk onderscheid tussen hardstyle en nu-style!
We willen een area met échte hardstyle op alle grote events (net als bij hardcore)!
We willen erkenning van subgenres van hardstyle zoals techstyle & corestyle!
We willen een eerlijke behandeling van alle DJ's onafhankelijk of ze bij de groten horen of niet!

Bron: http://www.globalhardstyle.com/forum/vi ... 3#p1361093
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 apr 2010 16:21 
 
Hardtraxxer
Avatar gebruiker

Is dat niet ook al besproken in dit topic: http://www.hardtraxx.nl/forum/algemeen/global-hardstyle-deaud-t5947.html
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 apr 2010 16:22 
 
Hardtraxxer
Avatar gebruiker

nee, dit is een ander artikel.

En er zit inderdaad een vorm van waarheid in. Maar scul moet ook accepteren dat hardstyle WEL is veranderd.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 apr 2010 16:23 
 
Donateur
Avatar gebruiker

Dus.......
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 apr 2010 16:25 
 
Hardtraxx Addict
Avatar gebruiker

dit teovallig vandaag ook nog gelezen :P

ik geef hem gelijk in het gedeelte ''wij willen graag erkenning voor de early''
+ geef ik hem gelijk in dat de 'big corporations' (lees qdance) bepaalde dj's voortrekken....

Alle Q feesten tegenwoordig zelfde dj's.. dat merk je ook...
onderscheid tussen hardbass en inqontrol ? totaal niet

dus tja.... hij heeft een punt.... misschien ook wel een komma :')

alleen hij draaft wat te ver door met bepaalde dingen zoals hhz wat proberen aan te doen in NYC

hij moet gewoon accepteren dat...bepaalde dingen niet voor altijd zijn :)
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 apr 2010 16:25 
 
Hardtraxx Beheerder
Avatar gebruiker

stynch schreef:
nee, dit is een ander artikel.


Niet waar, zelfde: algemeen/global-hardstyle-deaud-t5947-240.html#p165944

Alles over hem en z'n verhaaltjes daar aub :thumbup:
Forumoverzicht » Algemeen » Algemeen