Shoutbox | Zoeken (tijdelijk uitgeschakeld)
1, 2, 3  Volgende
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 13:28 
 
Hardtraxx Addict
Avatar gebruiker

Om maar even een oud concept uit de sloot te vissen, aangezien ik hier geen gepast forum voor kon vinden.

Steeds vaker zie je weer berichten over het saai worden of het herhalen van het zelfde trucje op het gebied van feesten. Hier door bloeden een aantal concepten dood of staan ze op het kantelpunt hiervoor.

Hier en daar duiken een enkele kleine organisatoren op en zetten nog wel interessante feesten en line ups neer.

Mogelijk speelt dit niet alleen op het vlak van feesten/organisatoren, maar ook op artiesten niveau.

De stelling van dit topic: De hard dance (hardstyle) scene is vastgeroest.

Graag jullie uitgesproken hardtraxx mening hierover.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 13:46 
 
Donateur
Avatar gebruiker

Probleem is gewoon dat alles veel te veel verankerd ligt en dat hetzelfde trucje over een te lange tijd is herhaald. Zit sowieso vrij weinig duurzaamheid in en je bent totaal afhankelijk van of artiesten in staat zijn een aantal vette platen te produceren. In het geval er niet zoveel boeiends uit een studio komt draait een artiest als NC ook gewoon rustig een jaar lang dezelfde 15 platen. Als je dan ook nog eens een concept hebt dat al 10x is uitgevoerd heeft het publiek het allemaal wel gezien op een gegeven moment.

Ik vind het vrij onbegrijpelijk dat een organisatie als Q-Dance niet ontzettend gebrand is om een vet concept in elkaar te schroeven, bijvoorbeeld ter vervanging van KO of XQ Holland. Maar nee, nóg een keer die Ziggo zo propvol laden dat je je kont niet keren kunt, voor wat carnavalshits en nóg maar een jaartje extra ongeveer dezelfde tools en edits.

Host dan een keer Power Hour in de HMH bijvoorbeeld. Als je toch ziet hoe goed dat liep de afgelopen jaren is het lijkt het mij een logische stap om vanuit daar te brainstormen om andere concepten. Of gewoon helemaal iets nieuws.

Ik snap heel goed dat je een goed lopend concept overeind wil houden en dat je je investering terug wilt verdienen, maar ik vraag me af hoelang je zoiets volhoudt als er naast jouw concept een hele rits (vaak goedkopere) alternatieven bestaan.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 13:50 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

..bedoel je niet Debating 101? Of gaan we het over Rotterdam hebben?
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 13:52 
 
Hardtraxx Addict
Avatar gebruiker

Steffnov schreef:
..bedoel je niet Debating 101? Of gaan we het over Rotterdam hebben?

Nee, 010. 001 t/m 009 bestaan al, vandaar de keuze voor deze titel.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 14:00 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Het grote probleem zit hierin dat organisaties weinig durf meer hebben, omdat het ook zo afgelopen kan zijn met je organisatie. Het tweede feit is dat Uptempo, Frenchcore en Raw-Hardstyle op dit moment rete populair is. Daar spelen organisaties op in. Deze organisaties (ik neem even als voorbeeld een intents) pompen heel hun festival vol met namen die te linken zijn aan deze muziek stromingen (een raw indoor mainstage, raw namen op de outdoor main, uptempo hosting hardcore (partyraiser / destructive tendencies), een extra raw stage (veel gearbox namen). Dit slaat aan en een festival verkoopt binnen 10 minuten uit. Zou je als organisaties deze formule dan aanpassen? Nee, tourlijk niet want je hebt een ijzersterk verdien model. Een knockout wat uiteindelijk teniet wordt gedaan, vooral slechte marketing en het hele battle concept weggegooid. Een aantal organisaties durven nog wel wat verassende namen te boeken (Shockerz) en sommige dj's zie je wel wat anders doen (Phuture Noize, Myst, Sub Zero Project, Sound Rush). Maar als je kijkt naar een Qlimax. Normaal worden er per artiest veel nieuwe platen gedraaid, want dit is de ideale plek om het te doen. Wat zie je afgelopen jaren gebeuren? Weinig nieuwe platen, maar vooral de hitjes van het afgelopen jaar.
Op dit moment zie je wel dat veel organisaties vastgeroest zitten (een q-dance recycled ook concepten en verassende namen, b2b's, liveacts etc worden niet snel geboekt).
Hierin ligt vooral het probleem dat de hardere dance scene populairder is geworden en er veel meer volk op af komt dat behoefte heeft aan de hitjes van dat moment. Wij zien dit als vastgeroest, maar dit zal door iemand die niet zo lang naar feesten gaat niet benoemd worden.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 14:56 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Daarmee is een heleboel al gezegd denk ik. Vastgeroeste spijker op zijn kop. Heel zonde maar je doet er niks aan. Aan de andere kant moet je blij zijn met de kleinere organisaties die wel origineel durven te zijn.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 15:00 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Citaat:
Joey schreef:
Heeft ook wel deels te maken met het huidige publiek (en zo is de cirkel weer rond).

De laatste jaren is hardstyle (voor mijn gevoel) veel populairder geworden, met als gevolg dat meer mensen naar hardstyle feesten gaan. Deze mensen gaan, voor mijn gevoel, echter niet alleen voor de muziek maar ook voor de gezelligheid en ook omdat het een omgeving is waar ze makkelijk/veilig drugs kunnen gebruiken. Zij gaan dan ook minder naar feestjes dan mensen die écht fan zijn van de muziek. Dit brengt veel volk mee wat niet veel kent. Daardoor komt een steeds groter wordend deel van het publiek voornamelijk voor de bekende platen van de artiest. Dat kun je ze uiteraard niet verwijten, want dat zijn de platen waar ze de artiesten van kennen. In het geval van B-Front (om daar maar even bij te blijven) zijn dat bijvoorbeeld een The Paradox, Dark Moon, Mysterias, Inner Creativity, Lost, Magic, etc. Waar die hard fans bijvoorbeeld helemaal blij worden van platen als Virus, zal het publiek wat niet zo vaak naar feestjes gaat die plaat niet kennen en daardoor stil staan, mede doordat de liefde voor hardstyle minder groot is en het gewoon leuk is om naar zo'n feest te gaan zolang ze muziek horen die ze kennen. Hierdoor zullen ze thuis ook niet snel de discografie van iemand doorspitten om nummers te ontdekken. Zie het als wanneer je naar informatie over een willekeurig onderwerp zoekt op Google: je zoekt zelden voorbij de eerste pagina, tenzij het je echt interesseert. DJ's spelen hier op in door muziek te draaien die ze kennen. Zo vermaken ze alsnog het grootste deel van het publiek. Nou is B-Front wel iemand die dat snapt en probeert toch wat oude platen te draaien in zijn sets voor de mensen die ze wel kennen. Verhoudingsgewijs zijn dit er natuurlijk niet veel, anders staat 75% van het publiek de halve set stil, en dat is iets wat je als artiest absoluut niet wil. Zeker niet in een scene waar 'lekker beuken' centraal lijkt te staan.

Het feit dat hardstyle groter wordt zorgt ook dat meer organisaties en kleine promotors een slaatje eruit willen slaan. Dit kunnen ze alleen doen door (semi-)bekende artiesten te boeken. En die artiesten, je raadt het al, zijn degenen met bekende nummers. Want dat is waar steeds meer (lokaal) publiek ze van kent. Voor het die hard publiek is dit niet meer interessant, want die hebben die artiesten al heel vaak gezien en hekelen de sfeer als mensen niks kennen. Het resultaat is dat de bekende nummers alleen maar bekender worden en men komt om een producer hun eigen plaatjes te zien instarten. Mixwerk valt dat soort mensen niet op, waardoor je je als het ware alleen kunt 'onderscheiden' (oh de ironie) door zoveel mogelijk bekende (eigen) platen te draaien. Doe je dat niet, dan komt men niet op je sets af. Voor veel van die producers is het hun enige manier om brood op te plank te brengen en dus moeten ze wel zo draaien om rond te komen.

Daarnaast zorgen al die feestjes er inderdaad voor dat de markt deels verzadigd raakt. Men komt minder voor de muziek, zal minder snel naar een feestje gaan voor een select aantal artiesten en heeft liever veel artiesten uit hetzelfde straatje die ze kennen waar ze een paar nummers van kunnen waarderen dan een originele line-up waar veel stijlen vertegenwoordigd zijn in relatief weinig artiesten. Dat zorgt ervoor dat organisaties, om hun feesten nog enigszins rendabel te maken, veel namen moeten boeken waardoor de draaitijd per artiest minder wordt. Hierdoor moeten zij nog meer keuzes maken qua tracks en zullen zij enkel voor hun meer bekender werk kiezen. Tja, kun je het ze dan nog verwijten?

Tering wat een lang verhaal is dit geworden.

TL;DR: Meer mensen gaan gemiddeld naar minder feesten, waardoor DJs zichzelf (en labelgenoten) zoveel mogelijk moeten promoten. Organisaties zien hardstyle groeien, willen er een slaatje uit slaan en doen dit of met enkel bekende artiesten of met heel veel artiesten, waardoor eigen werk draaien gestimuleerd wordt.Joey schreef:
Vind het een beetje kort door de bocht om dan Origins en VWAB erbij te noemen. Er zit een aanzienlijk verschil in schaal tussen Q-Dance en Shockerz: waar Shockerz successen boekt met feesten voor zo'n 2000-3000 man, is die schaal voor Q-Dance verwaarloosbaar vergeleken met de feesten die zij zelf neerzetten. Daarnaast heeft Q zich natuurlijk ook te houden aan wensen van aandeelhouders en aan hun budget. Mocht er nog geen duidelijke/grote hype zijn om iets, zullen zij niet opeens een heel nieuw concept of losse flodder uit de hoge hoed toveren omdat er gewoon geen duidelijk rendement in te zien is.

Je zag het goed met de opkomst van raw: die 'duistere' muziek lag een tijdje op de achtergrond en Q hoefde er niet zo veel van te weten. Maar toen Loudness populairder werd en er opeens meer vraag naar raw leek te komen waren ze er als de kippen bij met Qapital. Dus ja, hoewel Q met hun monopolie de perfecte uitgangspositie heeft om een nieuw concept op te zetten (de prestige van Q-Dance is altijd wel een beetje een reden geweest voor mensen om hun feesten te bezoeken, het is immers de grootste organisator) zullen ze pas inspringen als er echt aanleiding voor is en ze er wat uit kunnen slepen.

De kleinere organisaties zoals Shockerz zijn nog niet zo vercommercialiseerd dat ze alleen inspringen op grote hypes, maar voor een veel kleinere hype al alles uit de kast kunnen trekken: het publiek wat dat graag wil, komt namelijk toch wel als het een beetje bereikbaar is. Immers kunnen ze dat nergens anders (meer) krijgen en is het een uniek feest. En die bereikbaarheid is in Brabant vrij goed, wat misschien verklaart waarom die sterkere concepten in het zuiden zitten. Denk aan de vele snelwegen die richting Brabant leiden (vanuit Amsterdam/Utrecht, vanuit Arnhem/Nijmegen, vanuit Rotterdam etc.) en de aansluiting op het nachtnet van de NS in de weekenden waardoor de hele randstad vrijwel bereikbaar is. Of de bereikbaarheid heeft er weinig mee te maken en het is gewoon toeval omdat de eigenaren van die organisaties uit de regio komen. xd

Edit: Ik besef me wel dat dit nogal tegenstrijdig kan overkomen t.o.v. een andere post van mij waarin ik (kleinere) organisaties bekritiseer die te veilig denken, zoals veel te veel artiesten boeken waardoor die ook weer op safe spelen en week in week uit dezelfde sets draaien. Dat verschil wil ik dan graag wijten aan de mindset van de eigenaar(s) van de organisatie.


Dit had ik er wel een beetje over te zeggen.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 15:11 
 
Hardtraxx Addict
Avatar gebruiker

Er is inderdaad als veel hierover gezegd verspreid over verschillende topics, vandaar dat ik een topic aanmaakte om de discussie hier te voeren.

Ot: Opvallend vind ik wel dat de plaatselijke disco/club bij mij in de buurt de tent al niet meer vol kreeg met de Frequencerz. Wel degelijk een van de grootste namen waarbij je verwacht dat je de hele toko wel vol krijgt met casual hardstyle fans en de hedendaagse schooljeugd, aangezien hardstyle natuurlijk heel stoer is om naar te luisteren. Twee jaar geleden kreeg deze disco de tent afgeladen vol met Atmozfears en nu moesten ze de Frequencerz cancelen, omdat er drie man een een paarden kop aanwezig waren.

Het gevoel, tot hoeverre de bovenstaande genoemde groep dit heeft, dat de scene vastgeroest is speelt dus niet alleen hier.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 16:02 
 
Hardtraxx Veteran

Ik zou het niet erg vinden als binnen nu en een jaar alles klapt en er ook wat organisaties op de kop gaan. Terug naar de basis van hardstyle. Kleinere feesten en dj's die weer met passie voor de muziek draaien.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 16:43 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

paperclip schreef:
Er is inderdaad als veel hierover gezegd verspreid over verschillende topics, vandaar dat ik een topic aanmaakte om de discussie hier te voeren.

Ot: Opvallend vind ik wel dat de plaatselijke disco/club bij mij in de buurt de tent al niet meer vol kreeg met de Frequencerz. Wel degelijk een van de grootste namen waarbij je verwacht dat je de hele toko wel vol krijgt met casual hardstyle fans en de hedendaagse schooljeugd, aangezien hardstyle natuurlijk heel stoer is om naar te luisteren. Twee jaar geleden kreeg deze disco de tent afgeladen vol met Atmozfears en nu moesten ze de Frequencerz cancelen, omdat er drie man een een paarden kop aanwezig waren.

Het gevoel, tot hoeverre de bovenstaande genoemde groep dit heeft, dat de scene vastgeroest is speelt dus niet alleen hier.

Ik heb sws het idee dat er nu veel minder "clubnights" met Hardstyle DJ's zijn dan een paar jaar terug en juist meer opzichzelfstaande evenementen. (Geen idee of dit klopt hoor, lijkt zo)
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 17:19 
 
Donateur
Avatar gebruiker

Hekzitter schreef:
Hierin ligt vooral het probleem dat de hardere dance scene populairder is geworden en er veel meer volk op af komt dat behoefte heeft aan de hitjes van dat moment. Wij zien dit als vastgeroest, maar dit zal door iemand die niet zo lang naar feesten gaat niet benoemd worden.

Nee, door zo iemand inderdaad niet. Maar die ben je waarschijnlijk binnen een paar jaar weer kwijt aan een andere stijl en de vraag is of er op dat moment een volgende groep klaarstaat. Als je ziet dat sommige events de afgelopen jaren een stuk lastiger (of helemaal niet) uitverkopen lijkt mij dat wel reden tot nadenken voor een organisatie.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 17:21 
 
Hardtraxx Addict
Avatar gebruiker

RTM93 schreef:
Ik zou het niet erg vinden als binnen nu en een jaar alles klapt en er ook wat organisaties op de kop gaan. Terug naar de basis van hardstyle. Kleinere feesten en dj's die weer met passie voor de muziek draaien.

Stiekem is dit ook vaak door mijn hoofd geschoten.. Vraag me alleen af hoe leuk we het op dat moment gaan vinden.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 18:06 
 
Hardtraxx Elite
Avatar gebruiker

Jup, de hele evementenwereld is door het dolle heen.

Vroeger nog tal van KPJ tentfeesten gehad in ieder dorp in de omgeving, nu is alleen Rebirth nog over omdat ze een ander concept toepaste.

Je moét headliners boeken, want door verzadeging van de markt is er ergens wel een andere evenement in de buurt waar ze wel staan.

Nederlanders zijn zo ontiegelijk verwend.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 18:42 
 
Donateur
Avatar gebruiker

Mark With A Tarrel schreef:
Nederlanders zijn zo ontiegelijk verwend.

Ik vind dit zon enorme drogreden om niet met nieuwe concepten of een andere sound aan te komen. :lol:
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 19:01 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Ik zie juist de afgelopen jaren steeds meer kleinere organisaties met nieuwe concepten experimenteren. LYM, Shockerz, En nu Switch bijvoorbeeld. Rond 2010-12 nog ondenkbaar omdat toen Q-Dance/B2S ongeveer alle concepten bezat.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 19:50 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Leonidas schreef:
Ik zie juist de afgelopen jaren steeds meer kleinere organisaties met nieuwe concepten experimenteren. LYM, Shockerz, En nu Switch bijvoorbeeld. Rond 2010-12 nog ondenkbaar omdat toen Q-Dance/B2S ongeveer alle concepten bezat.


Het probleem ligt ook wel een beetje dat er niet voor alle concepten vraag is. Een Origins is wel degelijk vraag naar (zie het origin topic en de reacties op Facebook + snelheid van de kaartverkoop). Maar een Euphoria wat vroeger best wel wat edities uitverkoopt heeft nu moeite een zaal vol te krijgen. Zelfs bij een loudfest afgelopen editie (dikke line-up, langere setjes, maar ik denk maar maximaal 25% van de kaarten verkocht.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 19:50 
 
Hardtraxx Elite
Avatar gebruiker

TiMOTHYb schreef:
Mark With A Tarrel schreef:
Nederlanders zijn zo ontiegelijk verwend.

Ik vind dit zon enorme drogreden om niet met nieuwe concepten of een andere sound aan te komen. :lol:


Ik link het hier ook niet aan het gebrek van nieuwe concepten. Het is wel duidelijk de reden dat er weer een trend gaande is met organisaties die over de kop gaan en bijvoorbeeld de club scene wat op sterven na dood is.
Ongelezen bericht Geplaatst op 21 nov 2017 20:06 
 
Donateur
Avatar gebruiker

Ah ja klopt inderdaad. Er is de afgelopen jaren heel wat horeca over de kop gegaan inderdaad.
Ongelezen bericht Geplaatst op 22 nov 2017 14:13 
 
Hardtraxx Addict
Avatar gebruiker

Zal hardstyle over aantal jaar dezelfde klap gaan maken als hardcore in de jaren 90? Of is het daar veruit nog niet populair genoeg voor?
Ongelezen bericht Geplaatst op 22 nov 2017 14:19 
 
Kraak... Piep...
Avatar gebruiker

paperclip schreef:
Zal hardstyle over aantal jaar dezelfde klap gaan maken als hardcore in de jaren 90? Of is het daar veruit nog niet populair genoeg voor?


Mwoa, ik denk haast dat hardcore eerder weer die klap gaat maken dan hardstyle. Als er een scene is die al is vastgeroest dan is het de hardcore scene.
Ongelezen bericht Geplaatst op 22 nov 2017 14:42 
 
Hardtraxx Veteran

paperclip schreef:
Zal hardstyle over aantal jaar dezelfde klap gaan maken als hardcore in de jaren 90? Of is het daar veruit nog niet populair genoeg voor?

Nee want dat kwam als ik het goed begreep ook meer door een samenloop van omstandigheden.. Neo nazi's die hardcorefeesten bezochten, happy hardcore en het belachelijk maken van hardcore met kinderachtige karikaturen.
Ongelezen bericht Geplaatst op 22 nov 2017 14:47 
 
Hardtraxx Addict
Avatar gebruiker

Inmiddels worden er ook slechte parodies gemaakt van de hardstyle. Ga maar eens langs een willekeurige carnavalsoptocht staan, maar ook paul elstak icm jebroer (smaak) en freestyle feestjes (ook smaak).

Maar goed, om te zeggen dat de bende in gaat storten is ook wel overdreven.
Ongelezen bericht Geplaatst op 22 nov 2017 14:52 
 
Hardtraxx Veteran

paperclip schreef:
Inmiddels worden er ook slechte parodies gemaakt van de hardstyle. Ga maar eens langs een willekeurige carnavalsoptocht staan, maar ook paul elstak icm jebroer (smaak) en freestyle feestjes (ook smaak).

Maar goed, om te zeggen dat de bende in gaat storten is ook wel overdreven.

Alleen ziet de hardstyle(scene) dat niet direct negatief omdat de parodieën vaak alleen rond die tijd van het jaar te horen zijn en we er tot nu toe allemaal om kunnen lachen en op mee dansen.


Ik denk ook dat de hardstyle een veel serieuzer imago heeft dan de hardcore toen.
Ongelezen bericht Geplaatst op 22 nov 2017 15:18 
 
Hardtraxx Elite

Ik denk niet dat Hardstyle in gaat storten, sowieso is wat mij betreft 2017 weer een van de betere jaren geweest qua feesten en releases. Oke je ziet zeker dat er minder feesten uitverkopen. Alleen dat komt volgens mij gewoon door het grote aanbod. Ik denk wel dat er een paar organisaties klappen zullen krijgen in 2018, maar dat dacht ik ook al in 2017..

Om maar een voorbeeld te geven over Wish Outdoor:


Als we het dan over vernieuwing hebben. Ben jij dan blij dat Wish R&B en Urban stages toevoegt als 'vernieuwing'? Doe mij dan maar iets standaards i.p.v. experimenteren met zulke genres op een Wish Outdoor bijvoorbeeld.

Overigens wel heel tof:

Het WiSH Outdoor XXL pretpark
Het festivalterrein is flink onder de loep genomen en wordt voor 2018 he-le-maal geoptimaliseerd voor de ultieme party-mode. Komend jaar komt er nog meer focus op creativiteit! Van hilarische activiteiten tot geheime feestjes en van creatieve belevenissen tot nieuwe area’s: we’ve got it all, folks! Dus bereid je voor op een lekker weekend vol plezier, creatieve chaos en gezelligheid!

Wat mij betreft mag bij een Defqon. 1 bijvoorbeeld wel wat meer creativiteit en activiteiten centraal staan, maar een Decibel vind ik bijvoorbeeld wel echt vernieuwend met alle dingen die ze doen op de camping!
Ongelezen bericht Geplaatst op 22 nov 2017 15:47 
 
Hardtraxx Elite

Om even over de club avonden in te haken, vroeger hadden we iedere week wel een club in de buurt waar een Radical kwam of een Adaro, dat zie je nu nog maar nauwelijks. Zal waarschijnlijk ook liggen aan de enorme groei en het prijskaartje van een DJ. Zo'n clubavonden waren altijd mooi, omdat de DJ'S vaak wat onbekender spul draaide in mijn herrinering. Tegenwoordig zie je bij ons (zuid-oost brabant) vooral veel clubavonden m.b.t. Urban, geloof dat Moksi het afgelopen half jaar al 6 keer in de buurt heeft gestaan.
1, 2, 3  Volgende
Forumoverzicht » Algemeen » Algemeen